huseyinfiliz Harika fikir. Anahtar kelimeleri AI ile otomatik güncelleyebiliyor musun? keywordtool API ile harika işler yapılır.
AI Moderator Uzantısını Beraber Geliştirelim!
Çok guzel bir paylasim Elinize emeginize saglik
JosAngelMartnez İspanya’ya selamlar! Elbette mümkün olduğunca fazla yapay zeka API’na destek vermek istiyorum. Fakat laravel vb. destekleyen bir github projesi bulamadım. Ayrıca Groq ülkemde pahalı olduğu için eklentiyi geliştirme sırasında yapacağım testlerin maliyeti olacak.
Benzer bir durum OpenAI (ChatGPT) içinde geçerli. Şu an her ne kadar teoride çalıştığını düşünüyor olsamda (flarum-chatgpt eklentisini inceleyerek teorik olarak çalışıyor olmalı) test etme şansım olmadı.
Şu an google gemini API’si ile 2000′den fazla konu açıldı ve yorum yazıldı. Üstelik bunu ücretsiz bir şekilde yapabiliyorum.
Eklentinin demosunu hazırladıktan ve çalışır bir hale getirdikten sonra diğer geliştirmeler için sponsor arayışına çıkacağım.
En başından beri söylediğim gibi bu eklentinin geliştirme sürecinde kullanılan API istekleri bir aylık kazancım kadar olacağını tahmin ediyorum. Bu da geliştirme süreci için sürdürülebilir bir durum olmayacaktır.
Bu konuda konuşmak için erken fakat aklımdaki tüm şeyleri yapabilmek için sponsora veya eklentinin ücretli olmasına ihtiyacım olabilir.
Tekrar ediyorum, şu an bunları konuşmak için çok erken öncelikli hedefim çalışır bir demo yayınlamak.
Önerileriniz ve desteğiniz benim için çok kıymetli. Teşekkür ederim, daha fazlası için lütfen yorum yazmaktan çekinmeyin.
merttaha şu an kendi sitemde canlı bir şekilde dediğiniz gibi çalışıyor. 3 yapay zeka kullanıyorum, ilki keyword topluyor. İkincisi konu açıyor. Üçüncüsü yorum yazıyor.
Ayrıca bu eklentinin isminin AI Moderatör olmasının bir sebebi daha var. Öncelikle spam yorumları incelemek ve onaylanmamış olarak işaretleme gibi gerçek forum moderatörlerinden yapması beklenen şeyleri de yaptırabiliriz.
Daha fazlası, forum siteleri için ilk forum sitesinden günümüze kadar tüm forumlarda konuyu doğru kategori / etiket ile açmak sorun olmuştur. Yeni üyeler konuları yanlış kategoride açar ve moderatörler bunları doğru kategoriye taşır. Başlıklarını değiştirir, görselleri eklerken yanlış kullanılan bbcode’ları düzeltir. Yanlış ifadeleri siler ve daha fazlasını yapar.
Bunların tamamını neden basit bir yapay zekaya yaptırmıyoruz ki? ChatGPT 3.5′in veya Gemini Flash 1.5′in yani ucuz API ücretlerine sahip yapay zekaların bile yapabileceği basit şeyleri bunlar.
Sizde aklınıza gelen fikirleri ortaya atabilir ve üzerinde tartışabiliriz. Bu konuyu şu an açma sebebim tam olarak bu, benim aklıma gelmeyen şeyler sizin aklınıza gelebilir. Eklentiyi beraber geliştirelim ve daha önce hiçbir forumda yapılmamış bir şey ortaya koyalım istiyorum.
Çok fazla konunun dışında çıktım çünkü aklımdaki fikirler şimdiden heyecanlanmama sebep oluyor.
Son olarak ketword tools dışında güncel yapay zekalarda keyword üretebiliyor bunu da düşünebiliriz.
Mithat teşekkür ederim hocam, sizlerinde desteğini bekliyorum
huseyinfiliz Düşünceniz güzel. Yine keywordtool API ile arama hacmi yüksek uzun anahtar kelimelere odaklanabiliriz. Örneğin grammarly yapay zeka ile keywordtool’dan gücünü alıyor.
Mesela “Arabamda süt kokusu var” başlığı ile tartışma açan bir kullanıcı keywordtool aracılığı ile “Arabaya dökülen süt kokusu nasıl giderilir” olarak başlığı değiştirebilir mi?
merttaha mümkün gözüküyor ama aynı başlığın birebir aynı şekilde değiştirilmesini nasıl engelleyebiliriz. Kullanılan başlıklar kaydedilerek ikinci kez kullanılması engellenecek mi mesela
Ben bunun yerine örnek olarak verdiğim konuda şöyle yapıyordum.
“GTA 4” keyword olarak veriliyor. “GTA 4 araba modu nasıl kurulur?” başlığı ise yapay zeka tarafından oluşturuluyor ardından;
Selam millet gta 4 te araba modu kurmak istiyorum yardımcı olabilecek varmı bilen varsa link falan atarsa sevinirim bi türlü beceremedim bide siren sesini nasıl değiştirebilirim onu da bilen varsa yazsın şimdiden teşekkürler
Şeklinde bilerek yapay zeka olduğunu belli etmeyeceksin şekilde yapılan bariz hatalar yapmasını söylüyorum. Ardından gelen ikinci yapay zeka ise verdiği cevaplarda tam tersi yazım hatası yapmıyordu ve bir moderatör gibi davranıyordu.
Bu konuda fikirlerini duymayı çok isterim.
huseyinfiliz Hayır aynı başlık ile benzer bir konu açılırsa konuları bir birine oltalayabilir ve bağlayabilir. SEO açısından da iyi olur. H2 tagı ile yönlendirme yapabiliriz. Zaten bunun için mevcut eklenti var. Bunun için 2 eklentiyi bir birine eşitlemek yeterli olacaktır.
- Düzenlendi
Anladığım kadarıyla #1 baz alınarak AI Moderatör eklentisi ile cevaplar verilecek. Harika bir fikir olabilir datlechin’in bir kaç uzantısıda vardı yanılmıyorsam.
Benim nacizane eleştirim ismi konusunda olabilir. AI Moderator denince aklıma daha çok forumda NSFW, küfür ve argo gibi içerikleri AI desteği ile filtreleyen bir uzantı gibi geldi. Ancak konuyu okuyunca içeriği baz alarak yanıtlar oluşturan bir uzantı olduğunu gördüm.
Bu arada Discourse, forumdaki NSFW içeren içerikleri filtreleme gibi daha birçok moderasyon işlemini AI kullanarak yapmak istediğini belirtiyor. Bunu Flarum’da yapmak baş döndürücü güzellikte olabilir. Tabi foruma girilen her içerik için AI’dan response beklemek çok maaliyetli olacak. Bu sebeple yalnış gözlemlemediysem özel bir LLM üzerinde çalışıyorlar ve bunun için ayrı bir ekip ekip kurmuşlar.
https://meta.discourse.org/t/discourse-ai-ai-triage/281227
Tavsiyem uzantı adının AI Asistan veya AI Gönderileri gibi bir şekilde değiştirilmesi olabilir. Bu arada yeni rozetiniz hayırlı olsun, bence oldukça yakışmış
merttaha ilginç bir fikir. Bir noktada AI Moderatör veya AI Writer olarak ikiye ayırmamız gerekebilir ve bir noktayı seçmemiz gerekebilir.
Bahsettiğin eklentiyi bulamadım, linkini atabilir misin
- Düzenlendi
Can vay be, bu konuyu daha önce görmemiştim ama tam olarak planladığım şeyler bunun gibiydi.
Eklenti isminin moderaör olma sebebi 1-2 ay önce bu işe ilk başladığımda “yapay zeka moderatör” düşüncesi ile başlamıştım. Cevap veren değil, içerikleri denetleyen bir eklenti olacaktı.
Kendim geliştirme aşamasında içerik üreten yapay zeka daha çok ilgimi çekti ve geliştirme süreci buraya kaydı.
Bu konuyu erkenden açma sebebim tam olarak buydu. Çoğunluk “AI Writer” mı istiyor yoksa discourse-ai gibi bir moderatör mü bu anlamda önceliğe karar verebiliriz
Bunun içinde bir anket yapalım, fikir verebilir. Teşekkür ederim
huseyinfiliz Sanırım Groq’u Grok (X’ten) ile karıştırdınız. Groq’a atıfta bulunuyordum, şu anda geliştirme için oldukça büyük bedavalar var.
JosAngelMartnez Evet, yanlış anlaşılma için üzgünüm. Groq’u inceleyerek neler yapabileceğimize bir gözatacağım.
En: Sure, I’m sorry for the misunderstanding. I’ll take a look at Groq to see what we can do.
[silindi]
huseyinfiliz reis bende eklenti kodlamak istiyorum forum icin (translate eklentisi) amma nasil yaparim felan bilmiyorum bunu nasil yaziyorsun ?