📣 Serbest bırakma
Flarum Beta16 RC - 1 yayımlandı. Bu sürümde düzeltmeler, iyileştirmeler ve yeni özellikler bulunuyor. Bu sürüm ile kararlı sürüme geçiş için altyapı hazırlandı. Bir sonraki sürüm 1.0 ve kararlı olacak. Hatta 1.0′ın bir bölümü tamamlandı.
https://github.com/flarum/core/milestones
🔔 Neler Değişti?
Bu sürüm, uzantı API’sini stabilize etmeye ve kod tabanımızdaki bazı önemli yeniden düzenleyicileri tamamlamaya yönelikti, ancak aynı zamanda son kullanıcı deneyimi ve topluluğumuzdaki harika geliştiriciler için birçok iyileştirme ile birlikte geliyor. Flarum’u kararlı sürüme her zamankinden daha da yaklaştıran bazı önemli noktalar şunlardır:
- 🏋️PHP 8.0 desteği! PHP 7.2 desteği kaldırıldı.
- ⬆️Laravel bileşenleri v8′e ve Symfony bileşenleri v5′e yükseltilmiştir.
- 🔍️ Arama sistemi, arama ve filtrelemeye ayrılmıştır. Gelecekte bu, bir arama sürücüleri sisteminin temeli olacaktır.
- 🔑Erişim belirteçleri yeniden düzenlendi.
- 🧯Önyükleme hataları artık gizlenmiştir.
- 📁Uzantı kategorileri basitleştirildi.
- 📝Editör sürücü soyutlaması tanıtıldı! Önümüzde bir WYSIWYG uzantısı var mı 👀
- 🔐Kullanıcı düzenleme izni, grup düzenleme, kimlik bilgileri düzenleme ve öznitelik düzenleme izinlerine bölünmüştür. Ayrıca, bir yöneticinin kimlik bilgilerini düzenlemeye veya yönetici grubuna kullanıcı eklemeye / kaldırmaya çalışan herkesin yönetici olduğundan emin olmak için kontroller ekledik.
- 🛂Etiket sayısı gereksinimlerini atlama izni eklendi.
- 🧩Uzantıların artık isteğe bağlı bağımlılıkları olabilir.
- 🔁Rotalar artık geçersiz kılınabilir.
- 🥷Bazı performans iyileştirmeleri yapıldı.
- 🧪Uzantılar artık yeni tanıtılan Flarum / test paketi ile arka uç birimini ve entegrasyon testlerini çalıştırabilir .
- 🚧Daha fazla genişletici
- 🐛 Cidden çok sayıda hata düzeltmesi
Bir sürü daha var! Bu konuda iseniz , GitHub’daki tüm paket uzantılar için değişiklik günlüklerimizi ve sürümlerimizi gözden geçirmekten çekinmeyin.
⤴️ Yükseltme
1. Adım: Yönetici Kontrol Panelinizde 0.1.0-beta.15 sürümünde olduğunuzdan emin olun.
2. Adım: Beta ile uyumlu olmayan tüm 3. taraf uzantılarını kaldırın Henüz 16. Extiverse’de hangi uzantıların uyumlu olduğunu kontrol edebilir (uyumlu uzantıları görüntülemek için yayınlandıktan sonra bir saat kadar gerekir) veya extiverse yardımcısını kullanabilirsiniz .
3. Adım: Kalan uzantıları devre dışı bırakın. Güncellemeden sonra bunları birer birer yeniden etkinleştirmek, herhangi bir sorun ortaya çıktığında hata ayıklamayı kolaylaştıracaktır.
Adım 4: Aşağıdaki komutları çalıştırın:
Composer v1 ise (lütfen v2′ye yükseltin):
composer update --prefer-dist --no-dev -a --with-all-dependencies
php flarum migrate
php flarum cache:clear
Composer v2 ise:
composer update --prefer-dist --no-plugins --no-dev -a --with-all-dependencies
php flarum migrate
php flarum cache:clear
Adım 5: Yeni yükseltilmiş Flarum sitenizi kullanın!
Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen Destek etiketinde yeni bir tartışma açın.
@tolgaaaltas tarafından hazırlanan Flarum core ve uzantılar Türkçe dil eklentileri beta 16 için güncellenmiştir.