TuncerDemir Önbelleği temizlemeyi dener misiniz?
Flarum Türkçe Deneyim Paketi
Önbelleği de temizledim Türkçe olmuyor
Yaptığım işlemler sırası ile şöyle;
1)Klasörde CMD ile verdiğiniz kodu çalıştırdığım ve sonrasında update ile güncellemesi de yaptım.
2)Panelden Basics’den dili Türkçe seçtim varsayılan dil oldu fakat değişen hiçbir şey olmadı arayüz yine de ingilizce.
3)Cache de temizledim olmuyor. Acaba bir yerde bir ayar mı kapadı kurarken genel olarak her şeyi açtım girişlerde çıkışlarda sorun yok. Bütün işlevler çalışıyor.
TuncerDemir özel tartışma başlatıyorum konu ile ilgili.
Bilgilendirme: Yerelde testleri gerçekleştirdiği için inceleme fırsatı bulamadım. Kullanıcı farklı bir Türkçe paketi ile sorunu çözdüğünü belirtti.
tolgaaaltas Hocam kusura bakma sorun yokmuş pakette ben hem Çekirdek hemde Eklentiler için ayrı ayrı paket yayınladığınızı bilmiyordum. Şimdi hem core kurdum hem de eklentiler için olan dil dosyanızı kurdum. Sorunum yok
teşekkürler destek için.
TuncerDemir Rica ederim, ne demek.
- Düzenlendi
@tolgaaaltas Az önce yeni bir kurulum yaptım ve bu eklentiyi kurdum ilk olarak ama dashboard Türkçe olmadı ne yazık ki. Bir eksiklik var zannedersem.
taklamakan composer.json
'da bir değişiklik yapmadım. Bir sorun olması gereçkten tuhaf. Debug modu aktif edip hata mesajı varsa iletir misiniz?
- Düzenlendi
tolgaaaltas hata mesajı yok şu anda. İstersen dashboarda gir https://istihbarat.club . Ayrıca extension için olanı kurarken cannot allocate memory hatası aldım neden alıyorum bu hatayı anlamadım. Serverı 10 gün önce baştan kurdum zaten.
Server:
-Centos7
-Php 7.4.5
-MariaDB 10.x
-Nginx - PHP-fpm
-1vCPU
-2GB Ram
-20GB Disk
taklamakan Bellekle ilgili sorun vardır, Extensions Experience Pack için composer require tolgaaaltas/flarum-ext-turkish
komutundan sonra composer update
komutunu çalıştırırsanız kurulumu tamamlar.
taklamakan Sunucuyu reboot et düzelir hocam.
tolgaaaltas çalıştırdım hata vermedi ama yüklemedi de. Eklentiler kısmında görünmüyor.Çalıştırdıktan sonra, önbelleği temilzedim ve sayfayı yeniledim ve çekirdek türkçe oldu ama herhangi bir eklentiyi yüklerken cannot allocate memory hatası veriyor. php.ini dosyasında 256 mb memory. reboot ettim ama hala memory hatası veriyor.
taklamakan Bende de öyle. Her seferinde require
komutu ardından update
çalıştırıyorum ben.
- Düzenlendi
tolgaaaltas önceden ben bu hatayı yaşamıştım ve update ile çözüm bulduğumu paylaşmıştım. ondan beri yeni eklenti yüklemedim ve hep güncelleme yaptım var olanlardan o yüzden uzun süredir denk gelmiyordum şimdi tekrar yükleyince hata almaya devam ediyorum. php sürümümden ötürü olabilir belki ya da sunucu firması da sınırlamış olabilir belki.
- Düzenlendi
taklamakan sorunu 1GB swap alanı ekleyerek çözdüm. Galiba bu require işlemi yapılırken packagisti tarama esnasında çok fazla ram tüketiyor sistem ve yeterli de olmuyor. Hem benim serverda bir wordpress 2 de flarum kurulu ama boştayken 400 mb kullanımda cache de 400mb geçersek 1.3 GB kullanılabilecek memory var ama o bile yetmiyor demek ki. Ben de buradaki tutorial ı uyguladım ve 1GB swap alanı ekledim. tabi php flarum cache:clear
ve composer clear-cache
komutlarını da kullandım bu komutları kullanınca da ekstradan 300 MB cache silindi.
- Düzenlendi
12 Mayıs 2020, bu paket için son güncelleme tarihidir.
tolgaaaltas emeğinize sağlık güzel paket fakat birisini tartışmada etiketlediğiniz zaman mail adresine ingilizce olarak cevap gidiyor bu çeviriden kaynaklı birşeymi yoksa sistemden kaynaklı mı ?
serum O alanlar henüz çevrilebilir değil.
tolgaaaltas anladım sağolun elinize sağlık yinede
- Düzenlendi