• Genel
  • Özel Bildirim Eklentisi (Geliştirme Aşamasında)

Selamlar, bir süredir üzerinde çalıştığım yeni bir eklenti hakkında burada da konu açmak istedim. Bu eklenti, Flarum forumlarınızda kullanabileceğiniz özel bildirim gönderme sistemini içeriyor. Eklentinin ismi “Notification Hub” yani Bildirim Merkezi olacak.

Geliştirme Durumu

✅ Ayarlar sayfasından bildirim gönderme
✅ Belirlenen üyelerin tamamına aynı anda bildirim gönderme (ID ile)
✅ Bildirim türleri oluşturma (bilgilendirme, reklam, uyarı veya özel)
✅ Font Awesome simgesi ayarlama
✅ Bildirim için bağlantı adresi belirleme
✅ Bildirim gönderen üyeyi (avatarı) seçme

Planlanan Özellikler

❎ Üye seçimi için açılır pencere
❎ Üye gruplarına toplu bildirim gönderme
❎ Tek tıkla tüm üyelere bildirim gönderme
❎ Üye profillerinden bildirim/uyarı gönderme
❎ Bildirimlerin silinmesi
❎ Özel bildirim türlerinin yönetimi
❎ Bildirim türleri için varsayılan ayarlar
❎ Moderatörlerin bildirim gönderebilmesi
❎ Yeni üyelere otomatik bildirim gönderme
❎ Bildirim kuyruğu entegrasyonu

Öneriler

Yukarıda listelenen özelliklerin dışında eklenmesini istediğiniz başka bir özellik varsa buradan paylaşabilirsiniz

Ayrıca birkaç gün içerisinde test sürümünü hazırlamayı planlıyorum. Test etmek ve sorunları bulmak konusunda yardımcı olabilecekler bana ulaşabilir

• Düzenlendi

Kanayan yaraya derman oldunuz @huseyinfiliz , katkılarınızdan dolayı tebrik ediyorum 👏

Edit: Bu sistemi Xenforo’da oldukça fazla deneyimlemiştim, bence ek özellik veya herhangi bir durumda Xenforo’nun bunu nasıl yaptığına göz atabilirsiniz. Demo sitesi oluşturup /admin.php?users/alert kısmını inceleyebilirsiniz.

Can önerin için cidden teşekkür ederim, bir şeyler geliştirirken örneklere bakmak süreci baya hızlandırıyo.

Bugün 4-5 saat daha üzerinde çalıştım, üyelere bildirim göndermek kolaydı ama üye gruplarına bildirim göndermek çok zorlaştırdı işleri. Şu an çalışıyor ama 500 satırdan fazla kod gerekti ve hala stabil değil malesef. SychO bu uzantıdan vazgeçmemi önerdi ama bi şekilde olacak bakalım 😄

Can inceledim ve sadece ağzım açık kaldı.. aynı zamanda baya bi fikir aklıma geldi ama ne kadarı uygulanabilir bi bakayim

• Can bunu yanıtladı.

Can bahsettiğim sorunu çözdüm. üye grubu seçmek ve bu üye grubundan id’leri listelemekte zorlanmıştım. tasarıma odaklanmayın, şimdilik fonksiyonları ayarlamaya çalışıyorum. eğer önerileriniz olursa duymaktan mutluluk duyarım.

demo:

video:

huseyinfiliz Xenforo özellikle kullanıcı kriterleri konusunda bu konuda oldukça önde. Geliştirmelerinizi merakla takip ediyor olacağım.

Can yeni özellikler eklemedim fakat.. direkt videoyu izlersen beğeneceğine eminim 💖✨

Can aslında planım yarın test sürümü yayınlamaktı fakat direkt kararlı sürüm yayınlamaya karar verdim. 1-2 hafta içerisinde diyebilirim sanırım

• Can bunu yanıtladı.

Notification Hub için birkaç büyük değişiklik planlıyorum ve yayınlamadan önce forum yöneticilerinin fikirlerini almak istiyorum.

Bildirim Türleri

Artık yöneticiler, ayarlar panelinden özel bildirim türleri oluşturabilecek. Bu bildirimler, uzantının kendi veritabanında saklanacak.

Her bildirim türü için ikon, başlık (bildirimin altında görünecek) ve bağlantı adresi gibi birçok özelleştirme seçeneği olacak.

Forumdan Bildirim Göndermek Artık Daha Kolay

Bildirim göndermek için sadece türü seçip mesajınızı yazmanız yeterli. Uzantı, seçtiğiniz bildirim türüne ait ikon, başlık ve bağlantıyı otomatik olarak ekleyecek.

Bu sayede özellikle uyarı bildirimleri gibi sık kullanılan bildirimleri hızlıca gönderebileceksiniz.

Örneğin:

• Reklam bildirimleri için özel bir bağlantı ekleyebileceğiniz alan olacak.
              • Uyarı bildirimlerinde ise ekstra bir bağlantı eklemenize gerek kalmayacak, çünkü forum kurallarına yönlendiren link ayarlardan otomatik olarak eklenecek.

Gelişmiş Bildirim Gönderme Seçenekleri

Bunun yanında, ayarlarda gelişmiş bildirim paneli de olacak. Burada detaylı filtreleme seçenekleriyle belirli gruplara bildirim gönderebileceksiniz.

Örneğin, şu kriterlere uyan kullanıcılara özel bildirim atabileceksiniz:
              🟢 2025’ten önce üye olmuş kişiler
              🟢 Onaylı üyeler grubundakiler
              🟢 Son 1 ay içinde giriş yapmış kullanıcılar

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Aklınıza takılan bir şey varsa ya da öneriniz olursa paylaşmaktan çekinmeyin. Geri bildirimleriniz benim için çok değerli 🎉

7 gün sonra

Henüz tasarıma ve metinlere odaklanmadığımı bunun yerine işlevselliği geliştirdiğimi lütfen unutmayın.

Bildirim Türleri eklentiyi ilk kurduğunuzda boş gelir ve her forum yöneticisi kendi forumu için özel bildirim türlerini yönetici panelinden oluşturur.

İzinler kısmında ise; (metinlere takılmayın) ilk sıradaki izin, anasayfadaki menüden tüm herkese bildirim gönderebilecek. İkincisi ise sadece üyelerin profil sayfasından bir üyeye bildirim gönderebilecek şekilde ayarlandı.

huseyinfiliz Tebrikler, geliştirme aşaması harika ilerliyor. Elinize sağlık 👏

Kodu son kez gözden geçirip, cilalayıp ve test ettikten sonra birkaç gün içerisinde ilk test sürümünü yayınlayacağımı -sonunda- duyurmak istiyorum!

Neredeyse hazır gibiyiz. Anladığım kadarıyla Flarum’un bildirim özelliği, özel bildirimler veya toplu bildirimler göndermek için tasarlanmamış. Birçok noktada deneme yanılma yoluyla “çalışıyor” diyerek bıraktım. Henüz performans testlerine geçmedim fakat tek seferde yüzlerce üyeye aynı anda bildirim göndermek birkaç ms sürmeli. 128mb ram’li ve yerel çalışmayan bir forumda test ediyorum ve her şey yolunda gözüküyor.

Çok fazla eksiğimiz var fakat artık sabırsızca beklediğinizin farkındayım. Merak etmeyin, bende öyleyim. 3 haftaya yakın bir süredir aralıksız bir şekilde bunun için çalışıyorum.

En geç cuma günü test sürümünü yayınlayacağım 💖✨

Lütfen uzantı hakkındaki düşüncelerinizi burada paylaşın: https://flarumtr.com/d/4358-notification-hub-bildirim-merkezi-eklentisi

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular