Java script sayfalara entegre nasıl edilir ?
Can Hocam bunu html’de bu şekilde aktif etmesi çok zor. Sonuçta flarumun ana yapısına bir js dosyası inject etmeye çalışıyor. Ve çekirdeği ile oynamaya çalışıyor. Bununla ilgili bir makale vardı forumda paylaştığım ama güncelliğini çoktan yitirmiştir. Bunu yapabilmesinin bir diğer yolu fof aracı ile eklenti olarak yazıp kullanmak. Ne yazık ki flarum çekirdeğine dokunulduğunda sinirlenen bir uygulama. Zamanında Anasayfadaki soldaki menülere ikon eklerken bile kaç kere çökmüştü hatırlamıyorum bile. O zamanlar çekirdeğinde o işlemi yaptığımda bu devrim gibi birşeydi. Şimdi pek bir önemi kalmadı tabi. Yani hala Flarum çekirdeğine dokunduğumuzda kızıyorsa external bir Javascript dosyasını Kalkıpta çekirdeğine doğrudan enjekte etmesi oldukça zor. Bunun için eklenti olarak hazırlanması çok daha iyi olur. Onun içinde forumda başlangıç için en azından konular mevcut.
- Düzenlendi
NightKing İlk mesajımdan beri iframe kullanılması gerektiğini vurguluyorum. Pages üzerinde harici bir js dosyası çalıştırmak çakışmalara sebep veriyor ve o sayfayı bozuyor.
Forum kültürü ve Türkçe kaynağın artması bakımından @Burakcnnar adlı kullanıcının doğru cevabı yönetime reportlaması ve konunun daha fazla uzamaması kanaatindeyim. Tavrım sert gelebilir fakat her şey karman çorman bir hâl aldı.
Can En iyisi boş vakitlerimde Flarum’a nasıl eklenti yazılır dersi çekeyim. Herkes nasiplensin. Ama öncesinde Flarum’un tüm karar yapılarını unutmuşum. Onları çözmem lazım. Geçen zamanda Flarum’un JavaScript için api desteği çok kısıtlıydı fakat oldukça genişletmişler kararlı sürümle birlikte.
NightKing Bu şahısın videolarının konseptine her zaman imrenmişimdir. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi Fransız ve Fransızca kaynak açısından olağanüstü videolar/canlı yayınlar çekiyor. (Fransız değilse bozulurum)
Konsept ve işleyiş bakımından belki bir fikir olması açısından incelemenizi tavsiye ediyorum.
Can Hocam kaynak dosyaları nerde inanın bilmiyorum. Zaten şu anki kararlı sürümde çalışacağını sanmam onun. Bir hesaba yedekledim onu hatırlıyorum ama hangi hesaba yedeklediğimi hatırlamıyorum. Olmazsa zamanla baştan yazarız. Ama eskiye nazaran işyerinden çok iş geliyor. pandeminin etkileriyle herkes evde olup internetten para kazanmaya uğraştığı için bizim işler zirveye ulaştı. Ama sindire sindire yavaş yavaş kodlarız neden olmasın ki
Can cok saolun hocam iframe ile baya bi kategori açıcam sayenizde. Bide bu netlify ile görüntüyü veriyoruz belli bir süresi varmı bunu yayınlamanın.
Burakcnnar Netlify olmasa bile Github Page araştırabilirsiniz (flarumtr.github.io/reponame) oda aynı işlevi görmektedir. Belirli bir süre bulunmuyor sanırım Netlify’da.
- Düzenlendi
Can hocam başka sorum ise oluşturduğumuz etiketlerden herhangi birinde tıklayınca üyelerin tartışma açacağı soru soracağı sayfalar açılıyor ya örnek flarumtr.com’da olduğu gibi.Bana lazım olan herhangi bir oluşturduğum etikete tıklayınca boş bir sayfa açılsın bunun çözümünü biliyormusunuz
- Düzenlendi
Burakcnnar Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım kusura bakmayın ekran görüntüsü ile anlatma şansınız var mı?
Can
örneğin resimde gözüken pomodoro etiketine tıklayınca (fof pages)'den oluşturacağım bir sayfaya yönlendirilecek.
Burakcnnar https://discuss.flarum.org/d/26380-custom-side-nav-links
Bu eklentiyi kurarak istediğiniz sayfaya o alandan yönlendirme yapabilirsiniz.
Can teşekkürler deneyeceğim
Burakcnnar Flarum’un eklentiler için geliştirilmiş dökümantasyonuna baktığımda javascript dosyalarını artık node.js ile enjekte edebiliyormuşuz. Yani istediğiniz şeyin dökümantasyonu tamamen burada.
Eğer ki bir göz atmak isterseniz Buraya giderek nasıl yapılabileceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.