• Destek
  • Java script sayfalara entegre nasıl edilir ?

NightKing Pages eklentisinde bu codepen linkindeki sayfayı HTML aktif et seçeneği ile göstermek istiyor. Kendisine embed yardımı ile göstermesini tavsiye ettim. Ama tatmin etmedi sanırım.

Daha önce ben eklemeyi denedim fakat sayfa bozuluyor. Siz yarın daha dinç bir şekilde bakabilirsiniz yinede @NightKing .

NightKing yukarıdaki resimde olduğu gibi html-css-.js kodlarını oluşturduğum sayfaya (fof pages ile) içerik olarak atmak istiyorum.

kodların çıktısı bu. fakat sayfamda çalışmıyor

• Can bunu yanıtladı.

Burakcnnar JS ve CSS kodlarınızı <script> ve <style> kodları yardımı ile tek bir html üzerinde toplayın. ( projeyi export ederek dist klasörüne göz gezdirin. )

HTML aktif et seçeneği ile kodlarınızı Pages uzantısındaki sayfanıza eklemeyi deneyin.

Burakcnnar Sizin için iframe oluşturdum. Admin arkadaşımızın çözümünü bekleyene kadar işinizi göreceğine inanıyorum.

Pages ayarlarından HTML aktif et seçeneğini aktif hale getiririn.

İçerik kısmına bu kodu ekleyin. Bu kodu github sayfasına yükleyerek netlify ile yayınlıyorum. Uzun soluklu olacağını düşünmüyorum ama şimdilik işe yarıyor gibi.

<iframe src="https://whatismyipadress.netlify.app/" style="border:0px #ffffff none;" name="myiFrame" scrolling="no" frameborder="0" marginheight="0px" marginwidth="0px" height="400px" width="600px" allowfullscreen></iframe>

Can evet ufak ufak hatalar olsada idare ediyor.fakat direk kodlar ile daha sağlıklı olur dediğiniz gibi hocam

• Can bunu yanıtladı.

Burakcnnar O kodları sayfanın tam olarak neresine ekleyeceğinizi halen merak ediyorum. Sonuç olarak çok özelleştirme yapmazsanız aynı görünümü yakalayacaksınız.

Can eğitim içerikli siteme öğrenciler faydalansın kategori çoğalsın diye hocam sadece o süre olacak başka içerik olmayacak

• Can bunu yanıtladı.

Burakcnnar Güzel ve yararlı bir düşünce başarılar dilerim ama benim burda bahsettiğim konu bu değil. Özellikle iframe kullanmaktan kaçınmanızın sebebini merak etmekteyim?

Can Ben hala ne yapmaya çalıştığını arkadaşın idrak edemedim. Sanırım fazla uykum geldi kafam allak pullak oldu 😂 Ne ne amaçla nasıl yapılmaya çalışıyor bunu anlayamadım. Bir codepen klonu mu yaratılmaya çalışılıyor? Run’a basınca kodun çalıştığı vs bir ortam?

• Can bunu yanıtladı.

NightKing Hocam direk oradaki RESULT bölümünde bulunan görünümü Flarum sayfasında görüntülemeye çalışıyor.

Bunu direk HTML Kullanmayı Aktif Et seçeneği ile html, css, js kodlarını ekleyerek yapmaya çalışıyor. Bu konuyu açma sebebi ise bu kodları sitesine nasıl ekleyeceği. Ekleyerek bu görünümü yakalamaya çalışıyor anlayacağınız.

Benim çözümüm ise kod eklemenin siteyi bozduğu ve iframe kullanması gerektiği.

Can iframe her zaman candır benim oyum da bu yönde.

Togan Görünümü tatmin etmedi ve bu konu gereğinden fazla uzadı düşüncesindeyim.

Can Hocam bunu html’de bu şekilde aktif etmesi çok zor. Sonuçta flarumun ana yapısına bir js dosyası inject etmeye çalışıyor. Ve çekirdeği ile oynamaya çalışıyor. Bununla ilgili bir makale vardı forumda paylaştığım ama güncelliğini çoktan yitirmiştir. Bunu yapabilmesinin bir diğer yolu fof aracı ile eklenti olarak yazıp kullanmak. Ne yazık ki flarum çekirdeğine dokunulduğunda sinirlenen bir uygulama. Zamanında Anasayfadaki soldaki menülere ikon eklerken bile kaç kere çökmüştü hatırlamıyorum bile. O zamanlar çekirdeğinde o işlemi yaptığımda bu devrim gibi birşeydi. Şimdi pek bir önemi kalmadı tabi. Yani hala Flarum çekirdeğine dokunduğumuzda kızıyorsa external bir Javascript dosyasını Kalkıpta çekirdeğine doğrudan enjekte etmesi oldukça zor. Bunun için eklenti olarak hazırlanması çok daha iyi olur. Onun içinde forumda başlangıç için en azından konular mevcut.

• Can bunu yanıtladı.
                    • Can bunu beğendi.

NightKing İlk mesajımdan beri iframe kullanılması gerektiğini vurguluyorum. Pages üzerinde harici bir js dosyası çalıştırmak çakışmalara sebep veriyor ve o sayfayı bozuyor.

Forum kültürü ve Türkçe kaynağın artması bakımından @Burakcnnar adlı kullanıcının doğru cevabı yönetime reportlaması ve konunun daha fazla uzamaması kanaatindeyim. Tavrım sert gelebilir fakat her şey karman çorman bir hâl aldı.

Can En iyisi boş vakitlerimde Flarum’a nasıl eklenti yazılır dersi çekeyim. Herkes nasiplensin. Ama öncesinde Flarum’un tüm karar yapılarını unutmuşum. Onları çözmem lazım. Geçen zamanda Flarum’un JavaScript için api desteği çok kısıtlıydı fakat oldukça genişletmişler kararlı sürümle birlikte.

NightKing Bu şahısın videolarının konseptine her zaman imrenmişimdir. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi Fransız ve Fransızca kaynak açısından olağanüstü videolar/canlı yayınlar çekiyor. (Fransız değilse bozulurum)

Konsept ve işleyiş bakımından belki bir fikir olması açısından incelemenizi tavsiye ediyorum.

Can Aksandan fransız olduğu belli hocam. Ayrıca çok teşekkür ederim. İzleyerek karar yapılarını tekrardan çözeceğim. Çok uzun zaman oldu. Bakalım Node.js üzerinde eklenti yazınca ne sonuçlarla karşılacağım 🙂

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular