Merhabalar, aşağıda bilgilerini vermiş olduğum sunucu üzerine Flarum scripti kurmaya çalışmaktayım. Panel olarak VestaCP kullanıyorum. Bu siteden ve birkaç yabancı kaynaktan edindiğim bilgilerle kuruluma başladım fakat, VestaCP için özel Flarum şablonları da kullanmama rağmen “404 Not Found” sayfasından başka bir şeyle karşılaşmadım dünden beri. Yani kurulma dahi geçemedim henüz. Sizce bunun başlıca nedenleri ne olabilir.

Eğer sakıncası yoksa deneme yaptığım linki veriyorum.

Veritabanı sunucusu
Sunucu: Localhost via UNIX socket
Sunucu türü: MariaDB
Sunucu sürümü: 10.1.41-MariaDB-0+deb9u1 - Debian 9.9
Protokol sürümü: 10
Sunucu karakter grubu: UTF-8 Unicode (utf8)

Web sunucusu
nginx/1.16.1
Veritabanı istemcisi sürümü: libmysql - mysqlnd 5.0.12-dev
PHP uzantısı: mysqli
PHP sürümü: 7.0.33-0+deb9u6

Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhabalar, sorunum hakkında fikri olan, ilgilenebilecek kimse yok mu?

Derdimizi tam anlatamadık mı? Yavaş yavaş soğumaya başladım scriptten.. fikri olan yazsın lütfen, olmayan da olmadığını yazsın ki onu da bilelim. Kusura bakmayın..

msaidefe Burası gönüllülük esaslı bir site, yani sorunuza “X süre içerisinde yanıt alırsınız” gibi bir iddiası yok. Sorun belli ki VestaCP’den kaynaklanıyor. Ben de VestaCP kullanıyorum ama bir sorunla karşılaşmadım. Sorunun çözümü için VestaCP forumlarından yardım talep edin.

Buradaki rehbere göz attığınızı söylemişsiniz ama dikkat ettiğinizi hiç zannetmiyorum zira üstüne basa basa defalarca her yerde PHP sürümünün en az 7.2 olması gerektiğini yazıyoruz. Bu sebepten dolayı yönergelere tekrar göz atmanızda fayda var.

tolgaaaltas Merhabalar Tolga bey, yanıtınız için teşekkür ederim. İstirham ediyorum, benden sonra açılmış 9-10 adet başlığa 2-3 saatte defalarca destek geldiğini gördüm. Aradan iki gün geçmesine rağmen kendi flood’larımla konuyu üstte tutabildim. Neyse bunu tartışmak istemiyorum, rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Bahsettiğiniz gibi php sürümüm 7.2 değil ve ben bunun farkındayım. Bu konudaki arkadaşın php sürümü benimkiyle aynı. Sorunu tam olarak benimkine benzer değil fakat burada kimse ona php sürümünü yükseltmen gerekiyor diye yönergede bulunmamış. Ayrıca benim tarafımda sunucu yedekleme işi biraz sıkıntılı. Bu bağlamda php sürümünü yükseltme işlemi bana biraz riskli geldiği için ve yedekleme işim sıkıntılı olduğu için halihazırdaki konfigurasyonumla sorunumu halletmeye çalışmaktayım.

Öte yandan buradaki yönergede sürümü yükseltmem gereken hata koşulunun 404 değil de “500 Internal Server Error Hatası” uyarısını aldığım vakit yükseltmem gerektiğini okudum. Hele bir o noktaya geleyim 500 hatası alırsam sürüm yükseltme işlemini gözüm kapalı yaparım.

Evet, dediğiniz gibi ben sizden gönüllü olarak desteğinizi bekliyorum. Şablon olarak sağolsun bu konudaki arkadaşın linkte verdiği flarum.tpl/stpl şablonlarını kullandım. Fakat sorun nerede tam olarak çözemedim. Ne güzel siz de VestaCP kullanıyormuşsunuz. Ben yönergelere uyarak kurulumu tekrar yapmaya çalışacağım. Bu bağlamda tekrar aynı sorunla karşılaşırsam sizin bana daha çok yardımcı olabileceğiniz kanaatindeyim 🙂 Tekrar teşekkür ederim.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular