Uploads by FriendsOfFlarum

Özellikler

Bu uzantı ile;

• Gönderilere resim veya dosya yüklemesi yapabilirsiniz.
  • Dosya veya görseller için boyut sınırlaması yapabilirsiniz.
  • Görselleri yeniden boyutlandırabilirsiniz.
  • Görseller için filigran (watermark) ekleyebilirsiniz.
  • AWS sunucularına görsel yükletebilirsiniz.

Kurulum

Baazar ile veya composer kullanılarak elle kurulum gerçekleştirilebilir:
composer require fof/upload

Güncelleme

php flarum migrate
php flarum cache:clear

Bilgilendirme

Tüm dosya tiplerinin yüklenebilmesi için aşağıdaki dizini kullanın:
(video\/(3gpp|mp4|mpeg|quicktime|webm))|(audio\/(aiff|midi|mpeg|mp4))|(image\/(gif|jpeg|png))|(application\/(x-(7z|rar)-compressed|zip|arj|x-(bzip2|gzip|lha|stuffit|tar)|pdf))

Flagrow’dan Güncelleme

Bu uzantı Flagrow Upload’ın yerine geçmiştir.
Eski uzantıdan yenisine geçiş;

• Verilerinizi yedekleyin! Veritabanı ve yüklenmiş dosyalarınızın yedeğini mutlaka alın.
  • Flagrow’un son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
    composer require flagrow/upload
    composer show flagrow/upload # You should see "versions: * 0.7.1" on the 4th line of output
    php flarum migrate
  • Upload uzantısını Yönetim panelinden devredışı bırakın.
  • Aşağıdaki komutu çalıştırın:
  • Composer, flagrow/upload uzantısını otomatik olarak silecektir.
  • Uzantıyı Yönetim panelinden aktif edin.
  • Eski ayarlarınız normal şartlar altında korunacaktır.

Bağlantılar

11 gün sonra

durpoy upload dizini için CHMOD ayarlarınızın yazılabilir olduğundan emin olun.

tolgaaaltas

chmod -R 775 assets
      chmod -R 775 storage

olarak yaptım. Tekrar denedim. Aynı resimdeki hata.

3 ay sonra

Uzantı güncellendi ve FriendsOfFlarum alan adına taşındı. Güncelleme için ilk gönderideki adımları takip ediniz.

Dikkat çeken yenilikler

• Dosyaları artık kopyala yapıştır ve sürükle bırak ile yükleyebilirsiniz!
        • Dosyalar artık yüklenirken “yükleniyor” ibaresi yer alıyor.
        • ÖNEMLİ HATIRLATMA: Uzantıda Imgur desteği bulunmaktadır, bu özellik ile dosyalarınızı sunucuda barındırmadan doğrudan Imgur’a yükleyip sitenize ekletebilirsiniz (yalnızca görseller için geçerlidir).

tolgaaaltas Eklentiyi kaldırdığımda admin paneline erişemez oldum.
          Sayfa yüklenmeye çalışırken bir hata oluştu.
          Bu yazı geliyor. Aynı şekilde siteyi açarken de. Sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?
          Aklıma gelen ssh dan güncelleme atmak olmadı eklentiyi silmek. Bunlar olabilir mi?

durpoy Uzantıyı silebilirsiniz ama ben yukarıdaki adımları takip ederek sorunsuz güncelledim. Eğer reqiure ile deneyip hata aldıysanız bir de sadece composer update komutunu kullanmayı deneyin. Bazen bellek sorunu nedeniyle require işlemi tamamlanmıyor ama update denilince düzeltiyor.

durpoy İlk gönderide yer alan tüm dosya tipleri için olan kodu girdiniz mi?

imgurun yanında imgbb.com da eklenebilir mi? En sevdiğim ve işlevsel olan resim yükleme sitesi. Bunun için ne gerekir bir fikriniz var mı?

taklamakan eklenti Flarum ekibine ait olduğu için biz müdahale edemiyoruz (belki pull request istenebilir ama kabul edileceğini sanmıyorum). Bunun dışında imgBB API kullanılarak bir başka eklenti yazılabilir.

taklamakan Imgur için ayrı bir uzantı var. O düzenlenerek yeni bir uzantı oluşturulabilinir.

durpoy sorunun çözümü php flarum migrate oldu sevgili dostlar. Benzer bir sorun yaşayabilecek birisi için çözümü buraya da yazdım.

24 gün sonra

@mekici hocam resim yükleyemiyom neden acaba izin verdim dosyalara 775 ama hala yükşeme yapmıyor