• Soru Sor
  • Site kurmak için ne yapmalıyız.

pesimist57 Kuracağımız site youtube tarzı bir sitedir.
Içeriği eğlence, komedi ve güzel içerikler.
İnsanlar paylaşımda bulunacak tabiki buda site ekibin onayıyla güzel bir site olcak.

hayaletgenc Derhal “Youtube tarzı site kurmak” hayalinden vazgeçmen gerekli dostum. Bir videonun boyutunu, sunucu giderlerini, Bandvich limitlerini vs düşündüğünde kolay bir iş değildir. Ciddi maliyetlidir.

hayaletgenc @pesimist57 de dediği gibi video sitesi maliyetli olur. Çok iyi sunucuların olması gerekir. Ama sadece YouTube videolarını çekip yayınlarsan tutar mı tutmaz mı orasını bilemiyorum. Ama dediğim gibi Flarum bu tarz bir site için uygun değil.

mekici
      @pesimist57
      Pesimist yazılım firmasıyla anlaştım. Toplam maliyeti 5 veya 6 milyar her şeyi dahil mobil uygulama android her şeyi dahil.
      @pesimist57 Hayal diye bir şey yok biz bu siteleri kurmak için 1 aylık karar ile vermedik. 2 veya 3 yıldır aklımızdadır. Bilginize.

mekici Yazılım firmasından fiyat aldım. Youtube tarzı 1 hafta teslim. 5 veya 6 milyar maliyeti

hayaletgenc Hocam bir haftaya nasıl yetiştirecekler öyle. Güvenilir firmalarla çalışın. Wordpress r tema giydirip vereceklerse o kadar etmez. Yazılımın çok iyi olması lazım

hayaletgenc Benim bir lafım var. Bazı insanlar okuyarak bazı insanlar yaşayarak öğrenir diye. Sanırım sen yaşayarak öğeneceksin. Yolun açık olsun dostum. Diyecek bir şey yok sen planını yapmışsın.

pesimist57 Lafına gerek yok. Herkesin kurduğu ortaklaşa bir planla yola çıktık. Karar aldık ve uygulayacaz. 😎😎

mekici Hocam güvenilir firma. İstanbul merkezli büyük yazılım şirketi. Bende sordum nasıl yetişir diye? Uzman ekiblerimiz tarafından 1 hafta içinde teslim ediliyor dendi.

10 gün sonra

Turgut video paylaşım sitesi kursak tutarmı.
                Insanların video çekip paylaşacağı.

hayaletgenc böyle bir düşüncem olsa kendime şunu sorarım; insanlar neden youtube’da değilde benim sitemde video paylaşsın? ikna edici bir cevabım varsa denerim.

hayaletgenc Kurulabilir. Fakat ciddi bir sermaye gerektirir. Bunun için CDN hatları çok önemlidir. Videoların donmaması için gereken önlem kesinlikle CDN’dir. Google GB başı 20 cent civarında fiyatlara hizmet veriyor bu konuda. Spotify Google CDN kullanıyor. Bir de Amazon var tabi. Netflix ise Amazon’u tercih ediyor. Yani kullandığın kadar öde mantığı ile kar edilebilir bir iş kısacası. Fakat işi bilmek gerekiyor. Balıklama girilir ise hiç bir değeri kalmayacaktır.

Turgut Cevabı şu hocam. Youtube algoritmasında hatalar mevcut. Trendler algoritması özellikle saçma sapan çalışıyor. Bundan bıkan insanlar alternatif arayışı içerisine girebilir. Ayrıca Kaçak film ve dizi sahipleri ve uploaderleri tarafından sisteminize bir çok warez içerik yüklenebilir. Bunlardan güzel para kazabilirsiniz. Telif şikayeti bildirimi gelince de kaldırabilirsiniz. Hiç bir şekilde ucu size dokunmaz. Upload eden kim ise cezasına o katlanır. Senelerce openload gibi sistemler bu şekilde ayakta kalıp milyonlarca dolar ekmek yediler ve yemeye devam ediyorlar.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular