• Soru Sor
  • Site kurmak için ne yapmalıyız.

Video paylaşım sitesi kurmayı düşünüyoruz. Yanlız youtube formatı gibi olan bu site ne kadar tutar. Günlük ve aylık adense ücreti ne kadar kazandırır.

hayaletgenc Çok genel bir soru olmuş. AdSense aylık kazancınız , günlük hitinize, hitin nereden geldiğine sitede geçirilen zaman gibi bir çok değişkene bağlıdır. Flarum bahsettiğiniz şekilde video izleme sitesi olarak kullanmaya uygun değildir. Bahsettiğiniz şekilde bir video izleme sitesi özel yazılım yada hali hazırda kullanılan CMS ler ile yapılabilir.

mekici Hocam peki Flarum sitesi açsak nasıl bir kazanç sağlar. Sohbet, kişisel, resmi site olarak maliyeti ve kazancı ne olur.

hayaletgenc Video Paylaşım sitesini herkes kurmak ister maliyetleri görene kadar 🙂
        Site kurmadan önce ne üzerine bir yayın yapacağını bilmen lazım. Genelde bodoslama dalarlar:
        İkinci en büyük hata ise sağdan soldan içerik bulup siteye koymak…Koyuyorsun koyuyorsun tık yok neden acaba diyor 🙂 Google benzer içeriklere değer vermiyor ve kurduğun sitenin bir anlamı kalmıyor. Yani içerik üretebilecek misin ne üzerine üreteceksin onuda bilmen lazım.
        Forum siteleri güzel olur içeriği sen değil doğaçlama kullanıcılar oluşturur. Mesele benim bu yazım doğaçlama olduğundan muhtemelen bu içerik google “Site Kurmak” “Site nasıl kurulur” “Flarum sitesi nasıl kurulur” diye aratıldığında da bir tık yukarı çıkacaktır (:
        @mekici abi çaktırma arada seo yapalım siteye katkım olsun dedim 🙂

pesimist57 Kuracağımız site youtube tarzı bir sitedir.
          Içeriği eğlence, komedi ve güzel içerikler.
          İnsanlar paylaşımda bulunacak tabiki buda site ekibin onayıyla güzel bir site olcak.

hayaletgenc Derhal “Youtube tarzı site kurmak” hayalinden vazgeçmen gerekli dostum. Bir videonun boyutunu, sunucu giderlerini, Bandvich limitlerini vs düşündüğünde kolay bir iş değildir. Ciddi maliyetlidir.

hayaletgenc @pesimist57 de dediği gibi video sitesi maliyetli olur. Çok iyi sunucuların olması gerekir. Ama sadece YouTube videolarını çekip yayınlarsan tutar mı tutmaz mı orasını bilemiyorum. Ama dediğim gibi Flarum bu tarz bir site için uygun değil.

mekici
              @pesimist57
              Pesimist yazılım firmasıyla anlaştım. Toplam maliyeti 5 veya 6 milyar her şeyi dahil mobil uygulama android her şeyi dahil.
              @pesimist57 Hayal diye bir şey yok biz bu siteleri kurmak için 1 aylık karar ile vermedik. 2 veya 3 yıldır aklımızdadır. Bilginize.

mekici Yazılım firmasından fiyat aldım. Youtube tarzı 1 hafta teslim. 5 veya 6 milyar maliyeti

hayaletgenc Hocam bir haftaya nasıl yetiştirecekler öyle. Güvenilir firmalarla çalışın. Wordpress r tema giydirip vereceklerse o kadar etmez. Yazılımın çok iyi olması lazım

hayaletgenc Benim bir lafım var. Bazı insanlar okuyarak bazı insanlar yaşayarak öğrenir diye. Sanırım sen yaşayarak öğeneceksin. Yolun açık olsun dostum. Diyecek bir şey yok sen planını yapmışsın.

pesimist57 Lafına gerek yok. Herkesin kurduğu ortaklaşa bir planla yola çıktık. Karar aldık ve uygulayacaz. 😎😎

mekici Hocam güvenilir firma. İstanbul merkezli büyük yazılım şirketi. Bende sordum nasıl yetişir diye? Uzman ekiblerimiz tarafından 1 hafta içinde teslim ediliyor dendi.

10 gün sonra
                        Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular