mekici Merhaba arkadaşlar. Beta 9 dosyalarını FlarumTR’den 15.07.2019 tarihinden sonra indiren arkadaşların Flagrow ADS eklentisinin yeni sürümünü nasıl yükleyecekleri konusuna değineceğim. (Eğer beta 8 kullanıyorsanız yapacağınız işlem sitenizi bozar haberiniz olsun. Sakın denemeyin.) Dosyayı 15.07.2019 tarihinden önce mi, sonramı yüklediğinizi anlamak için: Vendor klasöre bakın. İçinde flarumtr adında bir klasör görüyorsanız bahsettiğim tarihten sonra yüklemişsiniz demektir. https://flarumtr.com/d/441-flarum-hosting-kurulum-dosyalari-beta-9 Bu linkteki Hosting Kurulum Dosyaları 30.07.2019 tarihinde güncellendi. Yani burada bahsettiğimiz eklenti bu tarihte zaten 0.2.3 sürümünde. İlk olarak sitenizin yedeğini alın. Herhangi olumsuz bir durum olursa geri dönüşünüz olsun. Burada bahsedeceğim adımları uygulamak tamamen sizin kanaatinizdedir. Kesinlikle sorumluluk kabul etmem.Bu yöntemi paylaşımlı hostinde kurulu olan test sitemde test ettim. Sorunsuz çalıştı. Yükleyeceğimiz sürüm flagrow/ads: 0.2.3′tür İlk önce dediğim gibi yedek alın. Aşağıdaki dosyaları indirin. https://flarumtr.com/assets/ads0.2.3.zip Sitenizin ana dizininde bulunan composer json dosyasını silin. Ardından vendor/composer yolunu takip ederek composer adlı klasörün içinde bulunaninstalled.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php dosyalarınıda silin. İndirdiğiniz dosyalar arsından composer.json adlı dosyayı sitenizin ana dizinine,installed.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php dosyalarını da vendor/composer yolunda bulunan composer adlı klasörün içine atın. Şimdi Vendor/flagrow yolunu takip edip flagrow adlı klasörün içinde bulunan ads klasörünü silin ve indirdiğiniz zip’li dosyanın içinde bulunan ads klasörünü bu dizine yükleyin. Şimdi sitenizin ön belleğini temizleyin. Eklentiler sayfasında artık flagrow ads sürümü 0.2.3 olmalı! Eklentiler güncellendikçe bu tür güncellemeleri site üzerinden sizlerle paylaşıyor olacağım. @Ceday Elinde bir şekilde dosyaları FlarumTR’den edinmemiş ama kurup kullananlar varsa onlar ne yapacak. Bunun için iki seçenek var. Daha önce bu eklentiyi (veya herhangi bir eklenti) hiç kurmamış ilk defa kurmak istiyor, Daha önce bu eklentinin farklı bir sürümünü kurmuş, sürüm yükseltmek istiyor. Durum 1. maddeden ibaretse; İlk olarak kendi composer.json dosyasını açacak ve benim paylaştığım composer.json ile karşılaştıracak. Daha önce ADS veya yüklemek istediği herhangi diğer bir eklentinin satırı kendi composer.json dosyasında olmayacak. Benim paylaştığım composer.json dosyasında ilgili eklentinin satırını bulup kendi composer.json dosyasındarequire başlığının altına yapıştıracak. Aynı işlemi en yukarıda bahsettiğim vendor/composer yolununda bulunan installed.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php dosyaları içinde yapacak. Değişiklikler tamamlandıktan sonra eklentinin yeni dosyalarını siteden indirip yine aynı yere yükleyecek. Durum 2. maddeden mütevellit ise; Aslında çok farklı bir durum yok. Sadece bu durumda kişi eklentiyi yüklemiş sadece sürüm yükseltmek istiyor. Kendi composer.json dosyasında eklentinin ilgili satırı var. Sadece o satırda yeni sürümü yazacak. Örneğin; "require": { "flagrow/ads": "^0.2.0-beta.1", "flagrow/flarum-ext-analytics": "^0.8.0", "flagrow/linguist": "^0.3.1", "flagrow/sitemap": "^0.2.0", "flagrow/upload": "*", "flarum/approval": "^0.1.0", "flarum/auth-facebook": "^0.1.0", ADS eklentisini göz önüne alırsak kendi composer.json dosyasında flagrow/ads": "^0.2.0-beta.1 görünür. (0.2.0-beta.1 şuan kullandığınız sürümdür, hangi sürümü kullandığınıza göre farklılık gösterebilir.) Yeni yüklemek istediği sürüm ise 0.2.3 olsun. Yapması gereken flagrow/ads": "^0.2.0-beta.1 satırını flagrow/ads": "^0.2.3 şeklinde değiştirmek olacaktır. Geri kalan işlemler aynıdır.
mekici Ceday Hocam sen dosyaları yukarıda bahsettiği tarihten önce indirip kurmuşsun. O yüzden sen altta bahsettiğim yöntemi kullanacaksın. mekici Elinde bir şekilde dosyaları FlarumTR’den edinmemiş ama kurup kullananlar varsa onlar ne yapacak. Bunun için iki seçenek var. Daha önce bu eklentiyi (veya herhangi bir eklenti) hiç kurmamış ilk defa kurmak istiyor, Daha önce bu eklentinin farklı bir sürümünü kurmuş, sürüm yükseltmek istiyor. Durum 1. maddeden ibaretse; İlk olarak kendi composer.json dosyasını açacak ve benim paylaştığım composer.json ile karşılaştıracak. Daha önce ADS veya yüklemek istediği herhangi diğer bir eklentinin satırı kendi composer.json dosyasında olmayacak. Benim paylaştığım composer.json dosyasında ilgili eklentinin satırını bulup kendi composer.json dosyasındarequire başlığının altına yapıştıracak. Aynı işlemi en yukarıda bahsettiğim vendor/composer yolununda bulunan installed.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php dosyaları içinde yapacak. Değişiklikler tamamlandıktan sonra eklentinin yeni dosyalarını siteden indirip yine aynı yere yükleyecek. Durum 2. maddeden mütevellit ise; Aslında çok farklı bir durum yok. Sadece bu durumda kişi eklentiyi yüklemiş sadece sürüm yükseltmek istiyor. Kendi composer.json dosyasında eklentinin ilgili satırı var. Sadece o satırda yeni sürümü yazacak.
mekici Ceday Hocam özelden iletişim kurmuyorum artık. Çünkü forumun bir anlamı kalmıyor. Çok çok özel bir durum var ve buraya yazamıyorsanız flarumtr@gmail.com adresine e-posta atın.
Ceday Adımları takip ederek eklentiyi güncellemek istedim fakat hata veriyor ve yedeklediğim dosyaları geri yüklemek zorunda kalıyorum. Sorun nedir ? @mekici
Ceday Dosyayı 15.07.2019 tarihinden önce mi, sonramı yüklediğinizi anlamak için: Vendor klasöre bakın. İçinde flarumtr adında bir klasör görüyorsanız bahsettiğim tarihten sonra yüklemişsiniz demektir. Bu klasör dizinde bulunuyor o yüzden “bahsettiğim tarihten sonra yüklemişsiniz demektir.” sözüne katılıyorum. Ve hocam 2. Durumdaki adımları takip ettim Şu an Ads 0.2.0 eklentisi mevcut yani hatalı olan @mekici
Ceday { "name": "flarum/flarum", "description": "Delightfully simple forum software.", "type": "project", "keywords": ["forum", "discussion"], "homepage": "https://flarum.org/", "license": "MIT", "authors": [ { "name": "Toby Zerner", "email": "toby.zerner@gmail.com" }, { "name": "Franz Liedke", "email": "franz@develophp.org" } ], "support": { "issues": "https://github.com/flarum/core/issues", "source": "https://github.com/flarum/flarum", "docs": "https://flarum.org/docs/" }, "require": { "flagrow/ads": "^0.2.3", "flagrow/flarum-ext-analytics": "^0.8.0", "flagrow/linguist": "^0.3.1", "flagrow/sitemap": "^0.2.0", "flagrow/upload": "*", "flarum/approval": "^0.1.0", "flarum/auth-facebook": "^0.1.0", "flarum/auth-github": "^0.1.0", "flarum/auth-twitter": "^0.1.0", "flarum/bbcode": "^0.1.0", "flarum/core": "^0.1.0", "flarum/emoji": "^0.1.0", "flarum/flags": "^0.1.0", "flarum/lang-english": "^0.1.0", "flarum/likes": "^0.1.0", "flarum/lock": "^0.1.0", "flarum/markdown": "^0.1.0", "flarum/mentions": "^0.1.0", "flarum/pusher": "^0.1.0", "flarum/statistics": "^0.1.0", "flarum/sticky": "^0.1.0", "flarum/subscriptions": "^0.1.0", "flarum/suspend": "^0.1.0", "flarum/tags": "^0.1.0", "flarumtr/turkish-lang": "^0.1.0@beta", "fof/auth-discord": "*", "fof/byobu": "*", "fof/default-group": "^0.1.0", "fof/follow-tags": "^0.2.0", "fof/formatting": "^0.1.2", "fof/links": "^0.2.1", "fof/merge-discussions": "^0.3.1", "fof/pages": "^0.2.6", "fof/polls": "^0.1.1", "fof/profile-image-crop": "^0.1.1", "fof/reactions": "^0.1.0", "fof/share-social": "^0.1.1", "fof/socialprofile": "^0.1.1", "fof/split": "*", "fof/transliterator": "^0.1.1", "fof/user-bio": "^0.1.2", "fof/user-directory": "^0.3.2", "isaced/flarum-ext-email-verification-switch": "^0.1.3", "kilowhat/flarum-ext-mailing": "^0.1.1", "kvothe/reply-to-see": "^0.1.2", "reflar/level-ranks": "^1.2", "reflar/nightmode": "^0.2.0", "saleksin/flarum-auth-google": "v0.1.0-beta.8.0.3", "v17development/flarum-seo": "^1.0", "wiwatsrt/flarum-ext-best-answer": "^0.2.4" }, "config": { "preferred-install": "dist", "sort-packages": true }, "minimum-stability": "beta", "prefer-stable": true }
mekici Ceday Tamam composer.json’da ADS eklentisinin sürümünün flagrow/ads": "^0.2.3 olduğu görülüyor. installed.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php bu dosyaları benim yukarıda paylaştığım dosyalarla karşılaştırıp eksik satırları tamamladın mı? Tamamladıktan sonra yukarıda paylaştığım dosyada bulunan ads klasörünü vendor/flagrow/ads dizinine yüklediğinde çalışması lazım.
Ceday mekici Sizin paylaştığınız dosyadaki “installed.js, autoload_static.php, autoload_psr4.php” benim sitemde bulunan aynı dosyalarla yer değiştirsem sorun olur mu ? Ads dosyasını da vendor/flagrow/ads dizinine yüklemiştim
Ceday mekici Sonuç Fatal error: Uncaught Error: Class ‘Composer\Autoload\ComposerStaticInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190’ not found in /home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php:30 Stack trace: #0 /home/GİZLİ/public_html/vendor/autoload.php(7): ComposerAutoloaderInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190::getLoader() #1 /home/Fatal error: Uncaught Error: Class ‘Composer\Autoload\ComposerStaticInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190’ not found in /home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php:30 Stack trace: #0 /home/GİZLİ/public_html/vendor/autoload.php(7): ComposerAutoloaderInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190::getLoader() #1 /home/GİZLİ/public_html/index.php(12): require(‘/home/GİZLİ/…’) #2 {main} thrown in /home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php on line 30/public_html/index.php(12): require(‘/home/GİZLİ/…’) #2 {main} thrown in /home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php on line 30 Hocam gizli yazan yerler cpanel bilgisi gizlediği için gizledim normalde dizin yolu doğrudur. home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php on line 30 hata yolunu takip ettiğimde 30. satırdaki kod şu şekildedir. **call_user_func(\Composer\Autoload\ComposerStaticInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190::getInitializer($loader));**
mekici Ceday Şimdilik sitenizi eski haline getrin bakalım. Detaylı inceleyeceğim. Başka bir sitede deneyip buradan yazarım.
mekici Ceday home/GİZLİ/public_html/vendor/composer/autoload_real.php on line 30 hata yolunu takip ettiğimde 30. satırdaki kod şu şekildedir. **call_user_func(\Composer\Autoload\ComposerStaticInite084d339e1fca5db3f7219775ef28190:: Burada yaptık onu zaten.
mekici Ceday Denememekle birlikte yeni beta 9 dosyalarını mevcut dosyalarla komple değiştirmeyi deneyebilir misin? Assets klasörü hariç. Ama öncesinde eski dosyalarını yedekle. Olası bir sorunda geri dönüş olsun. Bunu demeyebileceğim elimde bir site yok önümüzden test yapamıyorum
mekici Ceday Deneyelim bakalım. Ama sitenin yedeğini alın. Yeni indirdiğiniz Beta 9 dosyaları içinden assets ve config.php’yi upload etmeyin. Dediğim gibi elimde denemek için bir site yok. İki tane test sitesi var ama onlardaki hep güncel.