• Eklentiler
  • FlarumTR Sitesi Hangi eklentileri kullanıyor - öneriyor?

Selamlar, saygılar FlarumTR Yönetim ekibi,

Biz üyelerin FlarumTR ile tanıştığımız günden itibaren FlarumTR gibi sitemizi kurmak istiyoruz. Fakat bildiğiniz üzere yüzlerce eklenti mevcut. FlarumTR ekibi bu eklentilerden hangisini kullanmayı tercih ediyor veya öneriyor öğrenmek isteriz. Zararlı ve sorunlu eklentileri sizlerin kurmayacağını ve kullanmayacağını bildiğimizden dolayı sizlerin kurduğu ve kullandığı eklentileri kullanmak isteriz. Bu konu hakkında bir konu açıp sabitlemeniz mümkün müdür? Böylelikle bu konu ile birlikte eklentilerden doğacak birçok sorunun da önüne geçmiş olursunuz. En azından eklentiler içerisinde olmazsa olmazlar isimli bir konu olmalıdır diye düşünüyorum.
(Eklentiler kategorisinde '‘Önerilen Eklentiler’' tarzı bir konu göremediğim için açıyorum bu konuyu)

Sizin bu konuda fikrinizi öğrenmek isterim.

@mekici @NightKing @Reesa

Mutlaka kurmanız gereken eklentiler

• Flagrow Linguist (Yakında FoF’a taşınacak): Flarum, şu anda yalnızca resmi olarak İngilizce dil seçeneğine sahip. Bu nedenle geliştiricilerin bir kısmı (örneğin FoF) diğer dillere destek vermiyorlar. Eklentileri kullanabilmek için Türkçe çevirisini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu durumda yardımınıza Linguist koşacaktır. İsterseniz Flarum’un çekirdeğini, isterseniz herhangi bir eklentiyi çevirmeye çalışın.
    • SEO: SEO uygulaması çok kapsamlı olmasa da sizi yapmanız gerekenler konusunda en azından yölendiriyor. Bu nedenle kurmakta fayda var.
    • Upload: Flarum’un çekirdeğinde mesajlar için mesaj veya diğer dosya formatlarını sunucuya yükleyip mesaja dahil etmeniz için bir eklenti bulunmuyor. Bundan dolayı Upload eklentisine ihtiyaç duymanız muhtemel.
    • Canonical URL: Meta etiketlerinize canonical ekler, URL’in farklı formatlarda indexlenmesini engeller.
    • FancyBox: Upload eklentisini kuruyorsanız mutlaka bunu da kurmalısınız, sunuya yüklediğiniz görselleri yeni pencere yerine site içerisinde açacaktır.
    • Flagrow Sitemap: Flarum çekirdeğinde site haritası oluşturmak için herhangi bir araç da bulunmuyor. Bundan dolayı bir site haritası oluşturmak için bu eklentiye ihtiyaç duyacaksınız.
    • FoF Secure HTTPS: Sitenize dışardan verilen görsel bağlantılarını da HTTPS’e dönüştürür.
    • FoF URL Transliterator: Gönderi ve sabit sayfalardaki Türkçe karakter sorununu çözecektir, Flarum’un URL yapısı UTF-8 olmadığı için mutlaka kurulmalı.
    • Syndication: Sitenize RSS akışı özelliği eklemek istiyorsanız Flarum’da alternatifi olmayan bu eklentiyi de kurmanız gerekiyor.

Tavsiye edilen eklentiler

• Auto More: Bu eklenti ile “Daha Fazla” butonuna basmadan sonsuz scroll ile sürekli yeni başlıkların yüklenmesini sağlayabilirsiniz.
    • Email verification switch: Kayıt olurken kullanıcıların e-posta onayını istemiyorsanız bunu kurabilirsiniz. Özellikle sunucunuzun SMTP ayarlarını gerçekleştiremiyorsanız derdinize derman olacaktır.
    • FoF Formatting: Gönderilerinize dışardan eklenen fotoğraf, video veya sosyal medya içeriklerini otomatik olarak göstermenizde yardımcı olur. Kullanıcının herhangi bir embed kodu ile uğraşması gerekmez, yalnızca bağlantıyı yapıştırması yeterlidir.
    • FoF Links: Logonun yanına bağlantılar eklemenize yardımcı olur.
    • FoF Merge Discussions: Farklı başlıkları birleştirmeniz için gerekli bir eklenti, moderasyon konusunda yardımcı olacaktır.
    • FoF Split: Bir başlıktaki içerikleri farklı bir başlığa ayırmak için gerekli bir eklenti, moderasyon konusunda yardımcı olacaktır.
    • FoF Pages: Sabit sayfalar oluşturmanıza yardımcı olur. Hakkımızda gibi sayfaları bununla oluşturabilirsiniz. HTML kullanmaya da izin veriyor.
    • FoF Polls: Başlıklara anket eklemenize izin verir.
    • FoF Social Profile: Kullanıcı profillerine sosyal medya bağlantıları eklenmesini sağlar. Böylece kullanıcılar diledikleri platformlardaki hesaplarını profillerine tanımlayabilirler.
    • FoF User Bio: Kullanıcıların profillerine haklarında tanımlama yapmalarına izin verir.
    • Keyboard Shortcuts: Klavye kısayolları desteği ekler, q tuşuna uzun basıldığında modal pencere içerisinde kısayolları gösterir.
    • ReFlar Doorman: Davetiye kodu ile kullanıcı kabulu gerçekleştirmek istiyorsanız bu eklentiyi kullanmanız gerekmektedir.
    • ReFlar Night Mode: Sitenize gece modu eklemenizi sağlar.
    • ReFlar Webhooks: Çeşitli platformlara akışınızı aktarmanızı sağlar.
    • Summaries: Anasayfada başlıklar için bir özet metni oluşturur.

Türkçe çeviri paketleri

Ben madraka ile cagatayldzz’ın Türkçe paketlerini kullanıyorum ve FoF eklentileri için çevirileri bu iki pakete PR yapıyorum. FoF eklentilerine geliştiriciler çevirilerin eklenmesini istemiyor. Eklentiler için çevirilerin, çeviri paketlerinde olmasını istiyorlar. Bundan dolayı bu iki paketi kullanabilirsiniz.

SanalAnsiklopedim Genelde eklentilerin buglarını fixleyip yayınlıyoruz dostum. Bir çok insana özelden bugları fixleyip eklentileri verdim. 🙂 Bizi sorarsan bir liste paylaşırız kısa zamanda 🙂