• Flarum
  • Flarum İlk Kurulum Sonrası Yapılması Gerekenler

EchoBilisim FlarumTR, artık resmi bir Flarum Topluluğudur. Bu nedenle hosting için hazır kurulum belgeleri paylaşımı yasaktır.

Tamam teşekkürler güzel olmuş bu şekilde başarılar diliyorum

Var hocam ama hosting ile kurmak her zaman daha hoşuma gitmiştir klasik dosyaları yükle siteye git kuruluma başla daha basit ve daha hızlı oluyor genelde flarum dan böyle olmasını isterdim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim en kısa zamanda bakarım.

3 ay sonra

LiteSpeed kullanıyorsanız /public_html'de bulunan .htaccess dosyasını değil de public_html/public klasöründeki .htaccessdosyasını yapılandırmanız gerekiyor.

Bir an public klasöründen yayın yaptığını unutmuştum. Ana dizindeki .htaccess ile boğuşup duruyorum neden yönlendirilmiyor diye.

Eğer ki yönlendirilmesini istiyor iseniz yukarıdaki belirttiğim yolla yapın yoksa saç baş yolduruyor insana.

• Can bunu beğendi.
      bir ay sonra
      13 gün sonra

Merhaba arkadaşlar,

Ben cyberpanel kullanıyorum,
      composer kurulumu ve flarum kurulumunu başarılı birşekilde gerçekleştirdim. config.php oluştu veriler databaseye yazıldı ama kurulumun hemen sonrası 500 internal server error alıyorum. Ne yaptıysam düzelmedi, .htaccessle ilgili tüm ayarları anlatıldığı gibi yaptım.

Neyi eksik yapıyorum acaba?

aydin vhost kısmında root kısmıydı yanlış hatırlamıyorsam orada /public koyman gerek. vhost ekran görüntüsü atarsan hatırlarım 😀

mekici teşekkür ederim

o ayarları yapmıştım. ben composeri root ile değil ssh ile farklı bir user oluşturup onunla login olup öyle kurmuştum. ama flarumun kurulduğu dizindeki dosya/klasör izinlerini de cyberpanel’in oluşturduğu kullanıcıya tanımlamak gerekiyormuş.

şuradaki işlemi yaptım sorun çözüldü.
          https://flarumtr.com/d/3315-kurulumu-yaptim-fakat-domaini-yazina-site-cikmiyor/5

Dünden beri uğraşıyordum.
          Teşekkür ederim.

bir yıl sonra

Teşekkürler.

3 ay sonra

Merhaba;

Yukarıda yer alan tüm işlemleri denedim olmadı; aşağıya indikçe arkadaşların attığı değişiklikleride denedim aralarından bitanesi işe yarıdı fakat bunda da admin paneli içerisindeki ikonlar gelmiyor ve şöyle bir hata veriyor admin paneli kısmında
          “Oops! Something went wrong during a cross-origin request. Please reload the page and try again.”, çözüm bu şekildeydi

bunu yaptığımda front page iconlar geliyor admin paneli ikonları yok - clear cache de kullanılmıyor kaldırdım.

Site adresi ilgili kişi talep durumunda paylaşılacaktır.

şimdiden teşekkür ederim @mekici @brown

anilgelegen sunucuda nginx mi kurulu yoksa apache mi?

konlar eksik geliyorsa muhtemelen www. den domaine yönlendirme eksik. hem www.domain.com hem de domain.com ile eş zamanlı girilmemesi sadece birinin tercih edilmesi gerekiyor. Alias www.domain.com yapabilirsin panelden. https yönlendirmesi de lazım.

anilgelegen

www.kemalpasa.org yerine kemalpasa.org olarak girilmesini sağlayabilir misin? Veya www ile girilmesini istiyorsan bunun için flarum klasöründe ilgili dosyalarda site ismini güncellemen gerekebilir.

Muhtemelen config.php dosyasında site ismi

Bu siteden web siteni tarattırarak sorunlarını görebilirsin

https://lab.migratetoflarum.com/

Senin sitendeki durum

Olması gereken durum

www. silip kemalpasa.org yaptığımda bu hatayı alıyorum

Oops! Something went wrong during a cross-origin request. Please reload the page and try again.

anilgelegen şimdi web server üzerinde ynlendirmeleri kemalpasa.org a yapman lazım. site adresini www olmadan yaptın ama web sunucun gelen istekleri www.kemalpasa ya göndermeye devam ediyor. nginx mi kullanıyorsun sunucunda?

NGINX için yönlendirmeler
                NGINX

APACHE için yönlendirmeler
                APACHE

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular