Kolay Gelsin, avukatların kendi aralarında paylaşım yapıp, soru vs. paylaşım cevap arayabildikleri bir forum açmayı düşünüyorum. Bu forum sitesinde şöyle bir şeye ihtiyacım var, bunu flarum ile nasıl yapabilirim.
-siteye üye olan avukatların kendi aralarında gruplaşabilmesi için bir çözüm ariyorum. Flarum’da yer alan groups’ları kullanmayı düşündüm ilk etapta ancak grupları eklemeye başlasam yaklaşık 50-60 tane grup var. Bunları eklemek pekte mantıklı gelmedi.
Şöyle düşünebiliriz; mevcutta 50 tane grup, kulüp vs.. var. Siteye üye olanlar ya üye olurken yada daha sonra bunlara katılım sağlıyorlar, profilde yada adının bi yerinde bu kulüp adı gözüküyor. Bunu nasıl yapabilirim ?
Kullanıcılar arası sosyal grup oluşturma.
Merhabalar Biraz daha konuyu açarsanız anlayamadım daha detaylı olursa yardımcı olunabilir
deadwolker Kullanıcı grupları oluşturup başta birilerine tanımlama yapmanız gerekiyor. Ardından topluluk kendi kendine kullanıcı gruplarına üyeleri davet edebilir. Bunu için bu uzantıyı kullanman yeterli olacaktır.
tolgaaaltas evet bu uzantıyı görmüştüm ancak bunu kullanırken 50-60 tane grup oluşturmam gerekecek bu sisteme herhangi bir şekilde kötü yönde etki eder mi acaba ?
Mithat
şöyle ki ben bir avukatım, siteye üye oldum sitede kendi branşım ile aynı branşta olan kişiler ile birlikte aynı grupta, toplulukta, kulüpte vs.. olmak istiyorum. Bu şekilde ya davet usulü yada kendi üye olurken seçme gibi seçenekler ile belirleyici olmasını istiyorum
deadwolker Ben Flarum’u şu anda işim için destek portalı olarak kullanıyorum ve oldukça fazla grup var. Herhangi bir sorun da yaşamıyorum. Bununla istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Eğer kayıt esnasında olmasını istiyorsanız Registration Roles adlı bir uzantı var ama bunda sadece iki seçenek sunuluyor. Bunu forklayıp modifiye ettirmeniz gerekebilir.
tolgaaaltas teşekkürler hocam, biraz karıştırayım bakalım büyük ihtimalle üstte verdiğin eklenti üzerinden devam edecek gibiyim, gruba davet etme olayından.
tolgaaaltas
grup davet eklentisini kurmak istiyorum ancak etkinleştir dediğimde otomatik pasif hale geliyor, uyum ile alakalı bir şey mi acaba, öncesinde başka bir eklentinin filan kurulması mı gerekiyor acaba, yardımcı olur musunuz
deadwolker 1.8.x ile çalışıyor diye belirtmişler. Ben de bugün test etmeye çalışırım.