• Vitrin
  • Sanalyi.com yayında (eleştiri ve önerilerinize açığım)

Herkese selamlar,

ilk defa sıfırdan her şeyiyle bir web sitesi kurdum ve bunun için flarum kullandım. ( www.sanalyi.com )

Site içeriğini kısaca özetlemek gerekirse; araba dünyasına ilgi duyanların araçlarla ilgili çeşitli kategorilerde her türlü sorularını sorup cevaplayabileceği ve blog yazılarını okuyabileceği bir platform.

İlerleyen zamanlarda mağaza, ilan vs. çeşitli özellikleri de eklemeyi düşünüyorum.

İlk defa Web sitesi kurduğum için site nasıl oldu bilmiyorum. Bu yüzden özellikle mobilde görünüm/kullanışlılık, eklentiler, Google’da listelenme/indexlenme/Seo ve reklam ekleme konusunda önerilerinize açığım.

Yapıcı eleştirinin geliştirici gücüne de inanan biri olarak eleştirilerinizi esirgememenizi isterim.

Ayrıca sizlerin de bu konuyla ilgili merak ettikleriniz ve sorularınız varsa ya da sitemin aktifliğine destek vermek amacıyla kullanırsanız sevinirim.

mekici merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Bilmediğim için soruyorum iki şekilde de ulaşılabiliyor olmasının zararı nedir?

sanalyi Bir sayfanın çift index almasına neden olur. Bu da Google otoritenizi olumsuz etkiler ve üst sıralarda yer alamazsınız.

tolgaaaltas anladım, bilgisayara gidince halledeceğim teşekkür ederim.

Siteyi incelediğinizde başka eleştiri ya da önerileriniz var mı? Eklentiler, tasarım, teknik konular, indexlenme, reklam hepsi olabilir

Ben sizin yerinizde olsam asla header kısmına herhangi bir sosyal medya bağlantısı yerleştirmezdim. Bu, ayrı bir web sitesinde oluşturmaya çalıştığınız topluluğun hali hazırda kullandıkları platforma kaymasına neden olur. Siz binbir zorlukla organik sonuçlardan ziyaretçi çekiyorsunuz, amacınız onu elinizde tutmak, başka bir yere geçmesini sağlamak olmamalı.
        Markalar ve fiyat etiketinin rengini acilen değiştirirdim. Okunabilirliği olumsuz anlamda ciddi derecede etkiliyor. Coloors gibi araçlar var, oranın renk paletlerine göz atın.
        Önceliğimi boş olan kategorilerde SEO olarak zengin içerikler üretmeye verirdim. Bir ziyaretçiye 404 sayfası göstermeyi asla istemeyiz. Bundan dolayı 1 tane bile olsa bu alanlara içerik eklemek önemli.

İlk bakışta gördüklerim bunlar.

tolgaaaltas teşekkürler hocam hepsini dikkate alıp düzeltmeleri yapacağım. Bu arada mobilden girerken görseldeki gibi bir hata alıyorum bununla ilgili bilginiz var mı?

Site güzel, mobil uygulamayı neresinden yaptın

BizimGndem teşekkür ederim hocam. Mobil uygulama derken alttaki menüden bahsediyorsamız forumda bulduğum bi eklentiyle yapmıştım. Eski konularda aratırsanız bulursunuz muhtemelen

sanalyi Ayrıca iconlar vs çıkmıyor cors hatasına düşüyor yönlendirme yapmazsanız ve api isteklerinde hata alıyor. O yüzden www to non www redirect yapmalısınız.

Said hocam mekici hocamın söyledikleri doğrultusunda yapmaya çalıştım ancak ilk defa yaptığım için oldu mu bilmiyorum. configde www şeklindeydi www to non www için söylediği kodu yapıştırdım olmuş mu acaba kontrol etme şansınız var mı?

• Said bunu yanıtladı.

sanalyi farkli bir sekilde halletmissiniz suan her turlu www ’ye yonlendirme yapiyor ama farketmez suan sorun cozulmus.

Said teşekkür ederim hocam. birkaç mesaj yukarıda fotoğrafını yüklediğim hata ile ilgili bilginiz var mı?

• Said bunu yanıtladı.

sanalyi Bunu forum temasını degistirirken aliyorsunuz galiba ama ben hata ile karsilasmadim deneme yapmama ragmen o yuzden suan bisey soylemeyecegim. Siz bunu sürekli olarak mı alıyorsunuz

Said webde olmuyor mobilden girerken bazen oluyor hocam. birde kullanmamı önerebileceğiniz başka eklentiler var mıdır?

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular