Selam Arkadaşlar.
Mobile tab eklentisini kurdum. Fakat profil kısmında neon chat eklentisi çakışıyor. sadece o değil. Geri bildirim eklentisi de aynı şekilde çakışıyor. Bu durumu nasıl düzeltirim? Bu eklentinin boyutlandırması hangi dosyalarda vardır? Oralardan düzeltmeye çalışabilirim ya da direkt olarak mobile tab eklentisini kaldıracağım son çare olarak..
Neon chat eklentisi ile mobile tab eklentisinin çakışması.
whiterose Site adresini yazarsan özelleştirilmiş CSS kodunu hazırlayabiliriz.
tolgaaaltas yazayım hocam seninplatformun.com . Yardımınız için teşekkür ederim. Bir de asıl sorun stabil çalışıyor olmayışı. Aynı şekilde PC den de giriyorum, neon chati büyültüp küçülttüğüm zaman bazen kapanmıyor. Flarum güncel ve php de 8.1 üzeri. Diğer eklentilerden olabilieceğini düşündüm fakat onlar etkilemiyor sanırım
tolgaaaltas hocam sizden bir öneri istiyorum , sanırım biraz fazla eklenti yükledim. Sizce hangilerini kaldırayım?
Eklentiler:
“acpl/mobile-tab”: “1.4”,
“afrux/forum-stats-widget”: “”,
“afrux/news-widget”: “”,
“afrux/online-users-widget”: “”,
“askvortsov/flarum-auto-moderator”: “”,
“askvortsov/flarum-categories”: “3.1”,
“askvortsov/flarum-pwa”: “3.3”,
“blomstra/fontawesome”: “”,
“clarkwinkelmann/flarum-ext-email-whitelist”: “1.0”,
“clarkwinkelmann/flarum-ext-emojionearea”: “1.0”,
“clarkwinkelmann/flarum-ext-group-list”: “1.0”,
“darkle/fancybox”: “1.1”,
“datlechin/flarum-tag-passwords”: “”,
“datlechin/flarum-title-length”: “”,
“dem13n/discussion-cards”: “0.3.8”,
“flamarkt/taxonomies”: “0.1.9”,
“flarum-lang/turkish”: “”,
“flarum/approval”: “”,
“flarum/bbcode”: “”,
“flarum/core”: “1.0”,
“flarum/emoji”: “”,
“flarum/extension-manager”: “”,
“flarum/flags”: “”,
“flarum/lang-english”: “”,
“flarum/likes”: “”,
“flarum/lock”: “”,
“flarum/markdown”: “”,
“flarum/mentions”: “”,
“flarum/nicknames”: “”,
“flarum/pusher”: “”,
“flarum/statistics”: “”,
“flarum/sticky”: “”,
“flarum/subscriptions”: “1.8”,
“flarum/suspend”: “”,
“flarum/tags”: “”,
“flarumite/simple-discussion-views”: “”,
“fof/analytics”: “”,
“fof/best-answer”: “1.4”,
“fof/byobu”: “”,
“fof/default-user-preferences”: “1.2”,
“fof/frontpage”: “”,
“fof/gamification”: “”,
“fof/linguist”: “1.1”,
“fof/nightmode”: “”,
“fof/oauth”: “1.6”,
“fof/pages”: “1.0”,
“fof/reactions”: “”,
“fof/recaptcha”: “1.3”,
“fof/share-social”: “1.2”,
“fof/sitemap”: “2.2”,
“fof/terms”: “1.3”,
“fof/upload”: “”,
“ianm/level-ranks”: “”,
“isaced/flarum-ext-email-verification-switch”: “”,
“justoverclock/country-flags”: “”,
“justoverclock/events-countdown”: “”,
“justoverclock/first-visit-indexpage”: “”,
“justoverclock/flachat”: “”,
“justoverclock/flarum-ext-feedback”: “”,
“justoverclock/flarum-ext-welcomebox”: “2.0”,
“justoverclock/hot-discussions-cards”: “”,
“justoverclock/last-registered-users”: “”,
“justoverclock/og-meta-tag”: “”,
“malago/flarum-ads”: “0.3.2”,
“mickmelon/flarum-ext-coloured-usernames”: “0.1.1”,
“migratetoflarum/canonical”: “1.0”,
“sycho/flarum-profile-cover”: “1.3”,
“symfony/mailer”: “6.1”,
“v17development/flarum-blog”: “0.7.7”,
“v17development/flarum-seo”: “1.8”,
“v17development/flarum-third-party-login-only”: “0.1.1”,
“v17development/flarum-user-badges”: “1.1”,
“xelson/flarum-ext-chat”: “dev-master”
- Düzenlendi
tolgaaaltas Tolga hocam özel css ekle kısmından biraz daha yukarı çektim:
.NeonChatFrame .button-fixed-maximize {
display: none;
background-color: #ff649d;
width: 48px;
height: 24px;
border-radius: 48px;
line-height: 48px;
text-align: center;
position: absolute;
right: 15px;
bottom: 60px !important;
padding-top: 1px;
}
fakat sorun şu ki neon chat hiç stabil değil. Neon chati küçülttüğümde ve tekrar girmek istediğimde giremiyorum.
Sanırım kodlamayla tamamen kendim uğraşmam gerecek. Artık profil sayfasına girebiliyorum ancak arka plana geçmiyor neon chat.
- En İyi Yanıtwhiterose tarafından
whiterose Düğmeyi yukarı taşımak için özel CSS’e bunu ekleyin;
.NeonChatFrame .button-fixed-maximize{bottom: 80px!important;}
whiterose Bu projeden projeye değişir tabi. Ama ben bana göre gereksiz olanları söyleyeyim;
“afrux/forum-stats-widget”: “”,
Web sitenizi ziyaret edenler istatistikleri pek merak etmez. Bunlar genellikle yöneticiler için faydalı bilgilerdir.“afrux/news-widget”: “”,
Bana kalırsa sitenin öne çıkan şeyi olan tartışmalara ulaşmayı zorlaştırıyor, siteye giren kolayca son tartışmaları görebilmeli. Bunun yerine sabitlenmiş bir tartışma oluşturabilirsiniz. Yeni bir değişiklik olduğunda ona yazın. Okuyan için sabitliği de kalkmış olur ve sürekli rahatsız edici olmaz. Bu haliyle tamamen ölü alan oluşturuyor. Kullanıcı bu alanla etkileşime bile geçmiyor çünkü.“afrux/online-users-widget”: “”,
Tamamen eski forum kültürü alışkanlığı, bir faydası olduğunu düşünmüyorum.“askvortsov/flarum-categories”: “3.1”,
Eğer anasayfa olarak son tartışmaları kullanıyorsanız kategoriler eklentisini pek bir espirisi olduğunu düşünmüyorum.“clarkwinkelmann/flarum-ext-emojionearea”: “1.0”,
Google Analytics’den kullanıcılarınızın en çok hangi cihazdan sitenize giriş yaptığına bakın. Eğer mobilden giriyorlarsa muhtemelen bunu kullanmıyorlardır ve gereksizdir.“clarkwinkelmann/flarum-ext-group-list”: “1.0”,
Gördüğüm kadarıyla çok fazla grup yok sitenizde. Yöneticiler ve moderatörler ağırlıklı olarak sitede aktifde bu uzantıya gerek olduğunu düşünmüyorum.“fof/frontpage”: “”,
Zaten anasayfa olarak son tartışmaları kullanıyorsunuz. Bu uzantıya gerek yok gibi.- Hem gamification var hem reactions var, açıkçası ikisini nasıl bir arada kullanıyorsunuz anlamadım.
“fof/share-social”: “1.2”,
Benim A/B testlerime göre herhangi bir sitede bu tür fonksiyonları kullanan yok. Kendi projelerimde asla yer vermiyorum.“isaced/flarum-ext-email-verification-switch”: “”,
E-posta onayı istiyorsunuz gördüğüm kadarıyla, bu nedenle bence gereksiz.“justoverclock/country-flags”: “”,
Proje bana uluslararası gelmedi. Bu nedenle bence gerek yok bu uzantıya.“justoverclock/flachat”: “”,
Bu tür topluluklarda canlı sohbet, ana akışı tamamen öldürür. Ben kesinlikle karşıyım. Zaten anlık mesajlaşma ihtiyacı olan bir kullanıcı Discourse gibi araçları kullanır, web sitesini ziyaret etmez.“justoverclock/last-registered-users”: “”,
Bence yine eski forum kültüründen kalma bir şey. Son kullanıcı için pek bir anlam ifade etmiyor ve sitede gereksiz sorgu oluşturuyor.
whiterose Bu kadar uzun kod eklemenize gerek yok, tek satır ile çözebilirsiniz. Yukarıda paylaştığım gibi kullanın isterseniz. Stabil çalışmaması durumu uzantı geliştiricisine bağlıdır. O konuda bir şey yapamayız maalesef.
- Düzenlendi
tolgaaaltas Kıymetli önerileriniz için teşekkür ederim hocam . Dediklerinizde çok haklısınız Bazı eklentileri sonra kullanırım diye eklemiştim. Sonra da kaldırmadım ne işe yaradığını anlamaya çalışıyordum. Dediğiniz gibi bazı eklentiler birbirini karşılıyor ya da kullanıcılar kullanmıyor ya da server ı boşuna yoruyor.. Şimdi bir daha baktım da kurduğum eklentilere, gerçekten çok saçma bir iş çıkartmışım
Önerileriniz dikkate aldım, hemen gerekli işlemleri yapacağım ..
Bence flarumun mobil tarafında kendini genel olarak biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Tabii ki benim de aynı şekilde. Bu sefer de kullanıcı level i ile alakalı bir sorun buldum. Kendim çözmeye çalışacağım.
Genel olarak teşekkür ederim. Vakit ayırıp, bu kadar eklentiyi incelediğiniz ve detaylı öneriniz için
Neon chat eklentisi artık devam etmiyor. Yani kullanım dışı kaldı.
Widgetbot ile Discord chatini sitene ekleyebilirsin
Ya da Arrowchat i satın alabilirsin