Can Şöyle garip bir durum içerisindeyim. Plesk SSH üzerinden yaptığımda custom-path eklentisi için extiverse komutlarını çalıştırdığımda sanıyorum ki komutlardan bir tanesi token içerdiğinden ve çok uzun olduğundan bağlantı koptu hatası veriyor. Doğal olarak kurulumda ilerleyemiyorum.

Putty üzerinden root erişim yapıyorum cd /var/www/vhosts/ ile domainlerimin olduğu klasöre gelip buradan cd domain.com sonra cd sub.domain.com yapıyorum composer.json dosyasının olduğu dizine geliyor devamında composer config repositories.extiverse composer https://extiverse.com/composer/ komutunu çalıştırıyorum ama yine /usr/bin/env:: No such file or directory hatası alıyorum.

Aynı sorunu normal SSH için nasıl çözebilirim bir bilginiz var mı?

• Can bunu yanıtladı.

flaky Yukarıda izlediğiniz yol yanlış.

domain.com > Bağlantı Bilgisi > (tam hatırlamıyorum fakat /bin/sh seçeneğini aktif hale getirip kaydetmeniz gerekiyor.) Ardından domain.com alanına girince Terminal menüsünü görmeniz gerekiyor. Kurulum komutlarını oraya girebilirsiniz.

Can Bende maalesef böyle bir akış yok. /bin/sh seçimini yapabildiğim ekrana yukarıda belirttiğim yolu takip ederek geldim ve bahsettiğiniz SSH Terminal seçeneği bu işlem sonucunda domain menüsüne geldi. Fakat önceki mesajımda yazdığım gibi extiverse’ün komutunu çalıştırdıktan sonra token kodumu barındıran uzun bir komut girmemi istiyor tam bu anda bağlantı kopuyor ve atıyor beni. Bende doğal olarak Putty üzerinden root bağlantı deniyorum çünkü Plesk SSH’ı üzerinde bu atma sorununu çözemedim. Eklentinin yapımcısıda zaten normal root bağlantı yapmamı tavsiye etti ama Putty ile root bağlantı yaptığımda da yine /usr/bin/env:: No such file or directory hatası veriyor.

Şöyle bir komut var gördüğünüz üzere not dosyasında bile yaklaşık 9 satır kaplıyor. Bunu girdiğim anda beni Plesk SSH’tan atıyor.

• Can bunu yanıtladı.

flaky extiverse’ün komutunu çalıştırdıktan sonra token kodumu barındıran uzun bir komut girmemi istiyor

Ücretli bir eklenti indirmek istiyor olabilirsin, bu konuda eminim ki @mekici yardımcı olacaktır.

Can Eklentiyi zaten 2 yıl önce satın almıştım, extiverse hesabımda mevcut yani.

flaky token’i composer.json a da girebiliyorduk. değişmediyse.

durpoy Elinizde bir örnek var mıdır acaba?

@mekici hocam sizin bir öneriniz olur mu?

2 gündür uğraşıyorum neredeyse bir çözüm üretemedim bu konuya.

flaky İlk önce composer.json dosyasına aşağıdakini eklemeniz gerekiyor.

"repositories": {
                        "extiverse": {
                            "type": "composer",
                            "url": "https://extiverse.com/composer/"
                        }
                    }

Ondan sonra extiverse üzerinden aldığın composer ile global auth kimlik kodunu çalıştırman gerekiyor. Sonra istediğin premium uzantıyı kurabilirsin.

mekici Hocam bunu ekledim. Bu “composer config repositories.extiverse composer https://extiverse.com/composer/” komutu ile geliyor. Bunda bir sorun yok. Devamında kurmam gereken “composer config –global –auth bearer.extiverse.com yourUniqueToken” komutunun sonuna ilgili alana kendi tokenimi ekleyip komutu çalıştırdığımda beni SSH’tan atıyor doğal olarak tokeni tanımlayamıyorum. Bu üstte eklediğiniz bölüm zaten var yani composer.json’da. Rica etsem tokeni barındıran kısmıda ekleyebilir misiniz? Tabi tokenlerinizi gizleyerek “buraya token” gelecek tarzında olabilir mesela.

flaky Tabi. Şöyle kuruyorum ben;

1. Dediğim gibi composer.json en altına yukarıda verdiğim bölümü ekliyorum
                    2. SSH ile flarum kurulu dizinde aşağıdakini çalıştırıyorum.
                      composer config repositories.extiverse composer https://extiverse.com/composer/
                    3. Son olarak token giriyorum. Örnek:
                      composer config --global --auth bearer.extiverse.com XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Ekleme: SSH ekranından sizi atıyorsa başka bir sorun vardır. Yani komut hatalı olsa bile size hata mesajı verir. Direk atmasının altında başka bir neden vardır.

mekici Zaten bir sorunumda bu. Konu başlığında görebileceğiniz üzere ilk başta no suc file or directory hatası alıyorum. @Can Plesk SSH ile alakalı bir öneride bulunanca onu denedim. O şekilde “composer config repositories.extiverse composer https://extiverse.com/composer/” komutunu sorunsuz çalıştırdım ama devamında tokeni barındıran kodu çalıştırdığımda beni atıyor.

Benim asıl sorunum Putty üzerinden SSH ile root bağlantısı yaptığımda composer.json dizininde komutları çalıştırıyor olmama rağmen /usr/bin/env:: No such file or directory hatası alıyorum.

Normalde sunucum Centos 7 + Plesk’ti. Ben bunu Ubuntu 20.04 + Plesk’e çevirdim ama sorun yine devam ediyor. Plesk kullanmamın sebebi yönetmem gereken başka sitelerimde var panelsiz kullanamıyorum bu yüzden.

Bu sorunu aşmam için bir öneriniz var mıdır?

flaky Plesk ile pek tecrübem yok malesef hocam. Benim sunucularımın hiç birinde panel yok.

mekici Ubuntu sunucuda ubuntu komutları ile çalıştırdığımda aynı kapıya çıkmıyor mu? İşlemi Plesk üzerinden yapmıyorum. Putty ile bağlanıp Ubuntu komutları ile yaptığımda alıyorum bu hatayı zaten.

flaky Plesk putty ile işlem yapmanızı engelliyor bence. Palesk üzerinde terminal erişimi varsa oradan deneyin bence. Birde root kullanıcısı ile değil sitenin plesk kullanıcısı ile işlem yapın.

mekici @Can ’in önerisi ile zaten Plesk üzerinden yaptığımda beni bağlantıdan atıyor. Putty üzerinden yaparsam “No such file or directory” hatası veriyor, Plesk üzerinden yaparsam token olan komutu çalıştırdığımda direk sessiondan atıyor.

• Can bunu yanıtladı.

flaky Selamlar,
                                Eğer tüm kurulum talimatlarını doğru girdiğinize eminseniz composer güncellemesini yapması için sunucu firmanızı rahatsız edebilir veya sunucu geneli PHP timeout gibi süreleri artırmayı deneyebilirsiniz.

Can Composer güncellemesine bakmıştım zaten. PHP timeout konusuna bakıcam. Teşekkür ederim.

Sorun, Terminal’e paste edilen indirme komutunun fazla karakterli olmasıyla ve Plesk Terminali’nin kendini kapatmasıyla ibaret idi. Plesk’e Putty SSH ile bağlanılıp sorun çözülmüştür.

Can, tartışmayı kilitledi.
                                  Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular