Merhaba,
Geniş çaplı bir site kurmak için araştırmaya koyuldum. Question2Answer, NodeBB ve Flarum arasından Q2A’yı eledim.
Flarum ve NodeBB bana neredeyse eşit geldiler. Node daha kararlı ama Flarum daha güzel gibi.

Bu ikisini teknik ve görsel anlamda kıyaslayabilir misiniz.?

NodeBB daha önce deneyimlemedim ama görsel açıdan Flarum bana daha iyi görünüyor. Discourse’de bi göz atmanızı öneririm.

Can Discourse ye baktım ama pek çok açıdan sevmedim.
    NodeBB ’nin mobil versiyonu Flarum ’dan, Flarum’un Masaüstü NodeBB den iyi geldi.

Nodebb de inceleme sürem oldu flarumda nodebb de güzeldir ben kullandığım zaman beğenerek kullanıyordum nodebb sadece sunucu üzerinde çalışıyor otomatik güncelleme olayı yok ancak eklentileri arama ekleme ve kaldırma gibi seçenekleri de var ancak nodebb direk güncelleme gibi bir seçeneği yok bazı özellikleri ekli halde geliyor buda güzel birşey dediğim gibi nodebb sadece sunucu üzerinde çalışıyor.

Flarum gelirsek flarum paylaşımlı hostingte bile çalışıyor buda güzel bir seçenek eklentilerle siteni farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz panelden eklenti ekleme güncelle gibi seçenekleri yok ancak bu 2.0 seçeneğinde olacak diye duyuruldu bunun olması çok güzel olacak flarum maliyet olarak çok az gider oluyor.

2 seçenek var biri maliyeti yane gideri fazla bir diğeri ise daha az bunlarıda göz önünde bulundurularak düşüne bilir ona göre karar verebilirsiniz.

durpoy Discourse yi tamamen estetik sebeplerden sevemedim. Forum ya da Soru-Cevap tan çok Chat platformu gibi olmuş. Gerçi ismi de alenen bunu ortaya seriyor.

Argonaut yazılımsal bir neden değil, tamamen kullanım şeklini yorumlayışınızdan dolayı.

durpoy Yazılımsal olarak node ve flarumdan ilerde. Onu duydum ama flarum favorimiz tabi ki.

Argonaut Discourse’u doğru araştırmamışsınız. Flarum benimde favorilerimden biri ama son zamanlar yaşanan SEO sorunlarının acilen düzelmesini bekliyorum

8 ay sonra

ikisi de güzel ama geleneksel forum yapısına kategori bazlı yaklaşıma aşina olanlar için daha uygun olabilir. Flarum biraz daha facebook sayfası veya tüm içeriğin tek bir hatta aktığı bir görünüme sahip. İkisi de güzel ama stabillik ve hız olarak sanki nodebb daha iyi gibi geldi bana. ayrıca flarum gibi çok fazla dış geliştirici gereksinimi duymuyor yarın öbür gün geliştirici ortadan kaybolursa eklenti kenarda köşede kaderini beklemiyor gibi. İlk gördüğümde flarumu aşık olmuşltum çok yenilikçi ve sade bir yapısı vardı zamanla fonksiyonların eksikliği fazla rahatsız edici olmuştu ama 2019 dan beri baya özellik geldi aslında daha da ilerleyecektir asıl ilerlemenin UX/UI design olarak yapılması lazım ki daha cezbedici olsun. Bir de chat eklentisi şart özel mesajlar için mevcut seçenekler pek cazip gelmiyor bana. Byobu var ama tartışma yapısından bağımsız olması gerek. Kullanıcı alışkanlıkları kolay kolay değişmez bunu dikkate almak gerek. Mobil anlamında flarum görünüm olarak ve fonksiyonellik olarak geliştirilmeli özellikle kategoriler sol menüde açılır menüzde olmalı alışmak ve kullanım zor. entry girmek de ha keza öyle ekranda yer kalmıyor yazı yazacağımız zaman. nodebb kurmadım ama bu hafta kurmayı planlıyorum yeni bir alan adı alacağım bakalım ne olacak.

Ben yeniyim, Forem’i bile araştırdım ama en iyi kullanıcı deneyimini flarum’da buldum artık herşey kullanıcı deneyimi mesela ben kullanıcıyım ve biriyle tartışmak okadar basit ki. Altyapı sorunlarından korkuyorum sadece gelişmekte olan bir sistem sanırım ama dayanamadım riskimi aldım yarın kurulum yapacam🙂

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular