• Genel
  • IP Adresine Domain Yönlendirme

Merhaba arkadaşlar bugün forumda rastlamadığıma şaşırdığım bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Diyelim ki bir sunucu satın aldınız, Fakat domain adresinizi sunucuya nasıl yönlendireceğinizi bilmiyorsanız işte bu rehber tam da bunun için.

Hazırsak başlayalım.

Ben Bu Domain’i Godaddy üzerinden reglemiştim anlatım Godaddy üzerinden olacak fakat diğer sitelerde de yapacağınız işlemler aynı.

1- Godaddy’de üyelik panelinize giriş yapın.

2- DNS Yönetimi sayfasına gidin. (DNS > Bölgeleri Yönet) tıklamaları ile gideceksiniz.

3. Burada yapılan adımları uygulayacaksınız.

Kaydettiğinizde böyle bir görüntü oluşacak.

**Not : Eski A yönlendirmesi varsa o yönlendirmeyi silin. Ve Görseldeki Yönlendirilen Yer ibaresinin olduğu kısıma sunucunuzun IP adresini yazın.**

Not : Hemen test ettiğinizde gelmeyecektir. NS çözümlemeleri 0-48 Saat aralığını bulabilir. Yanlış yaptım diye düşünmeyin. 3-4 saat sonra tekrar deneyin. Eğer ki açılmıyorsa telefonunuzdan mobil veri kullanarak denemenizi yapın.

Tebrikler! Hiç bir panele gerek duymadan bir domain yönlendirmesi yaptınız!

Kendi sunucumuzdaki NS leri kullanmaya gerek var mı godday veya alan adını aldığımız firmanın NS lerini kullanmamızın ne gibi zararı olur firmanınkini kullandığımda sadece tek dezaavantajı benim için elle sunucudaki değerleri firmanın paneline tek tek giriyorum

taklamakan Ben hiç ns ayarlaması ile uğraşmıyorum. A yönlendirmesi yapınca NS’lik bir işiniz kalmıyor zaten.

NightKing sunucudaki ayarlanmış mail vs için dns leri nasıl tanıtıyorsunuz sadece a kaydı ekleyince oluyor mu?

taklamakan Eğer ki mail vs için ihtiyaç duyacaksam panel kurulumu gerçekleştiriyorum hocam genelde. Mail sunucusu kurmakla uğraşılmaz.

Ama mail’e ihtiyacınız yoksa bu sistem gayet mantıklı ve makul.

NightKing ben google mülk ekleme için txt versini ve 15 adet dns kaydını tek tek giriyorum domain aldığım yere bunu yapmayacaksam da sunucudaki NS yi girmek lazım ama onda bazen beceremiyorum o yüzden tek tek girmek daha garanti oluyor mail de gerekebiliyor bazen.

taklamakan ownercheck yaptırtmıyor mu hocam?

OVH’de tek txt kaydı ile NS adresine ownercheck yapıyorsunuz. Birincil ns adresi tanımlanıyor size.

NightKing alan adını namesilodan alıyorum ben. Sunucumda da web panel kullanıyorum HestiaCP. Oradaki kayıtları namesiloya giriyorum. Böyle öğrendiğim için böyle yapıyorum diğer ütrlü kafam karışabiliyor muhtemelen daha kısa yolları da vardır 😃

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular