• Destek
  • Tırnak işareti kullanılmış başlık sorunu

Sekmede görünen title’da sorun var bunu nasıl düzeltebiliriz?

NightKing
    Title’da Adobe Photoshop yazısında farklı karakterler var. O karakterlerin olduğu yerde tırnak var aslında

grange Dil paketi hatası sanırsam. Tam emin değilim fakat @Can bu konuda bir fikri var ise sizi bilgilendirir hocam.

Bunu aşabilmek için normalde PHP’de kaçış karakteri kullanılır. Aşağıda belirtildiği gibi dener misiniz? Yani şöyle;
      Adobe Photoshop\’un

\’ Tek tırnak içindeki tek tırnakları etkisiz hale getirir. echo ’10 yıldır \’PHP\’ kullanıyorum’;

grange Title konumunda bulunan ' işaretinin normal koşullarda tam olarak görünmesi gerekir. Dil paketi ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

' işareti genel olarak popüler cmslerde - işareti olarak belirir. Örneğin:

lauren'in kelimesi url bölümünde SEO destekli haliyle şu şekilde belirir. lauren-in flarum yazılımında bu durum laurenin şeklindedir.

Açıkça söylemem gerekirse bu bir bug veya hata olabilir. Bu konu hakkında yorum yapamıyorum. Sizden yapmanızı istediğim şey discuss üzerinde yeni bir konu açmak olucaktır.

Şuan bende kendi forumumda bir konu oluşturdum. Aynı hatadan bende yaşıyorum bu bir bug ve çözülmesi gerekiyor. Discuss üzerinde en yakın zamanda bir konu oluşturacağım.

Can Adobe Photoshop\’un böyle bir kullanım dener misiniz? Hata verecek mi cidden merak ediyorum?

• Can bunu yanıtladı.

NightKing Veriyor hocam isterseniz FlarumTR üzerinde konu oluşturarak bugu bu şekilde reportlayalım.

URL bölümü temiz fakat title için aynısını diyemeyeceğim. En iyisi konuyu oluşturayım.

Sorun ASCII tablosu yapılandırmasından kaynaklanıyor. Girilen tırnak değerini kontrol ettiğimde ASCII değerindeki karşılığına denk geliyor aldığınız hata. Yani nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde ' yerine ASCII tablosundaki karşılığı olan 039 sayısını karşımıza çıkarıyor. Sorunu araştıracağım .

Can

grange

Klavyedeki tuşların ASCII Tablosundaki Karşlığı : Görmek İçin Link’e Tıklayın.

• Can bunu yanıtladı.

NightKing Evet haklısın. Dilimin ucundaydı benimde ASCII terimi. URL’deki bazı karakterleri beta sürümünde iken düzeltmişlerdi. Umarım kısa süre içerisinde bu sorunuda düzeltirler.

Bu Flarum’u Türkiye pazarında SEO açısında çok geriye iter.

<meta charset="UTF-8"> Tagini HTML’deki head taglarinin arasına ekler misiniz?

Bu şekilde title taglarinin üstünde olmasına özen gösterin. İlk önce utf-8 olduğunu sistem okusun sonra başlığı yazdırsın.

• Can bunu yanıtladı.
              • Can bunu beğendi.

NightKing Deneyelim yinede fakat bunun zaten çekirdekte olması gerektiğini düşünüyorum.

Sorunun neyden kaynaklandığını araştırıyorum.

Can

NightKing FreeFlarum üzerinde böyle bir hataya rastlanmıyor. Ordan forum oluşturup denedim az önce. Bakmak isterseniz;

İngilizce paketi yüklüyken konu açıp denedik title sorunu olmadı. Bakınız

Türkçe dil paketini kurdum, ardında ikinci konuyu açtım ondada bir sorun olmadı. Bakınız

Bizlerde bulunan bir eklenti bu hataya itiyor sanırım.

• Can bunu yanıtladı.

NightKing Üç forumda böyle bir hata olduğunu doğruladık şuan. Hangi eklenti olabilir?

Can Linkleme ile ilgili olması gerektiğini düşünüyorum.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular