• Flarum Cafe
  • Hangi hostingi veya sunucu firmasını kullanıyorsunuz?

mekici Hocam DigitalOcean çok iyi zaten. Hem dökümantasyon hem de hız olarak.

Ama işi biliyorsanız DigitalOcean’ı önermiyorum çünkü biraz tuzlu. Yeni başlıyorsanız kesinlikle DigitalOcean diyorum müşterilerime hep.

Ama müşterilerim biraz sunucuyu yönetmeyi öğrendiklerinde OVH’ye doğru kayıyorlar. Çünkü maliyet neredeyse yarı yarıya düşüyor.
DigitalOcean’ın en büyük avantajı tek tıkla her şeyi kurabiliyor olmamız.

OVH 3.5 Euro civarına 100/100 simetrik bağlantı ve 10 TB sonrası hızı biraz düşen sınırsız AKN’li paket satıyor

Peki 3.5 Euro’luk bu pakette vadedilen hız veriliyor mu?

Kesinlikle veriyor her zaman aldım.

Not : Bir web sitesi için file/video sharing hizmeti vermiyorsanız başlangıç için döke saça yetecek bir hız 100 mbit upload.

Not : OVH’yi övmüyorum postta zaten destek sisteminin çok yavaş işlediğini söyledim. Ama kendiniz kurulıumu biliyorsanız cidden çok hesaplıya denk geliyor.

Not : Paket yükseldikçe verdikleri hız da yükseliyor bu en ufak paketi. Dedicated sunucusunda 10 gbit internet vaadedip verdiğini de gördüm.

.

Uploadla vs pek ilgilenmiyorum o gün merak ettiniz bende speedtest kurup olduğu gibi size attım. Ve sizin attığınız resimde neden host keyubu olarak gözüküyor bilmiyorum bende isp ve server farklı. Ek olarak bende digitalocean kullanıyordum fakat doların 18₺'yi gördüğü sıralar 3-4 tane sunucu aktif olduğu için bir an afallayıp hepsini de bulduğum ilk firmaya taşıdım şuan bir sıkıntı yok.

leojely o dediğin marka site barındırmak için ideal değil. Daha çok oyun sunucusu barındırmak için. Bazı kulağıma iyi kötü gelen yorumlar oldu. Ama amacım bu gonderimde firma karalamak yada övmek değil. Site barındıracak iseniz Intel Xeon, AMD Epyc vb. işlemciler onerilir.

5 gün sonra

Sonunda Hetzner üye olabildim 😀

Artıları: Sunucu oluşturma bir kaç saniyede tamamlanıyor.
      Eksileri: SSH anahtarı ekleyince sorun çıkardı. Bu yüzden en son Finlandiya lokasyon sunucu aldım. Bakalım detaylı deneyimlerimi daha sonra paylaşacğım.

Memnun kalırsam FlarumtTR’yide taşıyacağım. Malum DO çok tuzlu.

mekici DO cidden çok tuzlu. Alternatif olarak Contabo ve Ovh düşünülebilir.

Ben kullanmadım ama alternatiflere baktığımızda VDS için çok uygun fişyat sunuyorlar. Belki işlemcileri vs eski olabilir ama 2 kat fazla özellik sunuyorlar muadillerine göre deneyen olursa deneyimini paylaşırsa seviniriz.

Site: https://www.hostingall.net.tr/vps-vds-sanal-sunucu

Argonaut
          Bizim sunucularımızı denemek ister misiniz ? %100 her türlü teste açık sunucu yada hosting verebilirim. 2021 Mayıs faturalı yeni sunucularımızda dilediğiniz testi yapabilirsiniz, şuan islemcimiz silver fakat en kısa sürede Gold işlemciye geçiş yapılacaktır. 🙂

Sorun yok yardımım dokunursa ne ala, elimde olanı sakınmam 🙂

4 gün sonra

NightKing Bu konuyu gördükten sonra Contabo’dan aldım 10€'luk paketi bakalım seversem bir dahaki faturada senelik ödeyeceğim. Sundukları özelliklere göre ucuz geldi gerçekten.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular