Merhaba hangi hostingi veyahut sunucu firmasını kullanıyorsunuz? Deneyimleriniz neler artı veyahut eksi yönleri neler aşağıdaki gibi örnek mesajla açıklarsanız yeni kullanıcılar ihtiyacına göre seçim yapmış olur hem de uzak durulması gereken firma var ise bakarak öğrenebilir. Ben başlıyorum o zaman.
Mesaj içeriği şöyle olmalıdır.
Hizmet aldığınız yer :
Artıları:
Eksileri:
Hizmet aldığım yer : OVH, Hetzner, Digitalocean
Hizmet : OVH
Artıları :
1- 3.5 euroya dahi 2 gb ramli VPS sunucu alabiliyorsunuz. Gerçi ben Dedicated olarak kiralıyorum ama böyle bir hizmeti var ve kullandım.
2- Trafik limitini aşsanız bile sunucuyu askıya almıyor ve açılmak için sonraki ayı beklemiyor. Sadece hızınız düşürülüyor. (AKN uygulanıyor yani) 3.5 Euro’ya oldukça güzel bir özellik.
3- 100 Mbit/s hızda kesinti olmadı kullandığım ve test ettiğim süre boyunca. 100 Mbit/s Başlangıç için gayet ideal.
Eksileri
1- Destek sistemi çok yavaş. Bir konu açıyorum bazen o gün içinde bazense 3-4 günü buluyor cevap almak.
2- Eğer ki buradan sunucu kiralayacaksanız bu işlerden biraz anlamanız gerekiyor. (Yönlendirme nasıl yapılır, SSL sertifikası nasıl kurulur, site nasıl yayına alınır, web servisleri nasıl yüklenir. SSH ile nasıl kurulum yapılır vb.)
Hizmet : Hetzner
Artıları
1- Fiyatlar çok uygun. 20 TB trafikli 1 Gbit portlu(1 gbit garanti hız değil, 1 gbit port üzerinden verilen hız) sunucuyu 3.5 Euro’ya alabiliyorsunuz.
2- Dedicated Server kiralıyorsanız 34 Euro’ya 1 gbit port ve 1 gbit garanti bant genişliği ve sınırsız trafik veriyorlar. Sunucu özellikleri de yeni nesil işlemci ve ramlerden oluşuyor. Yani internette daha uygunu bu fiyata yok.
Eksileri
1- Kimlik doğrulaması yapılmadan sunucu kiralanamıyor.
2- Sunucu kiraladığınızda eğer ki kullanım şartlarına aykırı bir durum görürlerse veyahut gördüklerini iddaa ederlerse sunucuyu askıya alıyorlar ve neden askıya alındığına dair herhangi bir açıklama yapmıyorlar.(Fakat benim başıma hiç gelmedi).
Hizmet : Digitalocean
Artıları
1- Hayatımda görebileceğim en iyi dökümantasyona ait sunucu hizmeti olabilir. Sizin bir sorununuz var ise biraz araştırdığınızda muhtemelen sorununuz hakkında cevap vermiş oluyorlar. Ticket ile filan uğraşmıyorsunuz.
2- Eğer ki bir sorunu yukarıdaki maddeye rağmen çözemediyseniz, ticket sistemi çok hızlı çalışıyor. Oldukça memnun kalırsınız.
3- Bir çok panel, LEMP gibi toplu paketler, tek tuşla kuruluyor. OVH’de LEMP hariç, panelleri falan ya satın almanız ya da kendiniz kurmanız gerekiyor.(Not : Paneller deneme sürümü ile geliyor : 30 günlük)
4- Bu işlere yeni başlıyorsanız ilk durağınız bence burası olmalı.
Eksileri
1- Fiyatları diğerlerine göre daha tuzlu. Diğerlerinde yarı fiyatına daha iyi özellikli sistemleri kiralayabiliyorsunuz.