BayCoder Merhaba, Flarum’da bir site kuruyorum. Müsait olan bütün arkadaşlardan rica ediyorum,en sevdiğiniz, kullanışlı,“Bak bu çok işe yarıyor” dediğiniz eklentileri söyler misiniz ? Bende kurup test edeceğim.
BayCoder mekici Pusher,Dontgoaway,Github Milistone Activities eklentiler ne işe yarıyor hocam? Bir de SEO eklentisini fark ettim SEO eklentisi gerekli mi ?
BayCoder durpoy Hocam bunlar mekici buradaki FlarumTR’nin eklentileri mi yoksa kendi seçtiğiniz eklentiler mi ?
prestij durpoy Selamlar bu Forum da ve flarum da yeniyim. Sizin composer.json dosyanızı kullanarak nasıl sıfırdan kurulum yapabilirim?
mekici BayCoder SEO eklentisi arama motorlarının sitenizi daha düzenli indexlemesine yardımcı olur. En gerekli eklentilerden biri. Pusher güncellenen içerikleri kullanıcılara anlık olarak bildirmeye yarar. Milestone eklentisi sizin için gerekli değil.
BayCoder @mekici Hocam beğeni atma zaten varsayılan gelen bir özellik. Bu beğeni atma özelliğinin yanına istediğimiz emojileri (Beğenmedim,Vay, Muhteşem gibi) koyabiliyor muyuz ?
BayCoder mekici Evet onu biliyorum hocam,eğer arkadaşın paylaştığı da öyleyse direkt onu kuracaktım çok uğraşmamak için. Bu arada siz FlarumTR’nin composer.json dosyasını paylaşabilir misiniz ? (Daha önce paylaştıysanız görmedim.)
Lui mekici Bu gün başladım flarum’a kurulum sonrası detaylı araştırma esnasında bunu gördüm nasıl yükleyebilirim kullandıklarınızdan 6-7 tanesini kendi sayfama.
BayCoder @mekici hocam fotoğraf yüklerken direkt imgur.com sitesine atmayı sağlayan eklenti FoF/upload mı yoksa farklı bir eklenti mi ?
tolgaaaltas BayCoder FoF/Upload ile de yapabilirsiniz matteocontrini/flarum-imgur-upload da bu işi yapıyor ancak kullandıkları yöntemler farklı.
BayCoder tolgaaaltas FlarumTR’de kullanılan hangisi hocam sanırım FoF/Upload çünkü matteocontrini/flarum-imgur-upload eklentisini görselde göremedim. Bir de hocam kullandıkları yöntemler farklı dediniz bunlar çok kritik farklar mı ?
tolgaaaltas BayCoder Hatırladığım kadarıyla FoF Upload doğrudan resimi yüklenmiş gibi gösteriyor, Matteo’nun uzantısı ise içe gömme (embed) şeklinde gösteriyor. FlarumTR de FoF Upload kullanılıyor. Bana kalırsa da FoF kullanmak ilerleyen zamanlar için daha faydalı olabilir. FoF altındaki uzantılar her sürümde güncelleme alıyor, Matteo’nun böyle bir garanti verebileceğini zannetmem.
BatuhanBakay BayCoder bence imgur olanı kullanmalısın. Tam olarak bilmemekle beraber Fof upload resimleri büyük ihtimal kendi sunucunuza yüklüyor. İlerleyen zamanlarda çok büyük sunucu yükü oluşturabilir.
BayCoder tolgaaaltas Tamamdır hocam çok güzel anlattınız. Bence de FoF kullanmak daha mantıklı,değerli cevabınız için teşekkürler.
durpoy prestij flarum u önce kurun. Ardından yapacaklariniz şu tartışmada anlatılmaktadır. https://flarumtr.com/d/2587-flarum-100-icin-toplu-uzanti-yuklemek
prestij durpoy sizin anlatımlarınız ile yerelde kurup hostinge atma işlemini problemsizce yaptım. sizde kullanılan eklentileri de kurmak istedim. detay verebilirmisiniz?