Digitalocean’dan nasıl sunucu alacağınız konusunu görsellerle açıklamaya çalışacağım. İlk önce aşağıdaki linkten kaydolun. Benim referansım ile kaydolursanız 100 USD kredi kazanırsınız.

Referans Linki:
https://m.do.co/c/048371f2a2d6

Üyelik sırasında sizden Kredi kartı bilgilerini isteyecektir. Kredi kartı bilgilerinizi girin. Sizden ücret alınmayacaktır. Amerika kanunlarına göre önce hizmet sonra ücret. Bizdeki gibi değil yani.

Oturum açtıktan sonra sol üst köşede yeşil buton içinde bulunan Create butonuna tıklayın. Açılan menüden Droplets seçeneğini seçin.

Şimdi tek tıkla uygulama kurulumuna izin veren MarketPlace’den uygulama seçeceğiz. Benim seçimim Ubuntu LEMP 18.04 olacak.

Şimdi planımızı seçeceğiz. 5 USD, 10 USD … Bütçenize göre birini seçebilirsiniz.

Sunucunun bulunacağı konumu seçin. Seçenekler arasında en yakın Almanya olduğu için Frankfurt seçin.

Select Additional Options - Opsiyonlar bölümü. Buradaki seçenekler için sizden ayrıca ücret talep edilir. Private Network= Özel IP, bu bir artıdır. Ancak olmazsa olmaz değildir. Aylık 1 USD alır sizden. Chose a hostname =Sunucu adı kısmına alanadınızı yazın.

1 GB RAM olan seçeneğini seçenler flarum kurulumu sırasında hata alacaktır. Hatanın çözümü ise aşağıdaki linkte.
https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-add-swap-space-on-ubuntu-18-04

turgut191919 Yukarıdaki anlatımda panel kurulumu yok hocam. Panel için 3. resimde LEMP on 18.04′ü değilde Cyberpanel’i seçmelisiniz. Bu panel Türkçe ve ücretsizdir. Oldukça gelişmiş bir paneldir.

mekici cyberpanel kurmuş biri olarak şimdi “Paylaşımlı Hostingde Flarum Kurulumu Nasıl Yapılır?” başlığındakileri mi yapacağım?

mekici cd /home/domainim.com/public_html yaptım ama no such file or directory diye hata verdi.

Paneli sonradan kurabilirsiniz. Fakat panel kurulduktan sonra web sitenizin bulunduğu klasör panelin klasörüne geçebilir. Bunu yapmak için 80 portunun gösterileceği klasörü değiştirmeniz gerekiyor. Nette bir sürü kaynak bulabilirsiniz hakkında. Ama hiç bir bilginiz yok ise direk panel ile başlamanız mantıklı olacaktır.

Panelden siteyi ekledim. Yalnız dosyaları flarum.zip i indirerek ftp’ den yükledim.
          şimdi problem ip adresi yönlendirme

Panelden ns oluşturup kayıtlı olan firmadaki domainimin ns lerine cpanelden oluşturduğum
          ns leri mi eklemem gerekiyor.
          birde digitaloceans bölümünde domain ler kısmında da ns ile ilgili birşeyler yapılabiliyor.
          ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?

digitaloceanda flarumu kuramadım. dropleti sildim. ancak hala benim kredi kartım ekli. istedikleri gibi para çekebilirler.
            hesabımı tümden kapamak için ne yapmalıyım?

turgut191919 Digitalocean’da oturum açın. Sol menüde Profile menüsüne tıklayın. Ardından Delete Acuount Deyin.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular