Opps. Bir şeyler yanlış gitti
Tarzında bir hata alırsanız eklentiler sisteme tanımlıdır fakat açık değildir. Bu genelde SSH değil de şu linkteki hazır kurulum yapan kullanıcılarda sorun çıkartır. Neyse bir an önce çözüme geçelim.
Web sitenizi açınız. ve admin hesabına giriş yapınız.
Nasıl giriş yapacağınızı bilmiyorsanız websiteniz.com/admin şeklindedir URL (websiteniz yazan kısıma kendi sitenizi yazınız.
Admin girişi yapınız. Eğer ki admin şifrenizi değiştirmediyseniz alttaki bilgiler ile giriş yapabilirsiniz.
Kullanıcı Adı : admin
Şifre : admin123
Eklentiler sekmesine tıklayınız. Sonrasında aşağıda ki eklentilerin açık olup olmadığını kontrol ediniz. Listedeki eklentilerin arasında aktif olmayan bir eklenti var ise aktif ediniz. Sorun çözülecektir.
Açık olması gereken eklenti listesi;
Approval
Lock
Markdown
Markdown Tables
BBCode
Best Answer
Mentions
Emoji
English
ReFlar Gamification
Flags
Statistics
Sticky
Subscriptions
Suspend
Tags
Turkish
Not : Hatayı hangisi yüzünden verdiğinden emin olamadığım için listeyi verdim büyük bir ihtimal ReFlar Gamification veyahut ilk başta gelen açık olmayan eklentilerden bir tanesi yüzünden hata alıyorsunuz. Listedeki eklentileri aktif ettiğinizde hata düzelmez ise Kod / Teknik destek olarak yardım isterseniz beni etiketleyip sorabilirsiniz.
Not : Bu çözümü genellikle shared hosting'e(Paylaşımlı hosting'e) kurulum yapanlar alıyor. SSH ile kuruyorsanız pek bir sıkıntı çıkmıyor. SSH ile kurulum ilk tercihimdir. Fakat sizler için paylaşımlı hostinge kurup olabilesi tüm hataları tek tek deniyorum ve çözümlerini elimden geldiğince paylaşacağım. Önemli olan Flarum için Türkçe bir kaynak oluşturabilmek. Karşılaştığım birde Mail sunucu hatası var onu da çözer çözmez paylaşacağım.
Sonradan gelen edit ; @mekici 'unda belirttiği gibi 301 yönlendirmesi yapalım. peki bu nasıl yapılır? Onu da şöyle yapacaksınız.
- Hostinginize bağlanın.
- www veya public_html klasörüne girin.
- içinde .htaccess yoksa oluşturun varsa düzenleyin.
- .htaccess dosyasının içine aşağıdaki kodları kendinize göre düzenleyip girin.
- Eğer ki kaynak hatası yüzünden başka bir konuda belirttiğim htaccess dosyasını ona göre düzenlediyseniz ordaki kodların en altına(Yani kodlar bittikten sonra yeni bir satıra aşağıdaki kodları girin.)
Kodlar ;
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^eskisite.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.eskisite.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://yenisite.net/$1 [L,R=301,NC]
Not : configte belirtilen şekilde düzenleyin. Eğer ki config dosyasına https://www.benimsitem.com yazdı iseniz yeni site kısmına da www olacak şekilde URL tanımlayınız.