mekici
Hocam yanıtınız çok absürt olmamış mı acaba..
vBulletin, xenforo, MyBB gibi platformlar belli başlı özellikler barindirilir. Her yazılımda olduğu gibi tasarımı html, css ile yapılmaktadır.
Vede sayisiz tasarımlara sahipler ve her kalıba sokabilirsiniz isteyince.
Yani neredeyse tüm MyBB, vb , xenforo siteler birbirinden farklı denebilir.
Ancak bahsini ettiğiniz flarum (kabul ediyorum, html CSS ile bazı farklılıklar yapılabilir ama başka bir kalıba sokamazsin) yani tam aksine flarumu kullanan siteler birbirlerinin klonu gibi duracaklar ne yazık ki.
Ayrıca eleştirileriniz fazla mı taraflı? Yıllardır vBulletin, aylar boyunca xenforo kullandım. Nefis sistemler.
Neredeyse 1 ay oldu, flarum kullanıyorum ama çok soğudum.. ( görünüm olarak zaten o kadar fazla nefret ettim ki.. nere girsem aynı görünüm, kontrolü karışık. Tek güzel özelliği laravel platformuyla olması, farklı bir hava katması olmuş bence)
Yorumlarınızda gene çok taraflilik görüyorum.
2013te başlatılan bir projenin, 2019da halen betada olması bazı şeyleri açıklamıyor mu sizce ?
vBulletin ilk 6. yılda tüm piyasayı sarsmıştı 😀
6 yılda halen beta aşamasından çıkamaması bence bazı sıkıntıların olduğunun göstergesi...
Yalın bir çekirdek sistemde bir tartışma, soru cevap tarzı script yapmak istemişler. Ek özelliklerlede(eklenti) bunları geliştirebiliyorsun.
Eklentileri kendileri dahil yazmıyor, farklı kullanıcılar yazıyor ve composer paketine dahil ediyorlar.
Siz gene en sade şekilde yapın, ama en azından özelliklere entegre halinde getirin, onay hâlinde vs. Aktif edin.
SEO açısından zaten çöp..
Gene kullanabilir.
Ama MyBB, vBulletin, xenforo gibi yazılımlarla karşılaştırıp bunlar sıradan klasik hepsi aynı diyip (yüz binlerce temalara sahip olmalarına rağmen), flaruma galibiyeti verirseniz bu 3 yazılım arasından (diğerleri sıradan, aynı hepsi. Ama flarumun tek bir görünümü var ve çok farklı, paneller falan kayıyor çok güzel) flarum siteler farklı? İşe bak yav.
Aksine şu sıralar 20 30 tane flarum kullanan siteye denk geldim ve artık bir bıkkınlık, daraltı geldi.
Oysa ki yıllardır vb, xenforo, mybb kullanan forum sitelerine denk geldiniz.hepsi flarum gibi ayni miydi?
Derseniz ki vb ve MyBB çok dinamik. Xenforo havada karada yiyecektir.
(Üstelik hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum)