http://kaliteciler.com @[silindi] hocam yanlış anlamayın ama şahsi fikrim olarak, domain zaten leş.

Yani kim, neden, ne için böyle bir domainin olduğu bir toplulukta bulunmak istesin ?

Sitedeki içerikleri ziyaretçilere kapatmışsınız. Buda güzel olmamış, tamamen bomboş bir site gibi görünüm veriyor.

Yerinizde olsam, illa ki bir forum düşüncem olsaydı kafamda (Kaliteli bir forum düşünüyorsanız tabiki. Maddi durumunuz yerindeyse XenForo, ücretsiz olarakta MyBB önerirdim.)

kesinlikle de bence o domaini değiştirin. Gerçekten berbat.

bunu sizi üzmek için değil, boşuna çabalamayın diye yazıyorum.

ChallengerBir defa o forumun ismi amacına çok uygun. Neden dersen Türkiye de kalitecilik diye bir sektör var ve bu işle uğraşanlar o forumda bir araya geliyor. Forum da bu demek zaten. Belli bir amaç, konu için bir araya gelen topluluk. Bu bir haber sitesi değil yani her telden adamın orada işi yok. O forumun başarılı bir forum olduğu ilk on günde reklam almasından belli zaten.

mekici hocam fikrimi belirttim ve gelin 100 kişiye soralım..

Şuan belki yapmak istediğiniz sadece arkadaşımızın moralini bozmamak belkide. Ama bu şekilde kötülük yapmış olursunuz.

Bu şekilde boşa harcanan bir çaba var bence.

Kalitecilik sektörü var, bunu biliyorum. Ama domain genede çöp bence...

Hiç hoş durmuyor, siteye girince kalitesizlik hissiyatı veriyor.

Oysa xenforo yada MyBB kullansa çok daha mutlu olacağından eminim. Flarum çok gelişmemiş ne yazık ki. Elini attığı yer hata veriyor, çok geliştirilmesi gerekiyor. Henüz çok yeni..

Bende vanillaforumsa geçmeyi düşünüyorum.

Ama MyBB çok daha iyi..

Challenger Flarum yazılımın çok eksiği olduğu noktasında size katılıyorum. Adı üstüne zaten henüz beta aşamasında.

Ben asla myBB xenforo vbulletin gibi sıradan forum sitesi kullanmam. Estetik desen yok herşey karman çorman gibi geliyor bana. Tabi herkes istediğini tercih eder. Bu konuda kimseyi eleştirmemek lazım.

Kendim için kararlı sürüm bir forum yazılımı kullanmak istesem tercihim disqurse veya nodeBB olurdu. Bu iki yazılımı bir deneyin derim. Twitter gibi köklü siteler disqurse kullanıyor. Ancak yazılım tabanı çok yeni nodejs ile yazılmış. Bu dilden anlamadığım için muhtemelen php ile yazılan nodebb yönelirdim. Üstelik flaruma çok benziyor.

Kaliteciler konusunda ise tartışmak istemiyorum. Adamın kendine has bir kitlesi var. Bir topluluk oluşturmuşlar. Gayet iyi gidiyor.

• [silindi]

• Düzenlendi

Challenger samimiyetle söylemek istiyorum forumu ve domaini beğenmemen beni çok mutlu etti, Endüstriyel tesislerde QA-QC ve ASME, CEN-CENELEC, COSCO standartlarına hakim ve hakim olmak isteyen insanları bir arada toplamaya çalışırken sektöre uzak insanların uzak durmasında yardımcı oluyor. Kesinlikle size kızmadım yanlış anlamanızı da kesinlikle istemem.
          Mybb v.b forumları denedik tüm katılımcılar forumun son derece faydalı olduğu konusunda birleşiyor.

mekici Her zaman desteğini görmek onur verici.

mekici

Hocam yanıtınız çok absürt olmamış mı acaba..

vBulletin, xenforo, MyBB gibi platformlar belli başlı özellikler barindirilir. Her yazılımda olduğu gibi tasarımı html, css ile yapılmaktadır.

Vede sayisiz tasarımlara sahipler ve her kalıba sokabilirsiniz isteyince.

Yani neredeyse tüm MyBB, vb , xenforo siteler birbirinden farklı denebilir.

Ancak bahsini ettiğiniz flarum (kabul ediyorum, html CSS ile bazı farklılıklar yapılabilir ama başka bir kalıba sokamazsin) yani tam aksine flarumu kullanan siteler birbirlerinin klonu gibi duracaklar ne yazık ki.

Ayrıca eleştirileriniz fazla mı taraflı? Yıllardır vBulletin, aylar boyunca xenforo kullandım. Nefis sistemler.

Neredeyse 1 ay oldu, flarum kullanıyorum ama çok soğudum.. ( görünüm olarak zaten o kadar fazla nefret ettim ki.. nere girsem aynı görünüm, kontrolü karışık. Tek güzel özelliği laravel platformuyla olması, farklı bir hava katması olmuş bence)

Yorumlarınızda gene çok taraflilik görüyorum.

2013te başlatılan bir projenin, 2019da halen betada olması bazı şeyleri açıklamıyor mu sizce ?

vBulletin ilk 6. yılda tüm piyasayı sarsmıştı 😀

6 yılda halen beta aşamasından çıkamaması bence bazı sıkıntıların olduğunun göstergesi...

Yalın bir çekirdek sistemde bir tartışma, soru cevap tarzı script yapmak istemişler. Ek özelliklerlede(eklenti) bunları geliştirebiliyorsun.

Eklentileri kendileri dahil yazmıyor, farklı kullanıcılar yazıyor ve composer paketine dahil ediyorlar.

Siz gene en sade şekilde yapın, ama en azından özelliklere entegre halinde getirin, onay hâlinde vs. Aktif edin.

SEO açısından zaten çöp..
            Gene kullanabilir.

Ama MyBB, vBulletin, xenforo gibi yazılımlarla karşılaştırıp bunlar sıradan klasik hepsi aynı diyip (yüz binlerce temalara sahip olmalarına rağmen), flaruma galibiyeti verirseniz bu 3 yazılım arasından (diğerleri sıradan, aynı hepsi. Ama flarumun tek bir görünümü var ve çok farklı, paneller falan kayıyor çok güzel) flarum siteler farklı? İşe bak yav.

Aksine şu sıralar 20 30 tane flarum kullanan siteye denk geldim ve artık bir bıkkınlık, daraltı geldi.

Oysa ki yıllardır vb, xenforo, mybb kullanan forum sitelerine denk geldiniz.hepsi flarum gibi ayni miydi?

Derseniz ki vb ve MyBB çok dinamik. Xenforo havada karada yiyecektir.

(Üstelik hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum)

[silindi] biraz fazla mi sanki siteyi kullanıcılardan uzak tutmak istediniz acaba 😊

Gireni kaçırmak gibi bir politika mi izliyorsunuz acaba 😊

Eleştirilere tahammül etmeyi öğrenin hocam. Yorumunuzdan kin ve nefret fışkırıyor.

Belki siten bazı kullanıcılara hitap ediyordur, belki bazı kitleleri çekiyordur.

Demek istediğim, sitenizi 10000 kişi görse, 100 kişi dönüş yapar sadece.

Bunu arttırabilirsiniz. Ama ortada sektorunuzun de olduğu gibi "kalite" gerekli. Ben sitenizde bir kalite göremiyorum ki.

Buda sizi mutlu ediyorsa diyecek birşey yok hocam. 10000kisiden 100 kişinin dönüş yapması sizi mutlu ediyorsa ne mutlu size 🙂

Challenger Hocam yanıtınız çok absürt olmamış mı acaba..

Hiç biri benim babamın malı değil. Ben sadece görüşlerimi paylaştım. İstediğinizi kullanın. Sizin tercihiniz.

Challenger 6 yılda halen beta aşamasından çıkamaması bence bazı sıkıntıların olduğunun göstergesi...

Tamamen gönüllüler tarafından geliştiriliyor. Ticari bir amacı olmadığından yavaş ilerliyor. Xenforo, VBulletin gibi sistemler ücretli. Ticari bir girişim olduğundan çok çabuk ilerlemesi gayet doğal. Üstelik 2013 yılında değil, 2015 yılında geliştirilmeye başlandı.

Challenger flaruma galibiyeti verirseniz

Bu sonuca nasıl vardınız? Benim Flarum'un bu yazılımlardan daha iyi olduğuna dair tek cümle var mı yukarıda? Tercihim bu olurdu dedim. Sizde istediğinizi tercih edin.

Challenger Ama MyBB, vBulletin, xenforo gibi yazılımlarla karşılaştırıp bunlar sıradan klasik hepsi aynı diyip (yüz binlerce temalara sahip olmalarına rağmen), flaruma galibiyeti verirseniz bu 3 yazılım arasından (diğerleri sıradan, aynı hepsi. Ama flarumun tek bir görünümü var ve çok farklı, paneller falan kayıyor çok güzel) flarum siteler farklı? İşe bak yav.

Evet iddiamın arkasındayım hepsi üç aşağı beş yukarı aynı görünüyor.

Bakın bu kaçıncı oldu söylüyorum ama yine söyleyeyim. Flarum henüz BETA AŞAMASINDA olan bir yazılım. Bir sürü eksiği var. Beta aşamasında olan bir yazılımı kalkıp yıllardır piyasada olan yazılımlarla karşılaştırmak hiç adil değil bir kere. İsterseniz Flarum kararlı sürüme geçince diğer yazılımlarla detaylı karşılaştırma yaparız. Yalnız şu aşamada kalkıp bu yazımlarla karşılaştırmak olmaz.

Size bir örnek vereyim: https://teknikforum.com/ bu forumun 50 binden fazla aktif üyesi var (çoğu mühendis). MyBB'den Flaruma geçtiler. Neden acaba??

• [silindi]

Bence domain amacina cok iyi hizmet ediyor. Ancak yazilim secimi konusunda daha iyi bir secim yapilmasi topluluk adina cok daha iyi olabilirdi. Stabil bir yazilim kullanmak her zaman fayda saglar. MyBB olur, SMF olur, belki NodeBB olur (Flarum'dan daha iyi durumda) bir forum yazilimi ile daha stabil bir deneyim sunulabilirdi kullanicilara.

• [silindi]

@[silindi] Ayrica forumunuzda Tartışmaları görmek için lütfen KAYIT olunuz veya GİRİŞ yapınız. bu uyarinin yerine guzel bir resmi uzerinde bu yaziyla koyarsaniz cok daha estetik ve anlasilir olur. Bu sekilde bir degisim yapmanizi siddetle tavsiye ederim.

Eğer seo, kalite ve parası olan varsa zaten forum yazılımı olarak ne vb, ne xenforo alır piyasada seo lideri ipb dir ancak kurumsal düzeyde satış yapar. Xenforo yenilikçi bir forumdur altyapısı sağlam ancak xenforo vbulletinden geri kalır fiyatı yok pluginler ekstra ücret ateş pahası. Parası olana güzel kesinlikle tercih etmeli ancak yabancı diliniz varsa xenforo resmi sitesindeki flarum konularına bakın xenforo üyeleri flaruma ne diyor. Flarum şuan discourse, vanilla, nodebb gibi yazılımların popülaritesine ulaşmış durumda. Sizin ücretsiz önerdiğiniz mybb eski altyapı kullanmaya hala devam ediyor artık web teknolojisi javascript odaklı olmaya başladı eski tip php yazılımlar tercih edilmez oldu 2si entegre yapılar arıyoruz ve flarum bu konuda bize en güzel olanağı ücretsiz sunuyor.

• [silindi]

Bu forum yazılımı tamamlandığında diğerlerinin esmesi bile okunmayacaktır. Bekleyin ve görün

bir ay sonra

Challenger Mesajınızı şimdi gördüm. Flarum'u her türlü şekle sokabilirsin. Bunun içib nodejs ve laravel bilmen gerekiyor. Ha bir de css. Ufak tefek oynamalar zamanla kar topu etkisi yaratarak bambaşka bir tasarıma dönüşebilir. Evet bir çok eksiği var forumun özellikle seo konusunda. Fakat azıcık programlama dili bilen insan için bu script bir nimet değerinde. Saydığınız tüm forum scriptlerini kullandım hiç birisi flarum kadar hoş ve efektif değil. Ayrıca bahsettiğiniz MyBB forumu açıklarla dolu. Saniyeler içinde hacklenebiliyor. Flarum o konuda daha güven verici bir sistematiğe sahip. Domain konusunda bir yorum yapmayacağım çünkü her sitenin alıcısı farklıdır. Belki size saçma gelebilir fakat bir çok insanın tutmaz dediği bir sürü domaini anlamlı/anlamsız hayata geçirip çok yüksek hitler aldım. Domainin isminin artık bir önemi yok. Önemli olan iyi bir seo çalışması ile siteyi ön planda tutmak. İnsanların bir çoğu aradığı bir şey için adres çubuğunda değil google arama motoruna yazıyor. Bir çoğu girdiği siteye bakmıyor bile. O yüzden ben domain isminde bir sıkıntı görmüyorum. Dediğim gibi unutmayın biraz laravel, css, ve node.js ile bu temanın görünümünü ve işlevselliğini baştan sona değiştirebilirim. İyi günler 🙂

Challenger
                Bakın bu forumda bu mobil tema olarak paylaşılmıştı. Şu anda mobilden giriş yaptığım için sadece bir örnek veriyorum. Bu resimdeki menü barını ister alta, ister sağa, istersem sola çekerim. Ve bunu sıfırdan yazmak en fazla 3-4 saatimi alır. Sadece bu da değil css ile görünümü backend de kullanılan node.js ve laravel ile işlevselliğini öyle değiştirebilirim ki ortalama 2-3 ay içerisinde Flarum'u bir sosyal medyaya dahi dönüştürebilirim. Fakat MyBB belli bir kalıbın içerisine ait olduğundan onu istediğimiz gibi eğip bükemiyoruz. Flarum'un en güzel yanı asla bir kalıp içerisine tıkılıp kalmamasıdır. Bunu göz önünde bulundurun.

2 ay sonra

Yanıtların tamamını okuyamadım ancak diğer forumlarla kıyaslanmış Flarum. Tabiki beta aşamasında olduğundan yavaş gelişiyor, eksiklikleri ve hatası var ancak tasarım olarak bir çok forum scriptinden önde (bana kalırsa açık ara farkla). Çünkü sade ve anlaşılır gerçekten. İleride Flarum’un zirveye yükseleceğinden eminim ve görmek isterim..

Kalitecilik sektörü için kaliteciler*com gayet iyi bir alan adı.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular