Flarum kullanmak için Plesk Panel önerir misiniz? Plesk panel kurulumunu biliyorum. Başka panel öneriniz olurdu? Cyper paneli kuramıyorum, çünkü kendisinden ls destekliyor. Vesta panel geldi aklıma.

durpoy Vesta ile kurulum biraz uğraştırıcı açıkçası. Ben kendi topluluğumun olduğu sunucuda Vesta kullanıyorum ancak kurulum için Flarum Community'de bayağı kaynak taraması yapmıştım.

durpoy Vestapanel de Web sunucu olarak Apache+Nginx kullanırsan bayağı bir uğraştırıcı olabilir. Cyberpanel kullanabilirsin. Flarum sıkıntısız çalışıyor Cyberpanel de

Cyberpanel ls ama apache yada nginx üzerinden çalışabiliyor mu?

mekici hocam önce CyberPanel’i deneyeyim. Ubuntuya paylaşılan kurulumu yapmaya çalıştım ve beceremedim. Başka bir metod arayacağım. Plesk olur mu? Yada başka bir panel öneriniz var mı?

19 gün sonra

VestaCP kullanıyorum bazen çok sıkıntı çıkarabiliyor. Ama basit ve işlevsel bir arayüzü var. Biraz kurcalaman lazım. Plesk arayüzü vs daha iyi sonuçta ücretli uygulama ama 15 günde bir trial yenileyip sınırsız kullanabilirsin onu da ben Vesta ya alıştığım için onu kullanıyorum. VestaCP de SSL eklerken sıkıntı çıkabiliyor bazı durumlarda, onun dışında beni zorlayan bir problem görmedim.

Cyberpanel öneririm gerek php eklenti kurulum kolaylığı gerek kullanım kolaylığı ve özellik fazlalığı bakımından. Eğer vestacp kurmak istersen https://yadi.sk/d/mfq648nmUpd_bQ burada flarum template bulunmaktadır. Nginx Php-Fpm için bu templateleri gerekli klasöre atarak yeni domain oluştururken flarumu seçmen yeterli tüm ayarları yapılı bir şekildedir (Başlangıç için). Bu arada vestacp mail sunucu ssl problemi var mail alış verişi sağlanamıyor ssl.txt dosyasını .sh yaparak sunucuda çalıştırın düzelir.

muhammet mail sunucusu değil de www cname ile birlikte alınca problem oluyor bende.

Plesk kullanıyorum her şey sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular