• Soru Sor
  • MacOS Localhost'ta flarum kurulumu?

macos işletim sistemi kullanıyorum. flarumu localde kurmak istiyorum ve program olarak xampp indirip kurulumunu gerçekleştirdim. Ekstra olarak kurulumunu nasıl yapacağım sıfırdan kurulum istiyorum çünkü ve eklentileride kendim yükleyip en sonda yedek alıpta hosting’e kuracağım. Bu konuda yardımcı olabilecek varmıdır?

mekici PHP klasöründe yoktu arama yaparak bulup dediğin yeri değiştirdim 🙂 fakat Composer i bulamadım bir türlü 😃

RecepBilgin Composeri PC kurduysanız onla artık işiniz yok. Sadece komut satırını kullanırken yani flarumu kurarken kullanacaksanız

mekici Evet bunun için kullanacağımı biliyorum fakat komut satırını nereden çalıştıracağımı bulamadım bir türlü.

mekici Teşekkürler, Yada şöyle bir şansımız varmıdır acaba sade kurulum dosyaları mevcut mu sitede? İndirip kurmak mümkün mü? Amacım composer olmadan kurulumu yapmak.

mekici İçerisinde sanırım eklentiler mevcut? eklentisiz hali yokmudur acaba? ve ek olarak ben sade eklentisiz kurduktan sonra istediğim eklentileri nasıl kurabilirim?

NightKing Hocam Composer mac için çalıştırdım bakalım akşama doğru kurulum yapmayı deneyeceğim, ekstra olarak bilgilendirme amaçlı tekrardan buraya yazacağım belki başkasınında ihtiyacı olabilir.

11 gün sonra

RecepBilgin Yapamadıysanız git kullanarak deneyin hocam bir de. Söylemeyi unutmuşum git kurmazsanız sunucudan flarum dosyalarını çekmeyebilir.

FlarumTR, Flarum.org tarafından onaylanmış resmi bir topluluktur. Daha fazla bilgi için bakınız, doğrulanmış topluluklar.

verified-community