Kardeşim maç özetlerinden mahkemelik oldum anlatıyorum iyi dinle çok önemli bir deneyim.. maç özetlerini yayınlıyordum site uçmuştu hafta sonları maç bitiminde 15k ya kadar çıkmıştım. önce mail atmışlar görmedim sonra hosting firması telefon açtı o zaman dijitürk tü bein değildi. Hosting yetkilisi şikayet var dedi mail göndermişler bakın dedi.
Bir baktım adamlar 15 tane telif göndermiş aralıklarla hiç birinden haberim yoktu. Savcılığa gittim ifade verdim adamlar davayı geri çekmedi. Mahkeme günü verilmişti .
Korkudan ne yapıcamı şaşırdım 27. asliye mahkemesi çağlayan da. saat 5 te duruşma vardı saat 3 gibi orda oldum dilim damağım birbirine yapışık halde kararı bekliyordum hapis yatmayacağımı biliyordum ama yüklü bir para cezası geleceğini tahmin ediyordum. Mübaşir ikimizide çağırdı içeri girdik.
Şüpheli konumundaydım ve hakimin karşına çıktım tek tek neden dava açıldığını okudu ifadeleri okudu. Eklemek istediğin birşey varmı dedi. Yoktur hakim bey dedim beinin avukatına sordu o da yoktur dedi.
Hakim; Suçlamaları kabul ediyormusun dedi elimde ekran görüntülerinin resimleri var dedi gel bak dedi.
Gittim baktım içimden dedim ben bittim o anda nasıl olduysa video kaydı varmı hakim bey dedim bunlar delil olarak gösterilemez dedim..;
Hakim; avukata, video kaydı varmı diye sordu
Avukat; video kaydı tutmuyoruz dedi
Hakim gözlerimin içine öyle bir bakıyorki napiyim şimdi sana ben der gibi.. Bakışlarıyla dayak yediğim tek insandır.
Hakim; sabıka kaydın varmı ? diye sordu. Bende Sicil ve sabıkam temizdir hakim bey dedim
Hakim avukata ; Beinsport kimin diye sordu.
Avukat; Katar’ın hakim bey dedi..
Karar dedi ve……
20 TL para cezasına çarptırdı sigortalı olmadıgımdan onu da iptal ettiren bir karar okudu ve dava bitmiştir çıkabilirsiniz dedi..
O anda yaşadıklarım, hissettiklerimi burada anlatamam. Beinsportun avukatının suratına baktım neredeyse ağlıcaktı..
Bu arada digiturk varken özet görüntüler vardı aradan 2 sene geçti beinsport oldu ama dava beinsport üzerinden devam etti.
Hakim şöyle düşündü Ben davayı avukata versem para cezası versem Katara gidicek bu çocuk zaten şuan sigortasız dedi resmen acıdı bana kardeşim…
Kardeşim ben yaşadığımı bilirim sen sen ol ve böyle işlere sakın bulaşma Birdaha böyle işlere hayatta bulaşmam.
Ailemle yaşıyorum evdekiler kararı bekliyor ikide bir arıyolar hapismi vericek kaç para vericek etrafa soruyoruz biri diyo en az 30 bin tl diğeri diyo 80 bin tl ceza. İşin içinden çıkamazsın gece yatıyorsun acaba ne olucak sabah kalkıyosun acaba ne olucak. İlaç kullanmak zorunda kaldım mahkemeye giderken 1 tam zanax içtim mahkeme bitti ard arda 3 sade nescafe ile ayıldım.
Aklın varsa Sakın bulaşma !!!
Şimdi bunu yazdım ya okurlarsa tekrar dava açarlarsa diye düşünüyorum nasıl bir psikoloji oldugunu umarım anlamışsındır…
İster youtube ister daily ister facebook ne olursa olsun bu işlere bulaşma maç özetlerinin yayın hakkını alabilmek için senelik 500 bin 600 bin tl para ödüyor tv kanalları sana bana bedavadan ekmek yedirmezler yazdıklarımı iki kere oku ve öyle karar ver kardeşim..