Merhaba arkadaşlar. Bugün akşam saatlarinde Flarum'un 10. beta sürümü yayınlandı. VPS/VDS kullanan arkadaşların sorunsuz güncelleme yapmaları için bu başlığı açmanın gerekli olduğunu düşündüm.

Screenshot_2.md.jpg

Adım Adım güncelleme:

1. İlk önce sitenin yedeğini alın. (En azından veri tabanı, assets ve composer.json yedeğini mutlaka alın)
  2. Tüm eklentileri devre dışı bırakın
  3. Burası önemli: Eğer mailing eklentisi kullanıyorsanız sistemden tamamen kaldırmanız gerekiyor. Mailing eklentisini kaldırmak için aşağıdaki komutu çalıştırın.

composer remove kilowhat/flarum-ext-mailing

1. Sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştırın. Saniyeler içerisnde beta10 sürümüne geçmiş olacaksınız.
composer update --prefer-dist --no-dev -o --with-all-dependencies
php flarum migrate
php flarum cache:clear

Hayırlı olsun.

Bu güncellemeyi yaptığımızda eklentilerde bir sorun oluyor mu eklentiler uyumlu mu ? Birde Tekrardan türkçeleştirmeye gerek oluyor mu.Çok değişiklik var mı kararlı sürümü beklemek gerekir

ozkan4534 Benim gördüğüm kadarıyla sadece Mailing eklentisi uyumlu değil. Türkçeleştirme için gerekli eklentiler kurulu ise sorun olmaz.
    Şimdi diyelim ki beta 10 sürümüne geçmediniz. v0.1 çıktığında beta9′dan v0.1′e direk geçemiyorsunuz. Anlayacağınız her halükarda buna geçmek zorundasınız.

Kurulumda hata alıyorm
    [RuntimeException]
    Could not read ./composer.json

file_get_contents(./composer.json): failed to open stream: No such file or
    directory
    bu sorunu nasıl çözebilirim

ozkan4534 Yukarıdaki yükseltme komutlarını sitenin kurulu olduğu dizinde çalıştırman gerekiyor.

yine olmuyor maalesef aşağıdaki hatayı alıyorum

composer update –prefer-dist –no-dev -o –with-all-dependencies
      To initialize a project, please create a composer.json file as described in the https://getcomposer.org/ “Getting Started” section
      root@server []# composer update –prefer-dist –no-dev -o –with-all-dependencies
      Composer could not find a composer.json file in /root
      To initialize a project, please create a composer.json file as described in the https://getcomposer.org/ “Getting Started” section
      root@server []# Composer could not find a composer.json file in /root
      -bash: Composer: command not found
      root@server []# To initialize a project, please create a composer.json file as described in the https://getcomposer.org/ “Getting Started” section
      -bash: To: command not found

root@server []# composer update –prefer-dist –no-dev -o –with-all-dependencies

Hocam sen yine sitenin kurulu olduğu dizinde bu komutu çalıştırmamışsın. Mesela diyelim ki site home/public_html/site.com dizininde kurulu olsun. İlk önce cd home/public_html/site.com komutunu çalıştıracaksın, ardında güncelleme komutlarını çalıştıracaksın.

Beta 9′dan direk kararlı sürüme geçsek Bi sıkıntı olur mu?

Turgut Yok hocam olmaz. Beta 10 - Beta 11 - V0.1 sırasıyla adım adım geçmek gerekiyor

mekici Hocam ssh den güncelleme yaptım yine sorun çıktı.Sayfa yüklenemedi birşeyler ters gitti diye ne yaptıysam düzeltemedim.Site yedeğini almıştım geri yükledim Bu seferde herhangi bir eklentiyi etkinleştirip yada aktif ettiğimde aynı sorunu yaşıyorum.
          Sayfayı tamamen yüklerken bir şeyler ters gitti.

mekici

Şuan sitenin tüm yedeğini tekrardan yüklüyorum.

ozkan4534 Eklentilerin hepsini devere dışı bırakıp tek tek aktif edip ana sayfayı kontrol edin hocam

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular