Merhabalar, üye isminde Türkce karakter kullanınca su hatayı alıyorum:

Kullanıcı adı sadece harfler, rakamlar ve alt çizgi içerebilir.

Örneğin üye isminde bulunan Ö harfini O yapınca sorun kalkıyor. Bu Türkçe karakter hatasını nasıl düzeltebilirim?

Bu problemi nasıl çözebilirim? Veritabanından değiştirince sorun olmuyor ama flarum üzerinden kayıt olurken veya isim düzenlerken hata veriyor.

Galiba javascript ile türkçe karakter engelleniyorve engelleniyor, bana yardımcı olabilir misiniz?

Bir kullanıcı bu hatayı bana bildirdi. şifre ile karıştırıyor sandım ama sizde söyleyince sanırım genel bir problem.

Bu bir problem değil, sistem yalnızca latin karakterleri destekliyor, UTF-8 veya windows-1254 desteklenmediği için Türkçe karakterler ile bir kullanıcı oluşturulamıyor. Aynı durum Kiril alfabesini kullanan dillerde de geçerli. FoF Pages veya Tags eklentilerinde de bir sayfa adlandırması yaptığınızda Türkçe karakterleri tanımaz ve Türkçe karakterlerin yerine “-” sembolü eklenir. Tartışmalar için FoF URL Transliterator mevcut ve bunun üstesinden gelinebiliyor ancak mevcut durumda Flarum’un çekirdeğine müdahale etmeden bu sorunu çözmenizin olası bir yöntemi yok. Sırf bunun için de çekirdeğe müdahale etmenizi pek önermem.

pesimist57 Merhaba ben ismi veritabaninda değiştirdim ve türkçe karakter ekledim. Başarıyla kayfetti. Profile baktın isimde Türkçe karakter bar. Url ye baktım orada da türkçe karakter gözüküyor üstüne tıklayınca türkçe karakterin kodu ile gösteriyor.

Yani ismi Türkçe karakter yapınca sorun olmuyor. Tek sorun kayıt olurken foruma türkçe karakter yazamamız. Bunuda tahminimce bir js kodu engelliyor. Foruma türkçe karakter yazmayı engelleyen o kodu silsek sorun düzelecek ama o kodun nerede olduğunu bulamıyorum. @mekici yardımcı olabilir misiniz?

Not: Mobilim.

bir ay sonra

tolgaaaltas yakın zamanda buna yönelik bir çalışma olur mu sizce yoksa eklentiler üzerinden mi devam edilir? şimdi sitede türkçe karakter kullanmazsak daha sonra core a gelirse bu özellik otomatik düzeltir mi eski bağlantıları?

6 gün sonra

Bu geliştirilebilir bir sorun değil şimdilik. Çünki bugün var olan hiç bir forum sitesi kullanıcı adında Türkçe Karakter kullandırtmıyor. Hatta bir gmail bile açamazsınız ç yerine c ı yerine i kullanarak çözüme ulaşılabilir. Domain alırken de aynı şekildeydi son zamanlarda türkçe karakterli alınabilen Domainlerde piyasaya sürüldü.

Github’da yanlış hatırlamıyorsam beta 7′den beri bilinen sorun olarak listelenmiş. Çözülür bir gün ama ne zaman olduğunu söylemek imkansız.

tolgaaaltas eklentiyle tartışma linkleri için sorun halloluyor şimdilik de. Eklenti etiket sluglarına veya kullanıcı adlarına etki etmiyor. Elle kendim düzeltiyorum eklerken. Siz de mi böyle yapıyorsunuz?

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular