Bildiğiniz üzere hosting kullanıcıları için eklenti yüklemek oldukça sıkıntılı işlem. Bu konuda @mekici abi bizlere yardımcı olmak için Flarum Beta 9 dosyasını ve eklentileri güncelleyerek paylaşıyor. Bu konuda desteğini ve yardımını esirgemediği için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Hosting sahipleri için flarum güncelleme konusu;
Arkadaşlar öncelikle sitenin Cpanel üzerinden '‘Dosya Yöneticisi’'ne giriş yapın.
-Oradan sitenin dosyalarının hepsini seçerek yukarıda ki sıkıştır diyerek yedeğini alın. Yedeği indirin. (Bu önemli)
-Cpanel’den veri tabanının da yedeğini alın. (Her ihtimale karşı)
-İsterseniz sitenizin yönetim panelinde olan Harici CSS, Footer, Harici Başlık kısımların da yedeğini alabilirsiniz. Ben aldım ama ihtiyaç olmadı. Yinede her ihtimale karşı yönetim paneliniz de bulunan bütün site hakkında bilgilerin yedeğini bulundurun)
-Cpanel’de Adsense ile ilgili dosyalarınız var ise onların da yedeğini alın.
Daha sonra buradan indirdiğiniz yüksek versiyon olan flarum dosyasının içinden sırası ile; ‘assests, htaccess, config, index’ dosyalarını siliniz.
İndirdiğiniz sitenizin yedeği içerisinden bu dosyaları yüksek versiyon flarum dosyasına tekrar aktarın. Bu işlem ile sitenize özel olan dosyaları aktarıyoruz. (Yukarı da sildiğimiz dosyaları aktarın)
Yeni versiyon flarum dosyasını tekrardan ZIP ile sıkıştırıp, cpanel üzerinden sitenize gönderin.
Cpanelde bulunan eski dosyalarınızı silin. (Her ihtimale karşı çöp kutusuna göndermeyi seçin)
Eski dosylarınızı Cpanel içerisin sildikten sonra, Gönderdiğimiz ZIP dosyasını cpanel içerisine çıkartın.
Flarum Güncellenmiş oluyor. Bir sorun olur ise yorumda belirtin. Yardımcı olmaya çalışacağım.
Biraz uzun gibi görünse de, Ortalama 5-10 Dakika arası sürüyor yüklemek.