Turkish Extensions Experience Pack for Flarum
Her zaman güncel ve her zaman gelişen Flarum dil deneyimi!
Flarum artık bu dil paketiyle ücretsiz dil güncelleştirmeleri sağlıyor. Bu, yerel dilinizi sürekli olarak iyileştirebileceğimiz ve bu güncelleştirmeleri otomatik olarak sitenize gönderebileceğimiz anlamına geliyor. Uzantılar Deneyim Paketi uzantısı yüklendikten sonra dilinizdeki Flarum metni her zaman güncel kalır.
Flarum metninin yerel dilinizde daha iyi olmasına yardımcı olmak ister misiniz? GitHub’ı kullanarak metin geliştirmeleri hakkında kolayca önerilerde bulunabilirsiniz. Uzantı sayfamızdaki “Sorunlar” sayfasını ziyaret etmeniz yeterlidir.
Türk kullanıcılar için en sık kullanılan eklentilerin oluştuğu bir paket hazırlayarak Türkçe çeviri sorununu oradan kaldırdık. Ben ve sevgili arkadaşım @melih aşağıda yer alan eklentiler için Türkçe çevirileri tamamladık. Yalnızca bunlar değil, uyumlu olan tüm eklentileri ilerleyen dönemlerde ekliyor olacağız..
İşte liste:
Desteklenen uzantıları ve çeviri yüzdelerini görüntüleyin
Kurulum yapmak için aşağıdaki komutu composer üzerinden çalıştırın:
composer require tolgaaaltas/flarum-ext-turkish:*
Güncellemeleri takip ederek daha fazla eklentinin desteklendiği sürümlere geçmeyi unutmayın:
composer update tolgaaaltas/flarum-ext-turkish
Unutmayın; bu paket yalnızca eklentileri içermektedir, Flarum çekirdeğinin çevirilerini barındırmaz.
S.S.S.
S1: Uzantılar için çeviri paketleri neden ayrı?
C1: Friends of Flarum (FoF olarak da bilinir) ekibi, uzantılara ait çevirilerin harici dil paketleri ile yayınlanmasını istiyor. Bundan dolayı GitHub üzerinde çeviri PR’larını kabul etmiyorlar. FoF, en üretken uzantı geliştiricileri bünyesinde barındırdığı için ayrı bir paket olarak yayınladık.
S2: Bu paket Flarum’u tamamen Türkçeleştirir mi?
C2: Hayır, bu paket yalnızca listede yer alan uzantılar için Türkçe dil desteği sunar. Flarum çekirdeği için ayrı paketler bulunmaktadır. Bunların bir kısmına ben de listede yer alan paketleri ekledim ancak uzantıların çok daha hızlı çevrilmesi açısından ayrı bir paket haline getirmeye karar verdim. Flarum’un çekirdeğini çevirmek için bu paketi kurabilirsiniz: 🇹🇷 Turkish Core Experience Pack
S3: Paylaşımlı bir sunucuda bu paketi nasıl kullanabilirim?
C3: Ancak sanal sunucu oluşturarak Flarum çekirdeğine ekleyip ardından dosyaları paylaşımlı sunucunuza aktararak kurulum yapabilirsiniz. Flarum şu anda resmi olarak paylaşımlı sunuculara destek vermediği için uzantı kurulumunda da paylaşımlı sunucular için farklı bir yol bulunmuyor.
S4: FlarumTR’nin paketinde bu uzantı yer alıyor mu?
C4: 3 Ağustos 2019 tarihinden itibaren indirdiğiniz paketlerde 0.1.10.2 sürümü FlarumTR’nin paylaşımlı sunucular için hazırladığı pakette dahili olarak yer almaktadır.