Flarum sisteminizde mail servisi olarak Google’ın Gmail servisini kullanmak için yapmanız gerekenler:

Öncelikle Gmail hesabı için daha az güvenli uygulamaları etkinleştirin.

Daha az güvenli uygulamalara erişim izni buradan açabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Eğer Google hesabınıza erişim için iki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, daha az güvenlikli uygulamalara erişim izni açılamaz. Bu durumda uygulama şifresi kullanarak giriş yapmalısınız.

Admin Paneli - > E-Posta kısmına giriş yapın.

Bu şekilde bilgileri girdkten sonra SMTP Hesabı olarak GMail hesabınızı ve Şifresini yazmanız gerekiyor.

Girilecek bilgiler:

SMTP Server

Driver
smtp

Host
smtp.gmail.com

Port
465

Encryption
ssl

SMTP Hesabı

Username
gmail hesabınız@GMAIL.COM

Password
gmail hesap şifresi

Addresses

Sender
iletisim@siteadi.com

Eğer IMAP protokolünden avantaj sağlamak ve giden epostalarınızı Gmail Gönderilen klasöründe saklamak istiyorsanız IMAP Etkinleştirin.

• [silindi]

Paylaşım için teşekkür ederim. kullanışlı bir ayar olacağı kesin. SMTP ayarlarını yapmak çok can sıkıcı olabiliyor çünkü

[silindi] Rica ederim, bir artısı da spam klasörüne düşme sıkıntısı olmuyor.

@Reesa Çok teşekkür ederim. 6-7 saattir uğraştığım sorunu tek seferde çözüme kavuşturan konu.

5 ay sonra

Reesa Girilecek bilgiler dediğiniz bilgileri nereye gireceğiz?

Dediğiniz herşeyi yaptığım halde e-posta gitmiyor.

Feri Yönetim panelinde E-Posta sekmesinde gireceksiniz. Ekran görüntüleri yeterince açık.

• Feri bunu yanıtladı.
          • Feri bunu beğendi.

tolgaaaltas haklısın üstat, orası açık altta birde Girilecek bilgiler: başlığı altında bir alan yapmış, acaba onu da bir yere ayrıca mı gireceğiz diye düşündüm.

Google’da izin verdim, belirlenen bilgileri girdim, şifre sıfırlama gönder deyince bir şeyler yanlış gitti diyor. Neyi yanlış yapıyorum bir türlü aklım almadı.

Feri Kendi girdiğiniz değerleri ekran görüntüsüyle veya kopyala yapıştır yardımıyla paylaşırsanız göz atma fırsatımız olur.

• Feri bunu yanıtladı.

tolgaaaltas Şu an fark ettim, ben e-postayı değiştirmemişim ve değiştiremiyorum. Profilden ayarlara giriyorum, e-posta değiştir dediğimde oops bişeyler yanlış gitti uyarısı alıyorum

Feri Sunucu mu kullanıyorsun yoksa hosting mi?

• Feri bunu yanıtladı.

Feri o zaman bir ayar yapmana gerek yok. Listeden Mail seç kaydet

mekici İlk defa Flarum ile tanıştım, kusura bakmayın da hangi listeden?

mekici Hocam bende denedim mail olayını . Kaydettim yine birşeyler yanlış gitti diyor hatta konu açtım bunla alakalı

mekici Ah be hocam son 1.5 saatimi bunu düzeltmek için uğraşmakla geçirdim. 😃

“@gmail.com adresine bir onay e-postası gönderdik. Yakında gelmezse, spam klasörünü kontrol et.” Sonunda…

Konunun başındaki mesaj değişiyorsa, eğer hosting kullanıyorsanız böyle bir ayar yapmanıza gerek yoktur sadece maili seçin ve kaydedin falan yazarsanız daha anlaşılır olur.

Çok teşekkürler.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular