Merhaba arkadaşlar, cyberpanel üzerinden cronjop giriyorum fakat bir türlü çalıştıramadım. Nerdeyse tüm varyasyonları denedim.

• * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/CyberCP/bin/php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/CyberCP/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/bin/php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/bin/php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/bin/php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/lsws/lsphpXX/etc/php flarum schedule: run
  • * * * * cd /home/siteismi.com/public_html && /usr/local/lsws/lsphpXX/etc/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1!

içinde doğru olan var mı veya terminalden mi eklemem gerekiyor?

BEYBABA user olarak eklediğinizde usr klasörüne erişemiyor olabilir ben plesk’te bu sorunu yaşamıştım. Root user olarak eklemek gerekiyor

huseyinfiliz cevap için teşekkürler hocam, bu şekilde mi olması lazım yine yanlış mı yapıyorum?

cd /home/siteismi.com/public_html && /root/usr/local/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1

BEYBABA cpnelden bilmiyorum ama bu şekildeydi diye hatılıyorum ben

cd /home/public_html && /root/usr/local/bin/php flarum schedule: run >> /dev/null 2>&1

BEYBABA kastettiğim şey cron’u ssh ile eklenmekti, ben öyle yapmıştım

iki yöntemide denedim yine olmadı sanırım

BEYBABA öncelikle ssh’a bağlanın. cd usr veya ls komutları ile php dosyasını bulun ve doğrulayın. Ben plesk’te bu kodu root yetkisi ile çalıştırıyorum.

cd /var/www/vhosts/public_html/ && sudo -u kullanici /opt/plesk/php/8.2/bin/php flarum schedule:run >> /dev/null 2>&1

yardımlar için teşekkürler, panel içindeki php sürümü ile terminalde ki farklıydı terminaldekini 8.3 yapınca düzeldi.

terminalde çalışan kod:

* * * * * cd /home/siteismi/public_html && /usr/local/lsws/lsphp83/bin/php flarum schedule:run >> /dev/null 2>&1

bende de çalışmıyor.

BEYBABA zahmet değilse adımları ve komutları yazarmısınız?

• Düzenlendi

MrRobot almalinux8 + cyberpanel üzerinde ayarlama yaptım hocam ;

1. Mevcut PHP Sürümlerini Kontrol Edin

ls /usr/local/lsws/lsphp*Bu komut, sistemde yüklü olan tüm PHP sürümlerini gösterecektir.

Örneğin:

/usr/local/lsws/lsphp73
              /usr/local/lsws/lsphp80
              /usr/local/lsws/lsphp83

1. Alternatif PHP Sürümlerini Manuel Olarak Ekleyin

Eğer update-alternatives komutu PHP için bir bağlantı oluşturamıyorsa, manuel olarak ekleyebilirsiniz.

update-alternatives --display php
              Eğer PHP için bir alternatif yoksa, bu komut bir çıktı vermeyecektir.

PHP 8.3′ü Alternatiflere Ekleyin
              Aşağıdaki komutla PHP 8.3′ü alternatiflere ekleyin:

sudo update-alternatives --install /usr/bin/php php /usr/local/lsws/lsphp83/bin/php 83

Bu komut, /usr/bin/php yolunu /usr/local/lsws/lsphp83/bin/php
              ile ilişkilendirir.

Varsayılan PHP Sürümünü Seçin
              Aşağıdaki komutla varsayılan PHP sürümünü seçin:

sudo update-alternatives --config phpBu komut, yüklü olan PHP sürümlerini listeleyecektir. PHP 8.3′ü seçmek için uygun numarayı girin.

1. PHP Sürümünü Kontrol Edin
                Aşağıdaki komutla PHP sürümünü kontrol edin:

php -v

Çıktıda PHP 8.3.x görünüyorsa, başarılı bir şekilde güncellemişsiniz demektir.

1. Composer’ı Yeniden Çalıştırın
                Flarum’un bulunduğu dizine gidin ve Composer’ı yeniden çalıştırın:

2. Cron Job’u Güncelleyin
                Cron job’un yeni PHP sürümünü kullandığından emin olun. Aşağıdaki komutla cron job’u düzenleyin:

crontab -e
              Cron job satırını aşağıdaki gibi güncelleyin:

* * * * * cd /home/siteyolu/public_html && /usr/local/lsws/lsphp83/bin/php flarum schedule:run >> /dev/null 2>&1

1. Flarum Cache’ini Temizleyin
              cd /home/siteyolu/public_html
              php flarum cache:clear

Zahmetiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Ancak admin panelde bu neden böyle yazılıyor?

Planlayıcı 
              Heç vaxt çalışdırma

huseyinfiliz
                * * * * * cd /home/kendi_kullanici-adim/public_html && /usr/local/lsws/lsphp82/bin/php flarum schedule:run >> /dev/null 2>&1

Böyle yazıyorum ancak

MrRobot kendi sunucunuza göre değişebilir php versiyonu veya klasör yapısı

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular