mekici Peki flarum altyapısının seosu nasıl yani bu sistemi kullandığımızda wordpress, mybb, vbullettin ve en etkili seo altyapısına ait olan xenforodan ne kadar etkili? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

josemarti Flarum şuan beta aşamasında olan bir yazılım. O yüzden bahsettiğiniz ticari amaçla geliştirilen (xenforo. vbulletin) forum yazılımları ile karşılaştırmak adil olmaz. Flarum birkaç gönüllü yazılımcı tarafından açık kaynak kodlu olarak halen geliştirme aşamasında olan bir yeni nesil forum yazılımıdır. SEO açısından bahsettiğiniz sistemler gibi bir alt yapısı şuan için yok. Fakat kullanıcılarını kendine aşık edebilen bir yapıya sahip 😀

josemarti Flarum avantajları:

• Basit
    • Hızlı
    • Kolay Kullanım
    • Ücretsiz
    • Sürekli Güncelleniyor

ve alışılmış komplike forumlardan farklı olduğu için bile kullanılır.

Eksileri:

• Henüz Beta sürümde olması (Tabiki gelişecek fakat şu an için bir eksi sayılabilir.)
    • Tasarım & Tema

SEO Açısından ben fazla sorun yaşamadım Flarum kullandığım siteler gayet iyi ilerliyor.

Reesa Seo kısmında ne gibi avantaj ve dezavantajı vardır acaba? Yardımcı olur musunuz?

Reesa
        Büyük sorunlar değil, hepsi çözülebilir sorunlar:
        Yapılan yorumlar değişik bir URL sistemi ile tekrar tekrar index alıyor bu gereksiz bir şey.
        Her yorum/cevap google-answer olarak algılanıp sonuçların altında görünüyor.
        Ek olarak bazı optimizelerin yapılması gerekiyor, bir eklenti var fakat yetersiz.

Konu buraya taşındığı için alıntıladım!

• [silindi]

josemarti Flarum’un birkaç eksiği olduğu doğru. Ancak halen beta olduğunu unutmamak lazım. Ben 3 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum. Google için index problemi yaşamadım. Diğer arama motorları hakkında deneyimim yok 😀 Kısacası kullanmanızı tavsiye ederim. Bence pişman olmazsınız.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular