Merhabalar, forum sayfamda eklenti açarken HTTP error 500 oluyor birkaç kere sayfayı yenileyince gidiyor, Bu konu yayınlayınca falanda oluyor. Bu hatayı nası çözebilirim bilgisi olan varmı?

Forum sayfam: forum.wisionary.com.tr

• Düzenlendi

Muhtemelen PHP exec_time gibi değerleriniz düşük. PHP sürümünüzü ve bu sürüm için kullandığınız sınırları konuda paylaşır mısınız?

PHP sürümün 7.4, bundan bir önceki kurulumumda 8.1 kullanmıştım ama daha sonra temiz kurulum ile 7.4 kurdum PHP, exec_time değerim 300′müş şuan baktım. Bu arada sürüm için kullandığınız sınırları derken neyden bahsettiniz orayı anlayamadım?

Düzenleme: Hocam sanırım sorun exec_time ile ilgiliymiş, CPanel’de PHP versiyon seçici kısmından options’a girdiğimde bahsettiğiniz değerin 30 olduğunu gördüm ve onu değiştirdim. Ayrıca memory limit’de azmış onu değiştirdim. Sanırım sorun yok gibi.

Hakan_Sef flarum php 7.4 ile çalışmıyor, güvenlik anlamında da yeni sürüme geçilmesi daha uygun olur muhtemelen.

Hakan_Sef PHP 8.1, Flarum’un çekirdeği için yeterli olsada FoF Upload ve FoF Best Answer eklentileri için yetersiz. PHP 8.3 kullanmalısınız.

Hakan_Sef muhtemelen flarum loglarında (storage/logs) içerisinde bir hata mesajı gözükmüyordur. storage/less içerisindeki phpless dosyaları da buna sebep olabiliyor. Bende kendi sunucumda özellikle kendi uzantılarımın performansını ölçmek adına hem php ayarlarını hemde ram miktarını 128mb’a kadar kısıtlayarak testler gerçekleştiriyorum ve bahsettiğiniz sorun ortaya çıkıyor.

flarum loglarında bir hata gözükmüyorsa, sunucu/hosting günlüklerinde (logs) gözüküyordur.

AH01071: Got error ‘PHP message: PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 8388608 bytes) in /var/www/vhosts/storage/less/lessphp_20yoc88kg4w.lesscache on line 3’

Ayrıca bahsedildiği gibi php 8.3 kullanmanızı öneririm. Özetle flarum loglarında bir hata yoksa, sorun bir uzantı veya flarum’dan kaynaklanmıyordur. Sunucu kaynaklarınız muhtemelen yetersiz kalıyordur.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular