Flarum ekibinden mesaj:
Yaklaşan büyük sürümümüz 2.0′ın ilk beta sürümünü sizlere duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu sürüm, 2.0′ın kararlı sürümüne hazırlanmanın ilk adımını oluşturuyor ve beta testçilerini ve uzantı geliştiricilerini katılmaya davet ediyoruz.

Uyarı

Bu sürüm üretim ortamları için tasarlanmamıştır ve 2.0′da tanıtılan değişiklikleri keşfetmeye ve denemeye hazır olanlar için en uygunudur. Bu betaları kullanmak kendi sorumluluğunuzdadır.

Deneyimlerimizden biliyoruz ki, kararlılığına bakmaksızın bir sonraki büyük sürüme yükseltme yapmak çok caziptir. Ancak lütfen Flarum’un mevcut üretim kurulumlarınızı yükseltmeyin. Bu sürümü denemek istiyorsanız, temiz bir kurulum yapın. Bozuk bir Flarum kurulumunu kurtarmanıza yardımcı olmayacağız.

1.x Flarum’u halihazırda kullanıyorsanız, 2.0 beta sürümüne istenmeyen güncellemeleri engellemek için "flarum/core"bu seçeneğin composer.json’da “*” şeklinde seçili olmadığından emin olun.

Sırada Ne Var?

Uzantı geliştiricileri, uzantı geliştirici rehberi inceleyerek yükseltme sürecine başlayabilirler. Bu, uyumluluğu garanti altına almak ve 2.0′daki iyileştirmelerden yararlanmak için mükemmel bir fırsattır.

Test edenler için, en son özellikleri keşfedebileceğiniz ve geri bildirim sağlayabileceğiniz bir demo sitesi kurduk.

Bu beta dönemi, kararlı sürümden önce sorunları bize bildirmeniz veya ele alabileceğimiz iyileştirmeler önermeniz için ideal bir zamandır. Flarum’a olan desteğiniz ve coşkunuz için teşekkür ederiz!

hocam versiyon güncelemesi nasıl yapılacak yada sıfırdan mı kuralım?

serdarname güncelleme sizin için uygun olduğunda siteniz otomatik olarak güncellenecektir. Bir şey yapmanıza gerek yok.

Yeni eklenti yöneticisi (extension manager) çok güzel gözüküyor ama benim beklentim wordpress’e benzer bir yapıda eklentilerin yanında kurma butonu olmasıydı. Bu planlanan bi özellik mi acaba bilginiz var mı?

Şu an sadece eklentileri listeliyor, kurma işlemi eskisi gibi hala

huseyinfiliz Şuan çok başında ve bence baskılarsak belki bu özelliği roadmap’lerine ekletmeyi başarabiliriz.

Çok güzel gozukuyor insallah Wordpress e biraz da olsa benzetebilirlerse cok iyi olur 😊

huseyinfiliz Discover sekmesi zaten temelde yeni uzantıları keşfetmeniz üzerine. Bu panel üzerinden eklenti kurulumu yapılabilecek.

Yeni eklenti kurulum arayüzü

Bu ekran görüntüsüne bakarak, uzantıların sağ üst köşesinde kurulum için bir düğme bulunduğunu görebilirsiniz.
      Kaynak belge

tolgaaaltas şu an extension manager’in github’daki mevcut sürümünde yok hocam onu demek istedim. O buton ise şu an şöyle çalışıyor. Halihazırda yüklü olan eklentilerde sağ üstte ikon gözüküyor. Yani o butonun kurulum tuşu mu yoksa “Bu eklenti yüklenmiş” anlamına mı geldiğinden emin değilim

Kendi sitemden anlık aldığım ekran görüntüsü:

arkadaşlar şuan kullandığım flarum sürüm 1.8.9 ne zaman 2.0 beta sürümüne güncellenir?

serdarname Önümüzdeki yılın yaz aylarından önce beklemiyorum ben. Genelde verilen tarihler çok sarkıyor kar amacı gütmeyen bir proje olduğu için.

serdarname Tabi, yükseltme yapmayın. Üçüncü parti geliştirici uzantılarının hiçbiri uyumlu değil şu anda. Bu canlıda kullanmak için yayınlanmış bir dağıtım değil.

bir ay sonra

1.8.9 sürümünden 2. versiyona ne ne zaman günceleme alır bellimi?

• Can bunu yanıtladı.

serdarname tahminler hazirandan önce olmaz yönünde bir duyuru yapılmadı

15 gün sonra

keşke kar amacı güden bir yazılım olsada daha iyi noktalara daha hızlı ulaşsa

alperencaglar her şeyin avantajı dezavantajı var hocam. Yatırımcı baskısının sonuçlarını farklı sektörlerde görüyoruz

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular