• Genel
  • Flarum ile kurulan büyük forumlar

Flarumla kurulan, büyümüş Türkçe forum siteleri nelerdir? Benim bildiğim bir kadın forumu vardı adını unuttum. Abartılacak kadar büyük değil fakat hit durumu iyi diyebilirim.

Bu soruyu sormamın sebebi flarum’un ne kadar güvenli olduğudur.

BatuhanBakay Güvenli değil. Herhangi bir migrate sorununda laravel ve mysql bilginiz yoksa projeniz çöp olabilir.

merttaha bilemiyorum. Kullanılan uzantıların sorun çıkarma ihtimali olabilir ama her zaman için tüm dosyaları baştan kurup yedeklediğin veritabanına bağlamak yeterli olacaktır.

Bence wordpress’de projenin çöp olması flarumdan daha kolaydır. Flarum’u ilk kullanmaya başladığımda çok fazla sorun çıkardım (kurcalamayı sevdiğimden) ama topluluk sağolsun hızlıca çözüldü. Yaklaşık 5 yıldır aktif bir wordpress sitem var ve o kadar hantallaştı ki ne yaparsan yap çözülmüyor

Diğer forum scriptlerinde ücretsizler arasında flarumu öne çıkaran şey zip olarak indirip 1 dakikada kurabilmek.

Mybb gibi ücretsiz ve php tabanlı forumlar zaten öldü. Laravel ve js kullanan diğer rakipleri ise flarum kadar basit bi kurulum yakalayamadı.

Xenforo gibi scriptlerde bana göre günümüzde uygun değil çünkü mobile değil pc’ye göre tasarlandı. Bu, PlayStation oyunlarının pc’de emülatörle oynanması gibi bir şey. Flarum’la bir webview uygulama yapsan hiç sırıtmaz örneğin demek istediğim bu

huseyinfiliz Hayır demek istediğim bu değil.

Database’de bir sorun yaşarsanız flarum migrate etmek bilgisiz bir insan için oldukça zor olacak. Kişi ne eklenti güncelleyebilecek ne de flarum core’unu. İşte sıkıntı burada.

Tek tek elle database düzeltecek. Veri ne kadar çoksa düzeltmek o kadar zor olur. Belki sen yapabilirsin ama belki diğer kişi bunu yalnızca ücretli destek ile yaptırabilir.

WP böyle değildir. Verilerinizi kurtarabileceğiniz ve veri tabanını sıfırlayıp dilediğiniz verileri geri yükleyebileceğiniz binlerce eklenti var.

merttaha bu bağlamda kurulumdakinin haricinde flarumda alınabilecek güvenlik tedbirlerini anlatan bir başlık var mı? Ben bulamadım.

merttaha İlk kurulum sırasında yapılacak işlemlerden sonra sunucu bazında uygulanacak güvenlik tedbirleri yok mu?

BatuhanBakay Şu anda Core 1.8.1′de bile güvenlik açığı yok. Güncel core 1.8.9. sunucu bazında yapabileceğiniz güvenlik hareketi yok. Dosya izinlerine dikkat etmelisiniz; zaten normal olarak izinler güvenli haldedir. Tüm klasörler 755 izne sahip olmalı ve dosyalar 644 olmalı.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular