• Soru SorGenel
  • Konu sıralamasını varsayılan "Yeniler" yapmak istiyorum.

sıralamayı default olarak Yeniler olarak ayarlamak istiyorum nereden yapabilirim.

• huseyinfiliz bunu yanıtladı.
  • tolgaaaltas bağlantılardaki extend.php ile çalışan çözümleri test ettim şuan için çalışmıyo gibi gözüküyolar;

tahminimce flarumda eskiden “en son” seçeneği null olarak gözükürken artık öyle işlemiyor olabilir. Şuan aşağıdaki haliyle istenildiği gibi çalışıyor.

use Flarum\Extend;
    use Flarum\Api\Controller\ListDiscussionsController;
    return [
    	(new Extend\ApiController(ListDiscussionsController::class))
            ->prepareDataQuery(function ($controller) {
                if($controller->sort) {
                    $controller->setSort(['createdAt'=>'desc']); // en yeni konuya göre sırala
                }
    	 })
    ];

alperencaglar bu şekilde test ettiğimde konular istediğin gibi sıralanıyor, test etmek için desc yerine asc yazarsan tam tersi forumdaki en eski konuya göre sıralar. Yalnız ekran görüntüsünde “En son” olarak yazan kısmı değiştiremedim, bunun için extend.php yeterli olmayabilir

Hala etkin mi bilmiyorum ancak şurada bir çözüm paylaşılmış.

Yine de çekirdeğe doğrudan müdahale etmek tavsiye edilen bir yöntem değildir. Bir uzantı hazırlayarak değişiklik gerçekleştirirseniz sürüm güncellemelerinden de etkilenmeden her zaman yeniler olarak kullanabilirsiniz.

Ekleme: API kontrolcüsünün değiştiğine dair bir bilgi var.

tolgaaaltas bağlantılardaki extend.php ile çalışan çözümleri test ettim şuan için çalışmıyo gibi gözüküyolar;

tahminimce flarumda eskiden “en son” seçeneği null olarak gözükürken artık öyle işlemiyor olabilir. Şuan aşağıdaki haliyle istenildiği gibi çalışıyor.

use Flarum\Extend;
      use Flarum\Api\Controller\ListDiscussionsController;
      return [
      	(new Extend\ApiController(ListDiscussionsController::class))
              ->prepareDataQuery(function ($controller) {
                  if($controller->sort) {
                      $controller->setSort(['createdAt'=>'desc']); // en yeni konuya göre sırala
                  }
      	 })
      ];

alperencaglar bu şekilde test ettiğimde konular istediğin gibi sıralanıyor, test etmek için desc yerine asc yazarsan tam tersi forumdaki en eski konuya göre sıralar. Yalnız ekran görüntüsünde “En son” olarak yazan kısmı değiştiremedim, bunun için extend.php yeterli olmayabilir

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular