• Flarum
  • Aynı sunucuya birden fazla flarum kurulumu

Hali hazırda bir forum sitemiz var diyelim (ubuntu.) sunucuya yeni bir forum daha kuracağımız zaman bunun püf noktası var mıdır? Nasıl kuracağız?

BatuhanBakay Önce sunucuya bir kontrol paneli kurun. Debian + Hestia güzel bir çözüm. HesitaCP’nin içerisinde kolay Flarum kurulumu da mevcut. İstediğiniz kadar alan adı veya alt alan adı ekleyerek Flarum kurabilirsiniz.

tolgaaaltas

Debian + hestia dediğiniz ubuntu+hestia da olabiliyor değil mi?

Hali hazırda bir forumum varken hestia kurduğumda websitem zarar görmez umarım?

Ubuntu 22.04 + cloud panel denedim flarum gayet hızlı calıstı tercih senın

panel kurmadan terminalden de halledebilrsin ben o şekilde kullanıyorum nginx den gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra sorun olmaz

BatuhanBakay Evet olabiliyor, Hestia gereksinimleri sayfasından bakabilirsiniz. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama ben araştırdığımda Debian öneriyorlardı, o sebeple tavsiye ettim. Yoksa Ubuntu ile de çalışır.

Ekleme: Sunucuyu sıfırlayıp Hestia kurulumu yapmanız daha sağlıklı olur.

• Can bunu yanıtladı.

tolgaaaltas Hestia mı? CyberPanel mi? Fastpanel mi diye sorsam hangi cevabı verirsiniz hocam?

Can Fastpanel’ı hiç kullanmadım. CyberPanel aslında güzel özelliklere sahip ama tercih etmiyorum. Ben önceden VestaCP kullanıyordum, proje bir süredir git gel yaşayınca bir fraksiyonu olan HestiaCP’ye geçtim. Belki Fastpanel daha iyidir, hiç kullanmadım. Ama Hesita’nın sunduğu yalın panel özellikleri benim için kullanışlı.

Ben de ubuntu + hestiacp kullanıyorum bir sorun yok şu ana kadar. VestaCP den geçtim ben de Hestia ya.

16 gün sonra
                7 gün sonra

tolgaaaltas hestiacp kurulumunu tamamladım. Yedeklerimi aktardım. Composer kurdum. Composer kurduktan sonra siteye ulaşılamıyor. Yardımınıza ihtiyacım var hocam.

İletişim bilgisi gerekiyor, wp yada instagram (ücretli hizmetiniz varsa eğer)

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular