🧩 Uzantı Yöneticisi

Flarum ve uzantı dağıtımlarının yönetici paneli üzerinden kolaylıkla yüklenebilmesi ve güncellenebilmesi için Flarum’un çekirdeği içerisinde gelecek olan Uzantı Yöneticisi (test sürecinde Paket Yöneticisi olarak da bilinirdi) kararlı olarak yayınlandı.

Flarum 1.0 beta ile doğan bu uzantı nihayet pek çok hata düzeltmesi ve iyileştirmenin ardından kararlı bir şekilde sizlerin karşısında.

📥 Kurulum

Eğer flarum/package-manager zaten kuruluysa, önce komut satırını kullanarak onu kaldırdığınızdan emin olun:

composer remove flarum/package-manager

Daha sonra aşağıdakileri çalıştırarak uzantı yöneticisini kolayca yükleyebilirsiniz:

composer require flarum/extension-manager:*

📦️ Paket Üzerinden Kurulumla Tanışın

Yazılım ve uzantı yönetimi için SSH erişimine olan bağımlılığın üstesinden gelmek, birçok kullanıcı için sürekli bir zorluk olmuştur. Uzantı Yöneticisi, uzantılara ilişkin bu zorlukları çözse de, ilk yazılım kurulumu hâlâ komut satırı kullanımını gerektiriyor.

Bu konuyu daha da ileri taşımak için, her ana Flarum sürümü için Uzantı Yöneticisi ile birlikte verilen paketler yoluyla kurulumu tanıtıyoruz. Bu, CLI komutlarından rahatsız olan kullanıcılar için alternatif bir kurulum yöntemi sunar. Kullanıcılar uygun PHP sürüm paketini seçerek, composer kullanmadan doğrudan Flarum’u kurabilirler.

Bu kurulabilir paketleri belgelerimizde bulabilirsiniz. (Kaynak İngilizcedir)

Bunun, komut satırı arayüzünü kullanma zorunluluğunu mümkün olduğunca azaltmayı amaçlamasına rağmen, sorun giderme veya olası çökme durumlarında yine de bazı komutları çalıştırmanız gerekebileceğini unutmamak önemlidir.

SychO tarafından Flarum Community'de yayınlanmıştır.

Uzantı Yöneticisini bugün itibariyle Türkçe kullanmaya başlayabileceksiniz.

Önemli bir gelişme bence sistem kolaylaştıkça ilgi daha da artacak flarum’a

tolgaaaltas evet tam ben yazacaktım benden önce yazmışsın 😃
    eklentiyi disable etmek yeterli oldu cache temizlenebilir ayrıca.

7 gün sonra

tolgaaaltas hocam dil paketini aynı şekilde githubtan indirip vendor klasorune atıp admin panelinde eklenti yükleme alanından yapabilir miyiz?

yapınca hata alıyorum genel bir sorun oluştu tarzında
    vendor/main-turkish yazıyorum

mehmet06 Kurulumları Extension Manager ile yapmanız gerekiyor. Bir GitHub reposunu doğrudan indirip klasöre atarak uzantı kurulumu yapamazsınız çünkü composer.json ve composer.lock gibi alanlara da veri işlenmesi gerekiyor.

tolgaaaltas Tolga hocam tam olarak Extension Managerde eklentiyi nasıl yükleyeceğiz rica etsem açıklayabilir misiniz?

mehmet06 İlk gönderideki Kurulum başlığı altında yer alan komut satırını sitenizin bulunduğu dizini tanımladıktan sonra Terminal’de çalıştırdığınızda bu uzantıyı kurabilirsiniz. Ardından diğer uzantılar için Flarum sitenizin Yönetici paneline gidip uzantıyı etkinleştirdikten sonra gelistirici/uzanti-adi şeklinde bilgiyi uzantıya girerek kurulumları gerçekleştirebilirsiniz.

mehmet06 İlk görseldeki kullanım doğru değil, ikinci görseldeki kullanım doğru. Ancak yapılandırmanızda sorun olabilir. Bunun için vendor, composer.json, composer.lock dosyalarının CHMOD’larının 777 olduğunu teyit edin önce. Eğer hala hata alıyorsanız log paylaşmadığınız sürece çözüm bulamayız.

Kimlik doğrulama kısmına kendi alan adımızı mı yazacağız ?

4 ay sonra

“güncellemeleri kontrol et” dediğimizde güncelleme gelmiyor Her şey güncel! merak ettim eklentimi bozuk yada 1 aydır etlentilerde güncellememi yok :🙂

taklamakan Var aslında, ben güncellemeleri denetlediğimde güncellemeleri buluyor. Terminalde composer update dediğinizde terk edilmiş bir uzantı çıkıyorsa eğer, o hatadan dolayı hata oluşuyor ve güncellemeleri bulmuyor.

serdarname Ben terminal kullanıyorum. Loglara bakmakla hiç uğraşmadım açıkçası. Resmi toplulukta da bir çözüm görmedim henüz.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular