Herkese merhaba,
Son zamanlarda istenmeyen (spam) gönderilerin sayısı gittikçe artıyor. Ben şu anda Flarum’u “destek portalı” olarak kullandığım için pek karşılaşmıyorum. Çünkü sistem tamamen dışarıya kapalı ve yalnızca giriş yetkisine sahip olan kişiler tarafından erişiliyor. Ancak bu durumu özellikle Contact Form 7 tabanlı iletişim formuna sahip WordPress tabanlı sitelerde de yaşıyordum. Bunu reCAPTCHA kullanmak yerine Cloudflare Turnstile kullanarak aştım. Hatta elime öyle kolay gelmeye başladı ki Flarum tabanlı sitemde de varsayılan olarak Turnstile kullanmaya başladım. İsterseniz hiçbir ibare göstermeden de tamamen gizli bir şekilde Cloudflare Turnstile kullanmak mümkün. Bu da kullanıcıyı herhangi bir alanla etkileşime geçirmeden “insan” olup olmadığını doğrulamanızı sağlıyor.
Anket uzantısı sitede olmadığı için anket olarak ekleyemiyorum ancak sizin hangi doğrulama yöntemini ve neden onu kullandığınızı merak ediyorum. Belki bu gönderi sayesinde reCAPTCHA yerine Turnstile kullanmaya başlayan olur veya benim hiç denk gelmediğim bir alternatifle tanışmama vesile olur.
Herkese iyi çalışmalar.