Admin paneli > Araçlar > Önbelleği temizle dediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum:
Dosya sistemine yazılamadı. Dosya sistemi izinlerinizi kontrol edin ve tekrar deneyin veya komut satırından çalıştırmayı deneyin.
Admin paneli > Araçlar > Önbelleği temizle dediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum:
Dosya sistemine yazılamadı. Dosya sistemi izinlerinizi kontrol edin ve tekrar deneyin veya komut satırından çalıştırmayı deneyin.
BatuhanBakay Dosya izinlerini 775 olarak ayarlayın.
mekici teşekkürler
mekici Sorun tekrardan baş gösterdi. Dosya izinlerine ellemedim. Sadece 1 eklentiyi güncelledim. O da seo eklentisi.
Flarum core: 1.8.9
PHP version: 8.1.27
MySQL version: 8.0.40-0ubuntu0.22.04.1
Loaded extensions: Core, date, libxml, openssl, pcre, zlib, filter, hash, json, pcntl, Reflection, SPL, session, standard, sodium, mysqlnd, PDO, xml, calendar, ctype, curl, dom, mbstring, FFI, fileinfo, ftp, gd, gettext, gmp, iconv, imagick, imap, intl, exif, mysqli, pdo_mysql, Phar, posix, readline, shmop, SimpleXML, soap, sockets, sysvmsg, sysvsem, sysvshm, tokenizer, xmlreader, xmlrpc, xmlwriter, xsl, zip, Zend OPcache
+————————————-+———+——–+
| Flarum Extensions | | |
+————————————-+———+——–+
| ID | Version | Commit |
+————————————-+———+——–+
| flarum-flags | v1.8.2 | |
| fof-oauth | 1.6.16 | |
| flarum-tags | v1.8.3 | |
| flarum-approval | v1.8.2 | |
| flarum-suspend | v1.8.4 | |
| v17development-seo | v1.8.1 | |
| isaced-email-verification-switch | 1.0.1 | |
| fof-terms | 1.4.2 | |
| fof-sitemap | 1.0.3 | |
| fof-recaptcha | 1.3.4 | |
| fof-profile-image-crop | 1.1.6 | |
| fof-polls | 1.4.2 | |
| fof-pages | 1.0.8 | |
| fof-nightmode | 1.6.0 | |
| fof-links | 1.3.0 | |
| fof-formatting | 1.0.3 | |
| fof-best-answer | 1.6.1 | |
| fof-ban-ips | 1.1.2 | |
| fof-anti-spam | 1.1.2 | |
| fof-analytics | 1.1.0 | |
| flarum-subscriptions | v1.8.1 | |
| flarum-sticky | v1.8.2 | |
| flarum-statistics | v1.8.1 | |
| flarum-mentions | v1.8.5 | |
| flarum-markdown | v1.8.1 | |
| flarum-lock | v1.8.2 | |
| flarum-likes | v1.8.1 | |
| flarum-lang-turkish | 1.31.0 | |
| flarum-emoji | v1.8.1 | |
| flarum-bbcode | v1.8.0 | |
| clarkwinkelmann-first-post-approval | 1.0.1 | |
+————————————-+———+——–+
Base URL: gizledim
Installation path: /var/www/flarum
Queue driver: sync
Session driver: file
Scheduler status: Asla gitme
Mail driver: smtp
Debug mode: off
BatuhanBakay cache klasörü veya içerisindeki dosyalar root yetkisinde olabilir, ssh ile root yetkisini önce user yetkisine düşürüp ardından içindeki dosyaları manuel silmeniz gerekir
huseyinfiliz benim anlamadığım; zaten tüm işlemleri root ile yaptım (en baştan kurulum esnasında sudo oluşturdum tabi).
Root veya yetkilendirilmiş kullanıcı neden fark ediyor? Bunun mantığını çözersem, tam olarak anlayacağım.
Not: root yetkisini düşürünce tam yetkiye sahip biri kalmayacak. Bu adminden adminliği almak gibi. Nasıl yapacağız?
BatuhanBakay çünkü flarum root yetkisi ile çalışmıyor, root yetkisi ile oluşan cache dosyalarını silemiyor. Uzantıları root yetkisi ile kurarsanda aynı şey geçerli. Sana zaten ssh uyarı verir root yetkisi ile kullanmamalısın yinede istersen onayla diye.
Chown komutu ile dosyaların yetkisini ssh ile düşürebilirsin
huseyinfiliz cevapların için minnettarım. Teşekkür ederim. Zaten sunucu değişikliği yapıp hestiaCP ye geçicektim. O sırada sıfır kurulumla çözerim o zaman.