mekici Hocam siz varya üstatsınız üstat. Bu site çok daha fazlasını hak ediyor. An be an ilgilendiniz, yardımcı oldunuz.
Şimdi herşeyi en başından yapıyorum. Tüm herşeyi kaldırdım herşeyi baştan install ettim. Şuan siteadresi.com/public/ olarak kuruldu. ve discuss olarak değiştirdim.
index.php ve config.php dosyalarını düzenleyerek public ile ilgili yeri discuss yaptım ve hiçbir problem görünmüyor.
Ben bu klasör işlemini şu şekilde yaptım:
Siteyi normal bir şekilde public_html kısmına kurdum. public olarak verdiği kısımdan kurulumu yaptım. Daha sonra config.php den url kısmını siteadi.com/public olan kısmı siteadi.com/discuss olarak düzenledim.
public klasörü içerisindeki index.php de ki /public kısmını /discuss olarak düzenledim. hiçbir problem görünmüyor.
Ama bunu şu şekilde mi yapsaydım ?
Kurulumu public_html değilde, discuss klasörüne yapacaktım. discuss/public olarak kısım verecekti ve kurulumu yapacaktım. Daha sonra public klasörü içeriğini discuss klasörü içerisine atayacaktım. gerekli config.php ayarını ve üstte verdiğiniz index.php ayarını yapacaktım.
İki şekilde de çalışıyor. Hangisini yapmak daha sağlıklı ?
Birde hocam .htaccess dosyasının 9. satırında şu kod var:
# RewriteRule ^composer\.(lock|json)$ / [F,L]
- satırında ise şu kod var;
# RewriteRule ^vendor/(.*)?$ / [F,L]
Nasıl bir düzenleme yapmalıyım ?
Birde şu dosyalar benim için gereksizdir diyebilir miyim;
.editorconfig
.nginx.conf
CHANGELOG.md
composer.json
composer.lock
extend.php
flarum
LICENSE
README.md
Bence bunlardan nginx conf, changelof.md,license ve readme.md dosyaları tamamen gereksiz şuan için.
Tekrardan çok teşekkürler hocam.
Şimdi sizce hangi yöntemi uygulayayım ve o dosyaları nasıl gizlerim bir bunlar kaldı.