Ramzo Merhabalar, internetde bir kaç yerden baktım flarumun nasıl kurulduğuna dair. Baktıklarım hep cPanel üzerinden terminal çalıştırarak yapıyordu. Ben kendim kurcalayarak farklı şekilde kurdum çünkü paylaşımlı hosting kullanıyorum ve cPanelimde terminal gibi bir ayar bulunmamaktadır. Fakat şöyle bir sorum var, eklentileri nasıl kura bilirim?
Can Selamlar, Softaculous aracılığıyla kurmuş olmalısınız. Flarum’u güncellemek, yüklemek ve eklentilerini indirmek için Terminal erişimli hosting veya VDS kullanmanız gerekmektedir.
Ramzo Can evet onunla indirdim. Terminalden başka bir yol var mı ? Çünkü uzun zamandır bu hosting firmaasını kullanıyorum ve memnunum. Fakat terminal sunmuyorlar
Can Ramzo Merhaba, Localhost ve gerekli eklentilerin önceden kurulumu sonrası hostinge taşıma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bu konuda ben destek sunmuyor ve öneride bulunmuyorum. Sitenizi güncel tutmanız, güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir ve daha farklı alternatifler bulunuyorken Flarum’u tercih etmeniz mantıksızdır.
Ramzo Can Merhabalar, localhost kullanmışdım daha önce. Yardımınız için teşekkürler, fakat diğer alternatifleri denedim ve pekde sevmedim. Xenforo kullanmışdım en son fakat eklentileri sıkıntılı olduğu için bıraktım.