Tuğçe, @mekici’nin görüşlerine ilave ben kendi görüşümü eklemek isterim. Tabi aranızdaki görüşmede ne gibi detaylar var onu bilmiyorum ancak arkaplanını düşünerek yorum yapacağım.
Haber sitesi için benim önerim mutlaka Gutenberg altyapılı bir tema seçin. Maalesef Elementor veya WPBakery gibi sayfa oluşturma araçları (editörler) çok fazla DOM oluşturuyor. Bu da oldukça sitenizi yavaşlatacaktır. Gutenberg, diğer builderlara göre WordPress’in çekirdeğinde olduğu için daha entegre çalışıyor. Bazen aradığınız blokları bulmak veya Gutenberg ile çalışmak yorucu olabiliyor, fakat özellikle haber siteleri için günün sonunda her şey performans. Ben Premium temalarda genellikle BeTheme’i tercih ediyorum. Kendi builderları son birkaç güncellemede bayağı yol kat etti. Divi Builder tercih edenler de var ama bendeki biraz alışkanlık.
Reklamdan gelir elde edebilmeniz için iyi bir trafik elde etmeniz gerekir. Trafiği elde etmek için ise SEO ve performansa odaklanmalısınız.
Siteyi açtıktan sonra tema değişimini yapmak çok daha zor olacaktır. Bu nedenle en başta tema seçimini tamamlayıp yatırım olarak alabilirsiniz. Elbette yasal değil ancak başlangıçta nulled bir tema kullanıp bütçeniz oluşunca tema lisansı satın alabilirsiniz.
Temadan ziyade JetPack, CloudFlare veya WPRocket gibi performans arttırmaya yönelik araçlara yatırım daha iyi olacaktır. Haber içeriği eğer iyi yazılmışsa zaten bir şekilde SEO’da öne çıkıyor, ama hız tamamen teknik bir konu ve sıralamayı etkileyecektir.
Canlı sohbetin yasal boyutu da var, kontrolü çok zor ve barındırıcı olarak orada yazılan metinlerden ne kadar inkar etseniz de sorumluluğunuz oluyor. Benim tavsiyem canlı sohbet gibi bir araçtan uzak durmanız.
@mekici umarım araya gereksiz bir kaynama yapmamışımdır. Sen yazana kadar naçizane yardımcı olmak adına görüş belirttim.