Merhaba arkadaşlar,

Flarum forumunu siteme kurmayı çok istiyorum çok beğendiğim bir tarz ama elimde normal hosting var bunun bir çözümü var mI? Yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum çok yordu beni çok fazla memnun kalırım yardım ederseniz.. Ayrıca localhostta açtım mükemmel çalışmakta siteye atınca şöyle bir hata veriyor;

"Flarum encountered a boot error (Illuminate\Database\QueryException)
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table ‘soulmategraphics_flaruumtopluluk_.settings’ doesn’t exist (SQL: select value, key from settings)
thrown in /home/soulmategraphics/public_html/topluluk/vendor/illuminate/database/Connection.php on line 712″

• Can bunu yanıtladı.

TonyTheBoss cPanel kullanıyorsanız Softaculous aracında Flarum bulunuyor. Oradan kurulum sağlayabilirsiniz. Onun haricinde aşağıdaki video ile localhost to hosting kurulumu yapabilirsiniz.

Can Softaculous normalde var biliyorum fakat cpanelde bulamadım ne hikmetse ihs kullanıyorum.
      Ayrıca localhost to hosting kurulumuna bakacağım çok sağolun 😀

• Can bunu yanıtladı.

TonyTheBoss cpanelde bulamadım ne hikmetse ihs

Belki softaculous lisansına sahip değildirler, ihs’ye bi destek bileti açın yinede siz.

Can Bu arada sallıyorum güncelleme yapacağım zaman sorun çıkarır mı acaba? eğer kurduysanız merak ettiğim cevaplarsanız çok sevinirim 🙂

• Can bunu yanıtladı.

TonyTheBoss Daha önce softaculous deneyimlemedim. SSH/Terminal erişimi olan bir host veya sunucu ile projenizi yürütmenizi tavsiye ediyorum.

Can Almayı bende çok istiyorum fakat fiyatları aşırı yüksek geldi ihsde mesela 1000tl yıllık

• Can bunu yanıtladı.

TonyTheBoss Türkiye’de flarum barındırmayı destekleyen tek terminal erişimi sağlayan shared hosting firması Cenuta’dır. Yıllık fiyatı yanlış hatırlamıyorsam en düşük paket için 150 civarındaydı. Limitsiz Paketler için konuşuyorum. Ekonomik paketide alıp kullanabilir, işleri büyüttükten sonra paketinizi arttırabilirsiniz.

Forumda bir önceki konularda indirim kodu vs. paylaşıldı.

Can Valla hocam 150tlye kurtarırsam çok mesut olurum çünkü o kadar uğraştıktan sonra kolayca halledersem inanılmaz mutlu eder beni 🙂 Ayrıca emeğin için çok teşekkürler bi iletişime geçeyim o hosting firmasıyla

Karar kılarsanız indirim kodu için bu konuyu okuyabilirsiniz. Ekonomik paketler için indirim kodunu @mekici ’den sağlayabilirsiniz.

Can Ya çok sağolun cidden akşamın bu sattinde mükemmel bir yardım sağladınız hemen bakacağım 🙂

• Can bunu yanıtladı.
                      • Can bunu beğendi.

mekici Çok sağolun hocam sizinde hakkınız ödenmez 1 haftadır videoları izliyorum gözlerim yanmaya başladı artık 😁

TonyTheBoss Herhangi bir sorun oluşursa önce forumda arama yapma ardından konu açma yöneliminde bulunun. Cenuta cPanel/Terminal ile kurulum için bu rehberi veya aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz.

Aramıza hoşgeldin 👋

Can Tekrar teşekkürler bu arada satın aldım ve merak ettiğim kısım multiphp bölümü göremedim php versiyonu arttırmak için acaba nerede olabilir? Cpanelde multiphpden arttırılıyor diye hatırlamaktayım ama

not bu arada buldum select php version varmış 🙂

• Can bunu yanıtladı.
                          • Can bunu beğendi.

Can Aynen hocam bunu buldum yaptım fakat şöyle bir problem çıktı galiba versiyonlar farklı ben cmsden kurdum direkt ama installation failed, deleting ./composer.json. gibi bir hata veriyor ini dosyasına ulaşılmıyor ama nasıl yapabiliriz. Sorun eklenti yüklerken terminalde çıktı

• Can bunu yanıtladı.

TonyTheBoss Yüklemeden önce dizinde ne varsa silin. Gizli dosyaları da dahil ederek kurulum yapacağınız dizinin tertemiz olması gerekmektedir. Ardından cd public_html veya cd sub.domain.com şeklinde ilerleyin ve kurulum komutunu çalıştırın.

Tüm php eklentilerini aynen aktifleştirin. Select PHP Version alanında ulaşabilirsiniz.

dom, fileinfo, gd, zip, json, mbstring, pdo, pdo_mysql, zip

Eğer yinede hata verirse (bu genellikle cenuta’da yaşanıyor) dizini tekrar temizleyip kurulum komutunu tekrar çalıştırın. İşin içinden çıkamazsanız, video’da fayda etmediyse sadece kurulum için bana DM’den bilgileri iletin. Kontrol edebilirim.

Daha kapsamlı bir hizmet (kurulum, eklenti, optimizasyon vs.) almak istiyorsanız bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Can Dm iletemedim size ama dün siteyi kurdum gece 4 gibi falan yerini değiştirdim ana dizine taşıyıp dosyaları düzenledim şimdi ise geriye aldığım yere koydum tekrar ama kaç kere sıfırdan kurdum kabul etmedi çözemedim bir türlü hata;

Something went wrong while trying to load the full version of this site. Try hard-refreshing this page to fix the error.

Eklentileride tamamen sildim cache temizledim flarum dosyalarını sildim tekrar yükledi sistem falan ama garip çözülemedi

TonyTheBoss Buraya yazayım millette çözsün ben çözdüm çok saçma ama;

Config php açıyoruz ve sonundaki public kaldırıyoruz done
                                  ‘url’ => ‘https ://url/’,

FlarumTR, Flarum.org tarafından onaylanmış resmi bir topluluktur. Daha fazla bilgi için bakınız, doğrulanmış topluluklar.

verified-community