Bu konu için tüm kullanıcılar fikir belirtebilir fakat odağım yeni tanışanlar olacaktır.

Flarum ile yeni tanışan arkadaşlar ne gibi sorunlar ile karşılaşıyor? Flarum kullanırken genelde en büyük merakınız/sorununuz nedir?

Örneğin: Flarum’u Türkçe hale getirmek? gibi.

mekici bu tartışmayı sabitledi.

Can Selamlar

Aslinda flarum ile tanisali 4 ay oldu ama ben de yeni sayilir. Flarum ile ilgili en cok merakim bu sade ozellikler ne zaman bitecek eklentisiz ve daha az css ile yol alabilecek miyiz acikcasi cekirdege bazi ozelliklerin eklenmesi gerektigini dusunuyorum. Ancak Flarum orginal sitesinde sizin de buna benzer yorumunuz olmustu ve flarum gelistiricileri tasarimin goreceli oldugunu bu sebeble boyle birakacaklarini soylemislerdi.

En zor olan konu ise gelisime cok acip olup bir turlu hizli gelisim saglayamamasi. Genel olarak memnunum bunlar sadece benim goruslerim sorunlar daha azinlikta aslinda.

5 ay sonra

selamlar herkeze, farklı bir forum sitesinden @mekici nin paylaşımlarını gördüm daha evvel flarum u hiç duymadım ve görmemiştim xenforo kullanıyorum genelde sitelerimde.
    ancak çok hoşuma gitti flarum o sebeple @mekici ye ulaşmak için buraya geldim herkeze iyi günler iyi forumlar. 🙂

• Can bunu yanıtladı.

Dora Aramıza hoşgeldin 🥳

10 ay sonra

Herkese merhabalar betadan beri takip ediyorum ara ara flarumu şuan görsel olarak yeni nesil web e en iyi hitab eden tasarım ve işlevsellik olarak tek gecerim ama çekirdek çok boş hala en gerekli şeyler için eklentiler 20 yi geçti eklenti kurdukçada şişiyor ve yavaşlıyor sanki 2.0 sürüm daha iyi olur bu yönden inşallah

mekici, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

ahmed26 Websitemde 60′dan fazla eklenti var site kağnı arabası gibi. 😃

roketsan flarum hostingle olacak iş değil bence vds bakıyorum sağlam proje için şart birde vds uzerınden deneyımlıyeceğim bakalım cenuta aldık hosting 4 5 sanıyede anca konuya giriyor 1 konu 1 yazı bu okadar 20 de eklenti siteyı açmadık bilem daha cok moralim bozuldu

Bende Cenuta aldım, aylık 100tl ödüyorum ama maalesef yavaş dediğim gibi. Sizin önerdiğiniz bir VDS firması var mı?

• Can bunu yanıtladı.

roketsan Cenuta’da neye aylık 100 ödediğinizi anlamadım ama hiti bulunmayan veya çok az bir hite sahip site için Limitsiz M paketi yeterli oluyor.

VDS kullanımı yapmak istiyorsanız kesinlikle Plesk lisansı veren veya Cloudpanel’in istediği işletim sistemlerini destekleyen, ticket desteği iyi olan bir firma tercih edin. Ben Flarum hizmetimde yer alan demo sitesi için Poyraz Hosting kullanıyorum, uygun fiyatlı ve ücretsiz Plesk lisansı sağlıyorlar. Gayet yeterli oluyor.

roketsan Yeni projelerde çok üst paketler ile projeye başlamayı tavsiye etmiyorum. Küçük paketler ile, hitiniz ile doğru orantılı bir şekilde pakette büyüme gerçekleştirmelisiniz.

Can
                Hocam benim derdim sitenin yavaş olması hit olayını zaten hallederim, sitenin hızlı olmasını istiyorum şuan sadece.

• Can bunu yanıtladı.

roketsan O halde VPS veya VDS satın alıp, konfigürasyonunu gerçekleştirip projenizi onun üstüne inşa etmeniz gerekiyor.

roketsan Bende Limitsiz S paketini satın aldım memnunum.

roketsan can hocamın desteğiyle vds ye gectık hostingle arasında baya fark var en azından 1.2 1.6 arası sanıyede acılıyor konular siteyı doldurdukca ileriki deneyimlerimi paylaşırım hosting 4 5 sanıye bekletıyordu

Şuanda benimde aklımda VDS’e geçmek var bakalım nasıl yapacağım.

ahmed26

4 ay sonra

SSH desteği zorluğunun kaldırılması lazım. O zaman daha fazla kişiye ulaşabilecek aslında.

4 ay sonra

xenforo 190 dolar olması kurun 30 liraya gelmesi insanları ücretsiz yazılımlara yönlendirmekte artık bence bu durumda elle tutulur desteğin güncellemenin olduğu tek forum scripti php olarak flarum dur. 2.0 sürümüyle inşallah daha iyi yerlere gelecektir flarum.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular